Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hova kell forduljunk ilyen...

Hova kell forduljunk ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
A nővéremék udvarában (társasház) van egy roti sztafi keverék vadállat. Kis kerítés de át tudja ugrani és láncon van. Volt hogy már elszabadult. Az udvarban van-volt két yorki. Az egyiket már szétkapta. A nővéremére is ráment csak nővérem pont elesett és ráeset a kutyájára ezért nem tudta megfogni. Én a 3hónapos babámmal járok át és az hagyán hogy megállás nélkül ugat és az udvarra nem tudunk kiülni mert nem halljuk egymás szavát de ha kicsit sír a babám arra azonnal beindul vagy amikor csendben van és kiveszem a babakocsiból azért kezd el örjöngeni. Félek ha elszabadul a gyereket is bántaná. A gazdája azt mondja hogy nem meg a mi kutyánkat sem bántaná a másik csak véletlen volt. De nem egy barátságos állat. Mit lehet így csinálni hogy eltüntesse az udvarból a kutyát? Nem hiszem hogy társasházban megengedett lenne ez csak azt hazudta a közösképviselőnek hogy a lakásban tartja. Az meg nem is foglalkozik vele mert a pali nekik dolgozik. Kutyabarátok most ne a kutya érdeke a fontos hanem a gyerekemé úgy válaszoljatok lécci. Hova forduljunk mert félünk?
2010. jún. 8. 16:52
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
0%
Bocs de te ismersz engem? Honnan tudod mit teszek az befogadáson kívül amire nincs lehetőségem? Eléggé beszűkült lehetsz ha nálad ez a segítés egyetlen formája!
2010. jún. 9. 18:52
 32/49 anonim ***** válasza:
49%

Tudod,csak az észt osztókból van elegem,jól meg tudják mondani,hogy MÁS mit csináljon.

Te mit tudnál konkrétan tenni ezért a kutyáért?

2010. jún. 9. 19:39
 33/49 anonim ***** válasza:
33%
Elvenném a gazdájától és keresnék neki egy jó helyet. Ismerek jó embereket, kutyásokat. Akár el is lopnám ha máshogy nem adná. Vagy rábeszélnám hogy foglalkozzon vele máshogy. Vagy ha közel lakna akkor átmennék hozzá (mert ugye hazahozni nem tudnám) és én próbálkoznék a kutyával. Stb. Csak sajnos én nem vagyok ott ahol a kérdező. De te sem. Szóval ezek szerint senkinek sem lehetne beleszólni mert az csak okoskodás és segíteni senki nem tud érdemben csak megmondani hogy jaj igaza van a kérdezőnek.
2010. jún. 9. 19:51
 34/49 anonim ***** válasza:
49%

Te felelőséggel örökbe mernél adni egy ilyen kutyát?Mert én komoly,szakemberrel végzett rehab nélkül nem.

Tudod,itt az alábbiak a realitások:

-a kutya emberre,konkrétan gyerekre támad

-kutyát ölt már

-rossz körülmények között,láncon van

menhelyek kb.150%-os telítettséggel dolgoznak

-a kutya felelősséggel nem örökbeadható,jó esetben hosszú hónapokba telne,hogy rehabolják annyira,hogy örökbe adható legyen

-normális kutyák százait altatják helyhiány miatt,kölyköket is.

Tudod,az ilyen állatot még Amerikában is bár fájó szívvel,de lealtatják.Lásd Animal Planet idevonatkozó műsorait.

Pedig ott van pénz,van szakember,csak épp gazdijelölt nincs elég.

2010. jún. 9. 20:11
 35/49 anonim ***** válasza:
0%

Nem fogadnám örökbe mert több kutyát nem tarthatok. Ha tarthatnék akkor is csak addig amíg meggyógyul. Utána keresnék neki gazdát mert én a más típusú kutyákat szeretem. Segíteni segítek rajtuk de örökbe nem akarom. Gyerek meg nálunk nincs. És tudtomma nem támadt gyerekre, szerintem a felnőtteket is ugyanúgy ugatja, a leírás alapján. Inkább a zaj zavarta... Most pl az én kutyám is el kéne altatni mert amikor jön egy gyerek az utcán rá is ugat mert ugyanolyan idegen? Ő nem a gyerekre ment hanem a zajra, idegenekre.

A kutyám akarta már megölni másik. Mégsem utálom az illető kutyát. Csak a gazdát.

Te nem láttad a kutyát így nem tudod menhető-e. Sok kutya öl meg állatokat. Az nem jelenti hogy agybeteg. Csak senki nem mondta neki hogy nem szabad és senki nem mutatta meg nem hogy ki a főnök, hogy nem kell félni. Most tuti lepontoztok, de az én kutyám is gondolkozás nélkül megtámadna embert (gyereket is), állatot, ha az Bántani akarna engem vagy őt! Ehhez képes most utoljára pl hétvégén voltunk rendezvényen. Az összes ember végigsimogatta-élvezte, és megnyerte a viselkedésfelmérést is, ahol kb a feladatok fele arról szól hogy ijesztgetni próbálják és mérik nem fél-e vagy nem támad, milyen erős az idegrendszere... -.-" Szóval ne abból itélj csak hogy egy kutya támad. Csak neki senki nem tanítanotta meg neki hogy melyik a veszélyes helyzet ahol valóban félni kell...

2010. jún. 9. 20:22
 36/49 anonim ***** válasza:
49%
Azért nem bántotta eddig a gyereket,mert ugye láncon volt,de nincs garancia arra,hogy nem tenné meg.A gyereket meg abszolút nem vigasztalná,hogy "csak" azért támadta meg a kutya,mert nincs megnevelve.
2010. jún. 9. 20:39
 37/49 anonim ***** válasza:
66%

És akkor szted ki fogja neki megtanítani , tán a kérdező ? Mivel a gazdája sz4rik a kutyára ő biztosan nem fogja , te megint nem fogod mert nem arra laksz ,akkor szted ki fogja ?

Ez megint csak okoskodás hogy meg kellene taníani , persze h meg kellene csak éppen nincs aki megtanítsa , és a kutya még agresszív marad , közveszélyes és így el kell venni a mostani gazdájától mieőtt baleset történik.Hát lehet hogy altatás lesz a vége , de még mindíg jobb mint ha előtte még megöl 1-2 kutyát meg megtámad 1 embert , és csak utánna altatják.Nem arra bíztatom a kérdezőt h mondja azt h altassák el a kutyát , de ha menhelyre kerül ott úgy is tesztelik mennyire agresszív , és ha nem adható örökbe úgyis altatják és akkor tök mind1 mit mond a kérdező a feljelentésnél , nem lessz beleszólása a dolgokba.

2010. jún. 9. 20:44
 38/49 anonim ***** válasza:
0%
Már bocs de ti ugyanúgy nem mondtok semmi érdemlegeset, ne nekem szóljatok már be akkor csak mert én még ráadásul a kutyát is védem...
2010. jún. 9. 20:54
 39/49 anonim ***** válasza:
50%
Bocs de én már az elején adtam normális választ , keresd vissza ha nem hiszed....
2010. jún. 9. 21:05
 40/49 anonim ***** válasza:
16%
Hát nagyon értékes válasz volt... :) Ez bárkinek eszébe jut. Nekem is, csak minek mondjam el mégegyszer hogy jelentsék fel ha már valaki leírta?
2010. jún. 9. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!