Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vissza veszi a menhely ha...

Vissza veszi a menhely ha megharap valakit? Vagy elaltatják? M

Figyelt kérdés

A menhelyi kutyánk pár napja megharapta a kisfiamat mert a fekhelye közelébe ment ahol a kutya eldugott valami kaját.

Vissza akartuk vinni,de a menhely hivatkozott mindenre,azóta kiderült egyszer egy család már visszavitte mert szintén gyereket harapott!!!

Ezt a menhely nekünk nem mondta!!

Ezek után nem is akarom visszavinni oda mert lehet 2-3 hónap múlva már más gyerekét harapja meg!!!

Mit tehetek?

2018. márc. 7. 08:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
78%

"A kérdező nem fojtotta meg a kutyát, nem törte ki a nyakát, nem csapta a falhoz, nem tette ki az autópálya szélén. "

Ja, csak le akarja altatni. Tudod az mit jelent??? Hogy elveszi az életét!!!

"Istenítsük a kutyát, mert harap, a kérdezőt meg húzzuk fel a bitófára."

Nem a kutya istenítéséről van szó, hanem hogy vegye már észre a kérdező, hogy Ő TEHET A HELYZETRŐL!!!

Mert arra vállalkozott, hogy kutyát vesz magához. Nem sikerült megnevelnie, és most meg akarja ezért ölni.

Vajon ha a gyereke fordulna a másik gyereke ellen, mert elcseszte a nevelést, mit tenne??? Megszabadulna a nem kívánatos családtagtól, mert elrontotta a nevelést?

2018. márc. 7. 11:51
 32/77 anonim ***** válasza:
57%

A kérdező nem akarja elaltatni a kutyát, hanem visszavinni oda, ahonnan hozta. Csak a menhely épp bedurcizott és nem hajlandó foglalkozni az agresszív ebbel.

Kérdező, hagyd a francba, addig járj a nyakukra amíg nem lépnek valamit. A menhely köteles visszafogadni a tőlük elhozott kutyát, hiszen ha a gazdával történik valami, pl. meghal, súlyos balesetet szenved vagy az utcára teszik, akkor mi lesz az ebbel? Hagyják az utcán kóborolni?

Ha ennyire nem megy, vissza kell vinni. Ez a kutya egy keménykezű ember mellé való, aki kineveli belőle az agressziót és a dominanciát.

2018. márc. 7. 12:08
 33/77 anonim ***** válasza:
30%
A 12 éves zöldek pedig inkább az iskolában legyenek ilyen aktívak...
2018. márc. 7. 12:09
 34/77 anonim ***** válasza:
54%
Még jó,hogy a munkahelyemről írok , de oké, megyek a suliba. Inkább neked kéne,mert a szövegértés nem megy...senki nem istenítette a kutyát, inkább ezen a "remek" problémamegoldó képességen akadnak ki...de akkor vigye vissza, hátha tényleg normális gazdihoz kerül szerencsétlen kutya,aki nem fogja 1 hibáért kidobni. Kérdező,remélem a gyereked, öregkorodban berak egy jó szar idősekotthonába.
2018. márc. 7. 12:13
 35/77 anonim ***** válasza:
81%

"Csak a menhely épp bedurcizott és nem hajlandó foglalkozni az agresszív ebbel."

És ez az "agresszió" 5 hónap alatt most először jött ki??? Biztosan a kutyával van a baj???

2018. márc. 7. 12:24
 36/77 anonim ***** válasza:
96%

Egyszer harapott az 5 hónap alatt, előtte teljesen jól viselkedett. Tehát valami akkor máshogy történt. Figyelni kell a jeleket, a kutya jelzi, ha nem tetszik neki valami. Egy jól nevelt, normális előéletű kutyát sem zavarunk evés közben. Menhelyit, bántalmazottat pedig végképp nem. Te is írtad, hogy az elrejtett ételt védte. Tehát nem egy agresszív vadállat, aki ok nélkül harap, csak a kajáját védte.

Előfordul ilyesmi, sajnálom a gyereket, de a kutyát méginkább. Ezen a viselkedésen is lehet dolgozni, de kitartó foglalkozás kell, és nem az a megoldás, hogy kihajítjuk az első hiba esetén. Ez a "hiba" most rosszul sült el, de gondolj bele mit tanítasz ezzel a gyerekednek is. Ez a kutya nem vált be, de majd hozunk másikat.

