Labrador kutyak kivetel nelkul jo termeszetuek, vagy van koztuk is kezelhetetlen, nevelhetetlen peldany?
A szaporítók keze munkája a labradorok természetébe is belenyúlt... Igényes tenyésztőtől minőségi kiskutyát vásárolhatsz, viszont én már nem egy agresszívval találkoztam. Mondanom se kell, olx-en vásarolt törzskönyv nélküli "fajtatiszta" labik 10-15 ezerért. Ugyan ez van a goldival is. Viszont igen, labi is és goldi is alaptermészetben nagyon okos, jófej kutyák, a betörönek inkább megmutatja a hűtőszekrényt, mint megvédi a házat.
Fajtamentőknél egyébként érdemes körbe nézni, azért ott is többségeben labi vagy goldi keverékek vannak, nem fajtatiszta kutyák, de ők a fajta szerelmesei, így mindent megtesznek azért, hogy a kutya megfelelően szocializálva, "helyrerakva" kerülhessenek új gazdihoz. Egyébként a menhelyeken is már egyre jobb foglalkozásnt, nevelést kapnak, sok menhely kap külföldi támogatást, egyre több menhely indít kutyaiskolát is, szóval szerintem bátran nézz körbe ott is, én itthon a fele menhelyet hazahoznám, csodaszép, okos, értelmes kutyusok vannak. Nekem is egy goldi keverékem van, kölyökként hoztam ki menhelyről, jelenleg 13 éves, macskákat, gyerekeket, embereket imádja, egy igazi kis szeretetgombóc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!