Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hova kell forduljunk ilyen...

Hova kell forduljunk ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
A nővéremék udvarában (társasház) van egy roti sztafi keverék vadállat. Kis kerítés de át tudja ugrani és láncon van. Volt hogy már elszabadult. Az udvarban van-volt két yorki. Az egyiket már szétkapta. A nővéremére is ráment csak nővérem pont elesett és ráeset a kutyájára ezért nem tudta megfogni. Én a 3hónapos babámmal járok át és az hagyán hogy megállás nélkül ugat és az udvarra nem tudunk kiülni mert nem halljuk egymás szavát de ha kicsit sír a babám arra azonnal beindul vagy amikor csendben van és kiveszem a babakocsiból azért kezd el örjöngeni. Félek ha elszabadul a gyereket is bántaná. A gazdája azt mondja hogy nem meg a mi kutyánkat sem bántaná a másik csak véletlen volt. De nem egy barátságos állat. Mit lehet így csinálni hogy eltüntesse az udvarból a kutyát? Nem hiszem hogy társasházban megengedett lenne ez csak azt hazudta a közösképviselőnek hogy a lakásban tartja. Az meg nem is foglalkozik vele mert a pali nekik dolgozik. Kutyabarátok most ne a kutya érdeke a fontos hanem a gyerekemé úgy válaszoljatok lécci. Hova forduljunk mert félünk?
2010. jún. 8. 16:52
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
16%
nekem kutya és a gyerek egyenrangú már bocs
2010. jún. 8. 17:07
 12/49 anonim ***** válasza:
0%
Legyen neki a gyereke fontos de ne az állatot bántsa érte, segíteni is lehet rajta hogy mindenkinek jó legyen. Persze az már túl nagy erőfeszítés... Viszont nyíltan kifejezte hogy nem segíteni akar neki hanem csak eltüntetni. Aki szereti az állatokat az nem ad olyan tanácsot hogy mérgezze meg! Ha nagyon rossz a helyzet akkor nem kell oda járni, de ne okozzanak már a kutyának még nagyobb bajt! Az én kutyám is majdnem széttépte egy másik de nem rá voltam mérges hanem a gazdájára őt meg sajnáltam!
2010. jún. 8. 17:08
 13/49 A kérdező kommentje:
Ne kezdjetek el vitatkozni! Nekem persze hogy a gyerekem a fontos. Nem azt mondtam hogy bántani akarom a kutyát azért kérdeztem mert nem ez a szándékom. De nehogy ne menjek át a nővéremhez! Minden nap ott vagyunk mert nekem a páromon kivül csak ő van.
2010. jún. 8. 17:21
 14/49 anonim ***** válasza:
67%

A jegyzőt a kerületi önkormányzatnál keresd.

A kutyát pedig próbálja meg a tulajdonos többször kivinni emberek, illetve más kutyák közé, mint ahogy már jelezték, hogy szocializálódjon. Nem minden alkalommal az a megoldás, hogy a kutyát el kell altatni. A gazdi is tehet róla. Ha több mozgása van és leszoktatják a kerítés és más "korlátok" áthágásáról akkor még lehet belőle valami.

Évek óta megszokták a kutyáink, hogy a kerítés "szent és sérthetetlen". Hiába van kinyitva a kapu nem megy ki! Nem ugrik át kerítésen. Kihívni a kapun kínszenvedés. Egyszerűen ha meg kell kötni a kutyát valami miatt szó szerint nincs mivel. A kutyák németjuhászok voltak és van.

Ha bejelented akkor ne arra menjen ki a dolog, hogy elaltassák. Ha el kell távolítani akkor inkább menhelyre kérd, hogy elhelyezzék. Mint mondtam nem a kutya tehet róla, hogy ilyen lett. Ne ő húzza a rövidebbet.

2010. jún. 8. 17:36
 15/49 anonim ***** válasza:
50%
Szó sem volt mérgezésről, csak fenyegetésről, ha a gazdi ennyire ragaszkodik a kutyához, talán megijed ettől.
2010. jún. 8. 17:47
 16/49 anonim ***** válasza:
21%

Minden hülye a gyerekét védi.