Vannak kutyák akik nem szeretik a gyerekeket, hangosak, erőszakosan bánnak velük, nem veszik a jelzéseket stb. Valószínűleg itt nem a gyerekutálat volt a gond, mert 5 hónapig jól kijöttek, és ismerkedéskor is feltűnt volna ha fél tőle vagy morog rá.

Az előző harapás is valószínűleg figyelmetlenségből történt, azt nem tudod, hogy mit csinált a gyerek amivel kiváltotta ezt a viselkedést. Elsősorban a szülő felelőssége, hogy figyeljen a kutyára és a gyerekre is.

2018. márc. 7. 12:30
 37/77 anonim ***** válasza:
48%

Szintén Gy-M-S megye. Igaz előttem a kutya senkit nem harapott meg de agresszió miatt vitték vissza. Ezt nem a menhely, mondta el hanem egy önkéntes.

Nekünk sem vette vissza a menhely. Mi leadtuk a sintér telepen csak ugye a kutya a menhely "tulajdona" volt így értesítették őket. Még ők fenyegetőztek feljelentéssel.

Vicc. Privátban megírom melyik menhely. De a stílus alapján ugyan az.

2018. márc. 7. 12:31
 38/77 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező leírta, hogy nem akarja visszavinni, nehogy más is így járjon. Pedig vissza kell, a menhelynek pedig kötelessége visszavenni. A menhely hibázott, mert rossz helyre, ellenőrzés nélkül adta ki a kutyát. És nyilvánvalóan ti is hibáztatok, ha ez előfordult.
2018. márc. 7. 13:42
 39/77 anonim ***** válasza:
66%

"Én azt nem értem, hogy ha kutyaiskolába jártok, miért nem írtad le egyszer sem a dominancia szó"

Ez rohadtul nem dominancia, hanem kajaféltés. Ha nem a gyerek csinálja ezt, hanem egy felnőtt, valószínűleg ugyanúgy megharapja.

Tehát:

1. Kapja be a menhely, amiért kisgyerekes családnak ilyen kutyát szó nélkül kiad. Egy 10 éves gyerektől sem várható, hogy a játék hevében is emlékezzen minden hülye szabályra, nem hogy egy sokkal kisebbtől.

2. Kapja be a Kérdező is. Azért nem nagy kunszt megérdeklődni egy kutyától, hogy meddig mehet el nála az ember. A "hogyan tanítsuk meg a kutyának, hogy jó dolog, ha ember van a kajája közelében" meg alapnak kellene lennie, pláne, ha mindig is volt kutyájuk és mindig is lesz.

2018. márc. 7. 15:23
 40/77 anonim ***** válasza:
74%

Vidd vissza menhelynek, vagy ad fel hirdetni te magad a kutyát ingyen elvihetőként, írd le a szitut és mond meg, hogy kis gyerek mellé nem való.

Szerintem túlzás elaltatni, mert más szituban rendes életet élhet az a kutya, egyértelműen a kis kajáját féltette, ez sok kutyára jellemző. (Amit ki kéne nevelni belőlük, de mindegy...)

Ha engem kérdeztek ezt a szituációt közösen hozta létre az összes résztvevő. A menhely egy inkorrekt sz@r volt, kérdező felelőtlen, a gyerek oktalan, a kutya meg neveletlen. A két fő ludas egyértelműen a menhely és a kérdező. A menhely viselkedése gyomorforgató, a kérdező meg se a gyereket nem tanította meg, hogy mire ügyeljen egy kutyánál, se a kutyát nem nevelte meg rendesen.

(Az én egyik kutyám jámbor mint egy birka, simán lehet nyúzni, (kiskorától kezdve ezt neveltem bele, erre nagy hangsúlyt fektettem) pedig amúgy idegenekkel, határozott fellépésű. A másik meg kajaféltésből többször majdnem engem is megharapott, (az előző gazdái jól elszúrták a kutyát), időbe telt mire ezt kineveltem belőle, pedig amúgy egy ritka barátságok kis jószág és imádja az embereket.

Szóval a kutya az kutya és nem plüss állat! A kutyák között is van eltérés! Ezt mindig szem előtt kell tartani és igen is a gyereket meg kell tanítani rá, hogy azért mindig legyen óvatos az állattal és nézze, hogy az hogyan reagál! Ha például egy állat beteg, fáj valamije vagy olyanja van éppen, hogy gondol egyet és bevéd valamit, akkor másképp reagálhat, mint szokott!

A saját "nyúzós" kutyámat is fél szemmel mindig figyelem, ha gyerekkel játszik, mert még benne se bízom meg 100%-ra! )

2018. márc. 7. 15:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!