Hova kell forduljunk ilyen helyzetben?

Tudod,csak az észt osztókból van elegem,jól meg tudják mondani,hogy MÁS mit csináljon.
Te mit tudnál konkrétan tenni ezért a kutyáért?

Te felelőséggel örökbe mernél adni egy ilyen kutyát?Mert én komoly,szakemberrel végzett rehab nélkül nem.
Tudod,itt az alábbiak a realitások:
-a kutya emberre,konkrétan gyerekre támad
-kutyát ölt már
-rossz körülmények között,láncon van
menhelyek kb.150%-os telítettséggel dolgoznak
-a kutya felelősséggel nem örökbeadható,jó esetben hosszú hónapokba telne,hogy rehabolják annyira,hogy örökbe adható legyen
-normális kutyák százait altatják helyhiány miatt,kölyköket is.
Tudod,az ilyen állatot még Amerikában is bár fájó szívvel,de lealtatják.Lásd Animal Planet idevonatkozó műsorait.
Pedig ott van pénz,van szakember,csak épp gazdijelölt nincs elég.

Nem fogadnám örökbe mert több kutyát nem tarthatok. Ha tarthatnék akkor is csak addig amíg meggyógyul. Utána keresnék neki gazdát mert én a más típusú kutyákat szeretem. Segíteni segítek rajtuk de örökbe nem akarom. Gyerek meg nálunk nincs. És tudtomma nem támadt gyerekre, szerintem a felnőtteket is ugyanúgy ugatja, a leírás alapján. Inkább a zaj zavarta... Most pl az én kutyám is el kéne altatni mert amikor jön egy gyerek az utcán rá is ugat mert ugyanolyan idegen? Ő nem a gyerekre ment hanem a zajra, idegenekre.
A kutyám akarta már megölni másik. Mégsem utálom az illető kutyát. Csak a gazdát.
Te nem láttad a kutyát így nem tudod menhető-e. Sok kutya öl meg állatokat. Az nem jelenti hogy agybeteg. Csak senki nem mondta neki hogy nem szabad és senki nem mutatta meg nem hogy ki a főnök, hogy nem kell félni. Most tuti lepontoztok, de az én kutyám is gondolkozás nélkül megtámadna embert (gyereket is), állatot, ha az Bántani akarna engem vagy őt! Ehhez képes most utoljára pl hétvégén voltunk rendezvényen. Az összes ember végigsimogatta-élvezte, és megnyerte a viselkedésfelmérést is, ahol kb a feladatok fele arról szól hogy ijesztgetni próbálják és mérik nem fél-e vagy nem támad, milyen erős az idegrendszere... -.-" Szóval ne abból itélj csak hogy egy kutya támad. Csak neki senki nem tanítanotta meg neki hogy melyik a veszélyes helyzet ahol valóban félni kell...

És akkor szted ki fogja neki megtanítani , tán a kérdező ? Mivel a gazdája sz4rik a kutyára ő biztosan nem fogja , te megint nem fogod mert nem arra laksz ,akkor szted ki fogja ?
Ez megint csak okoskodás hogy meg kellene taníani , persze h meg kellene csak éppen nincs aki megtanítsa , és a kutya még agresszív marad , közveszélyes és így el kell venni a mostani gazdájától mieőtt baleset történik.Hát lehet hogy altatás lesz a vége , de még mindíg jobb mint ha előtte még megöl 1-2 kutyát meg megtámad 1 embert , és csak utánna altatják.Nem arra bíztatom a kérdezőt h mondja azt h altassák el a kutyát , de ha menhelyre kerül ott úgy is tesztelik mennyire agresszív , és ha nem adható örökbe úgyis altatják és akkor tök mind1 mit mond a kérdező a feljelentésnél , nem lessz beleszólása a dolgokba.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!