A kutya van a legeslegrosszabb helyzetbe, mert az élete forog kockán.

ne az elaltatáson legyen a hangsuly, mert ha elvinnék, akkor ott végezné...

Nekem is staffim van, tehát én védem szegény párát.

egy pár jó szó, és egyből jobb lenne.

a kutya azért van hogy ugasson, jelezzen.

Mások bömböltetik a zenét... ordítoznak.

egyáltalán nem egy a gyerek és a kutya.

Sokszor 100 szor értelmesebb egy kutya, meg jobb barát mint egy ember.

2010. jún. 8. 21:42
 17/49 anonim ***** válasza:
61%
Persze , de ha veszélyes egy kutya , akkor azt el kell távolítani (mielőtt megtámad mondjuk egy gyereket) a mostani gazdájától , mivel nem neveli normálisan és közveszélyes a kutya.Gondolom ha eddig nem foglalkozott vele a gazdája , akkor már hiába kéritek tőle hogy vigye emberek közé szocializálni , szinte biztos h nem fogja megtenni.Én is imádom a lutyákat , de ha egy gyerek és egy kutya között kell választanom akkor a gyereket választom.(plána ha a saját gyerekemről lenne szó).Nem nagyon érdekel ha lepontoztok , de egy kisgyerek élete fontosabb mint egy kutyáé , és ha már itt tartunk nem a kisgyerek agresszív a kutyával hanem fordítva , és hiába nem a kutya tehet róla ha megtörténik a baj ígyis-úgyis altatják a kutyát , akkor már jobb ha megelőzik a dolgot és elveszik a kutyát a tulajtól.ha menhelyre kerül , ott úgy is kutyaszeretők vannak , és csak ha nincs más lehetőség akkor altatják a kutyát.
2010. jún. 8. 21:54
 18/49 anonim ***** válasza:
33%
Nekem a kutyát egy 6 éves gyerek "képezteki" emberölésre. Nem leheta gyerek ellen tenni semmit sem. Akkor most mi a helyzet? A gyereket kellen eltávolítani? Nem lehet. Mert "ember". Valahol... Azóta kis gyerekeket nem lehet vendégül látni csak bezárva a lakásba.
2010. jún. 9. 10:20
 19/49 anonim ***** válasza:
79%

Én nem értelek titeket, hogy lehet egy kutyát egy gyerek elé helyezni? Persze az emberiség ilyen olyan gusztustalan, az állatok tiszta ártatlan lények igen igen igen. DE EGY GYEREK IS ÁRTATLAN!!! Mentsük meg a kutyát persze de nehogy már azért ítéljétek el az anyát mert a saját gyermekét félti. Ráadásul ez egy száméra idegen kutya és az anya nem egy szakértő hanem egyszerű ember aki félti a gyerekét, és nem azt mondta öljék meg a kutyát hanem hogy vigyék a gyereke közeléből. Segítséget kér hogy a kutya olyan megfelelő helyre kerüljön ahol nem veszélyeztet senkit.

Nagyon felborultak nálatok az érték rendek, hogy lehet egy kutya fontosabb mint a gyerek? Gondoljatok csak bele ha ti lennétek ilyen helyzetbe, még is kit védenétek? És abba is törődjetek bele hogy nem mindenki ilyen kutya őrült, tiszteletben kell tartani egymást!

egy állatvédő

2010. jún. 9. 10:37
 20/49 anonim ***** válasza:
74%
utolsó teljesen egyetértek veled! Am ezen az oldalon sok ilyen emberrel lehet "találkozin" , de csak azért írnak ilyeneket mert névtelenül lehet kommentelni.Az itteni emberek fele sztem álszent , ha ők kerülnének ilyen helyzetbe nem vagyok benne biztos h nem mérgeznénének meg egy kutyát ha ilyesféle gond lenne.Így névtelenül én is kiadhatom magamat a világ legnagyobb állatvédőjének , kiképzőnek ,tenyésztőnek vagy akárminek...Az ilyen " a kutya fontosabb mint egy gyerek" féle kommenteket nem mernék szemtől-szembe másnak elmondani , mert sztem ép eszű ember nem ért velük egyet és hülyének néznék őket , és itt élik ki magukat hogy ilyesmiket írogatnak , mivel nincs következménye bármit is írnak.
2010. jún. 9. 13:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!