Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom a kutyámat...

Hogyan tudom a kutyámat beidomítani, hogy ne legyen izgatott és így kezelhetetlen a fodrásznál?

Figyelt kérdés

Mikor legutoljára volt nyírba nyárban akkor is altatás után lett nyírva, merthogy előtte sterilizálták és míg kába volt meg lett nyírva.

5 éves kan, terrier keverék kutyus, fiatalos, nagyon játékos, minden érdekli ami vele történik.

Én el sem tudnám képzelni őt nyugodtnak ahogy nyírják, kisebb korában nem volt ennyire érdeklődő pedig. Van valami trükk hogyan lehetne a nyáron esedékes nyírást egyszerűbbé tenni?

2018. jan. 9. 21:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Vidd olyan kozmetikushoz, aki megoldja a nyírást .

Hidd el, van ilyen .

2018. jan. 9. 21:56
 2/7 A kérdező kommentje:

És azt hogy oldják meg? :)

Főleg ha arra gondolok, hogy géppel nyírják, ami még zúg is huhh

2018. jan. 9. 21:58
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Ide nem trükk kell, hanem megfelelő nevelés és szocializáció. Az lenne a normális, hogy ha azt várod el tőle bizonyos szituációkban, hogy maradjon nyugton és pihenjen, akkor ezt megtegye. Máskor pedig persze megmarad pörgős terriernek. De ez nem is egészséges a kutyának, hogy mindig szresszel, ideges és pörög.
2018. jan. 9. 23:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem stresszel vagy idegeskedik, csak túlzottan érdekli mi történik vele
2018. jan. 10. 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem csak félelem lehet stressz. Örömében is stresszel a kutya, illetve olyankor is, ha nem tudja megfelelően kezelni az őt érő ingereket. Ilyenkor jellemzően figyel mindenre, nem tud szűrni. Nem lehet leállítani vagy tartósan a figyelmét a gazdára irányítani.
2018. jan. 10. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:

A kozmetikus megoldja, egyébként otthon is hozzá tudod szoktatni. Felrakod asztalra, lerakod, miután megnyugszik, megdicséred. Utána az asztalra felrakod a saját gépedet. Ha érdektelen, akkor dicséred. Aztán bekapcsolod és ha megnyugszik, ismét dicséred.

Dicséretet kajával tudod a legjobban megerősíteni benne.

Nálunk van foxi és terrier keverék, a foxi lemerevedik, mert nem szereti a gép hangját, kajával oldódik, a terrier pörög, röfög, én mellette szoktam állni és miután mindent megnézett, akkor kajával magamra vonom a figyelmét, aztán a kozmetikus csinálhatja a dolgát. Gépi nyírásnál is mellette vagyok, nincs vele probléma, mert addigra elfárad szellemileg és hagyja magát.

2018. jan. 10. 20:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2018. jan. 11. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!