Másnak is vinnyog a kutyája ha a másikkal megy sétálni?
Hát, az első tippem, hogy tanítsd meg őket laza pórázon sétálni, és akkor viheted mindkettőt.
Amúgy nálam is ez van, vagy mindkettőt viszem, vagy egyiket sem, mert eladják a házat az üvöltésükkel. Szóval a problémának ezen a részén még dolgoznom kell.... :(
Én azt csinálnám, ha rázendít faképnél hagyom. Ezt annyisor teszem amíg leesik, hogy csöndben kell maradni.
Az enyém huszky keverék, ők igencsak "beszédesek". Ha valamilyen hangot ad kipl. reggel korán mikor még mindenki alszik, de örül nekem, akkor mondom, hogy ssssssss-t, ha nem hagyja abba, akkor megfordulok és ott hagyom. De általában a sss-t elég neki.
Ha van a családban még esetleg kutyarajongó, vagy barát/barátnő, akkor megkérheted, hogy menjetek el 4-esben, együtt a két kutya, és ti, egyikőtök viszi az egyik kutyát, másik a másikat. És egymás mellett, és tanítani a szépen sétálást, mert egymástól el fogják tanulni, főleg, ha pl. valamit szépen csinál az egyik, megjutalmazod egy jutalomfalattal (lehet kis sajt darabka, vagy kolbász, stb), akkor a másik rá fog jönni, hogy ha ő is megcsinálja akkor ő is kap finomságot:)
Tényleg vannak jó könyvek /youtube oktató videók ezekről, próbálj nézelődni,ha van időd.
Ha egyszer sikerül megtanítani nekik, hogy szépen sétáljanak, nagy öröm lesz mindenki számára:) Az első idők nehezek, mert neked türelmesnek kell lenned a kutyákkal, és nem szabad feladnod, de ha azon túllendültök, akkor szuperek lesztek együtt. (nekem is meggyűlt a bajom a kutyám sétáltatásával:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!