Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vissza veszi a menhely ha...

Vissza veszi a menhely ha megharap valakit? Vagy elaltatják? M

Figyelt kérdés

A menhelyi kutyánk pár napja megharapta a kisfiamat mert a fekhelye közelébe ment ahol a kutya eldugott valami kaját.

Vissza akartuk vinni,de a menhely hivatkozott mindenre,azóta kiderült egyszer egy család már visszavitte mert szintén gyereket harapott!!!

Ezt a menhely nekünk nem mondta!!

Ezek után nem is akarom visszavinni oda mert lehet 2-3 hónap múlva már más gyerekét harapja meg!!!

Mit tehetek?

2018. márc. 7. 08:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
32%
Te kiképző lettél, de egy hétköznapi user csak egy kutyát akar a csalábda, a gyerek mellé.
2018. márc. 7. 10:06
 22/77 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező szerintem ne írd le sem ide sem a Facebookra a konkrét menhelyet, támadható leszel. Ugyan így írd ki Facebookra is és ha valaki jelentkezik és ugyan az a menhely csak akkor lépj.

Beperelhetnek hitelrontásért, rágalmazásért. Csináld úgy,hogy ne tudjanak visszatámadni.

2018. márc. 7. 10:09
 23/77 anonim ***** válasza:
85%
Hány éves a gyerek? Azt ugye tudjátok, hogy 10 éven aluli gyereket nem hagyunk kettesben még a legjámborabb kutyával sem, mert a gyerek mozgása, viselkedése prédaszerű vagy a kutyát zavarhatja. A kutya általában nem harap figyelmezetés nélkül, ha morog illetve ha látszik a testtartásán, hogy kényelmetlen számára a szituáció, nyalja a száját, lecsapja a füleit, akkor nektek kell(ett volna) közbelépni. Egy menhelyi kutya előéletét nem tudjátok, lehet, hogy régebben bántalmazták vagy éhezett, ezért ösztönösen védi az ételt. Az, hogy a harapás megtörtént, a ti hibátok, nem voltatok résen. A menhely is hibázott, nem szabadott volna gyerekes családhoz kiadniuk ezt a kutyát, mivel korábban volt baleset. Ettől függetlenűl a feljelentgetéssel nem mész semmire. Vidd vissza szépen a kutyát, hátha egyszer egy olyan helyre kerülhet, ahol értenek is a kutyaneveléshez és nem dobják őt vissza. Ti pedig ne tartsatok kutyát, nem való nektek, ha alapvető dolgokat sem vesztek észre.
2018. márc. 7. 10:15
 24/77 A kérdező kommentje:

6 éves a gyerek. Természetesen ott voltunk. Mint mondtam benti kutya volt. A konyhában voltam a kutyának a nappaliban van a helye (egy légtér).

Próbáltam visszavinni, nem vették vissza. De most, hogy tudom valószínűleg továbbadják egy másik szerencsétlen családnak már nem is akarom visszavinni.

2018. márc. 7. 10:24
 25/77 anonim ***** válasza:
65%
Nem a következő család a szerencsétlen, hanem TE! Nem való nektek semmilyen állat!
2018. márc. 7. 10:27
 26/77 Platypus ***** válasza:
84%
Én azt nem értem, hogy ha kutyaiskolába jártok, miért nem írtad le egyszer sem a dominancia szót. A kutya ugye nem megátalkodott dög, ami harap mert olyan. Hanem dominánsnak érzi magát és azt hiszi, joga van fegyelmezni azokat a családtagokat, akik nem az ő úri kedvének megfelelően viselkednek. Alapvetően nem az a gond, hogy a gyerek nem tudta, hogy nem szabad odamenni, hanem hogy eleve nem tűnt fel senkinek, hogy domináns a kutya és kezelni kéne a helyzetet. Ha a kutya meg lenne nevelve, a szájából ki lehetne venni az ételt morgás nélkül. Egy határozott gazda kezében semmi gond nem lenne ugyanezzel az állattal...
2018. márc. 7. 11:00
 27/77 anonim ***** válasza:
49%

Azért a sok elborult agyú fotelharcos, akik Fészbúkon szokták osztani az észt, gondolkozzon már el azon, amit mond! "Dögölj meg"? "Dobd ki a gyereket is"? Emberek. Vissza kéne venni az arcból, hiába anonim oldal!

A kérdező nem fojtotta meg a kutyát, nem törte ki a nyakát, nem csapta a falhoz, nem tette ki az autópálya szélén. A kutya 5 hónap együttélés után harapott, ráadásul a gyereket kapta el, aki a falka legfiatalabb tagja. Ez dominancia-probléma, a kutya felmérte a lehetőségeit és cselekedett.

Nem kizárólag a kérdező a hibás.

A menhely is, hiszen gyerekmentes gazdának való kutyát adott ki egy olyan helyre, ahol pici gyerek van. Tudták, hogy harapott előtte is, mégis odaadták, csak "vigyék a francba, eggyel kevesebb". Tipikus menhely-mentalitás...

Vajon ha tenyésztőtől vásárolt kutya lenne, akkor is ennyi véresszájú komment lenne..?

2018. márc. 7. 11:26
 28/77 anonim ***** válasza:
81%
a kérdező írta,hogy a harapás óta nem is akar róla már gondoskodni se...ilyen ne várja már,hogy sok kedves hozzászólást kap!!!!és mindegyhogy menhelyi,vagy tenyésztőtől van, ez semmit sem változtat a hozzáállásán.
2018. márc. 7. 11:32
 29/77 anonim ***** válasza:
54%

Akkor sem kell gusztustalan kommenteket írni, meg nekiesni annak, aki kérdez!

Istenítsük a kutyát, mert harap, a kérdezőt meg húzzuk fel a bitófára. Nagyon sok az agyhalott sötétzöld, aki kezd nagyon messzire menni az állatvédelemnek álcázott agressziójával.

Segíteni kéne, nem acsarkodni.

2018. márc. 7. 11:40
 30/77 aranyos121 ***** válasza:
62%
Nem olvastam el a korábbi kommenteket nem tudom hogy írták e már de keress fel egy kutya oktatót aki segít nektek meg oldani a problémát és azzal ne törődj hogy pénzbe kerül...ha valami baja lesz a kutyádnak pl beteg akkor is pénzbe kerül a gyógyítása szóval mind1. Ha magadhoz veszel egy élőlényt felelős vagy érte.
2018. márc. 7. 11:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!