Mit lehet ilyen helyzetben csinálni, ha a kutyám agresszív, idegbajos?
Figyelt kérdés
Kérlek titeket,hogy segítsetek mi tévő legyek???Örökbe fogattunk egy spicc keverék kutyust(még 6 hónapos lehetett kb)de nem mondták hogy idegbajos a kutya :( azóta már meg van majdnem egy éve,mert azt hittük ez csak rossz nevelés lehetett de kezdem úgy érezni hogy más áll a háttérbe,s nagyon sajnáltuk oda adni,viszont most 1,5 éves körüli kb. de szinte már dilis a kutya :S Már 6 hónapos kora körül is néha oda kapott a semmiért ezt büntettük is(Nem veréssel)A csodálatos kutyadokiban szereplő férfi technikája szerit,de nem sokat ért neki.A kutyus most kb 1,5 éves korára bekattant és harap is(egyenesen megfogja a mancsával a kezem és sokszor vicsorogva odaharap,ami igen csak fájj,ezen kívül van egy pár furcsa dolga,mint pl.kergeti a vízcseppet,ugat a semmiért akárhol legyünk,egyszer csak maga alá pisil,akkor is ha dicsérjük,tépi a farkát(rajta a szőrt is,már alig van szőr a farkán)stb...!!!Anyukám azt mondta h nem javul ez meg így adjuk oda mert veszélyes is lehet a kutya(nem egyszer kapott arcon,kézen és ahol ért,sokszor súlyosan is:(,volt olyan is hogy ha seprünk,felmosunk vagy csak a papucsot felvesszük a földről akkor is agresszívan nyilvánul meg. nagyon szeretem és mindenki a kutyust de az igazság az hogy félek/félünk már tőle!Volt kutya suliban is és ott is azt mondták hogy ,,ennek a kutyának szerintük idegrendszeri baja van"ezt nem lehet tanítani(mindent megcsinált ott de gondolt egyet és az oktatónak rontott majdnem (póráz volt rajta,hála istennek):S Mégis mi tévő legyek?Nem szeretném oda adni,mert nagyon szeretem,de anyukám azt monda jobb lenne neki mennie!Szerintetek tényleg mennie kell vagy meg javulhat még???Ki vinne el egy idegbajos kutyát?Az orvos is azt mondta hogy "el kéne altatni"mert szerinte se avul!Mit tegyek?Segítsetek,kérlek titeket,hogy tudnám "szelíddé varázsolni"?Nagyon szépen köszönöm a normális válaszokat!Nagyon elvagyok keseredve,egész nap sírok,mert most is kapkodott(ezért mást nem tudtunk bezártuk a konyhába,de még most is ugat és morog,így félek kiengedi most onnan,talán várok míg elmúlik ez a idegesség :( !!!)Köszi előre is !!!2011. okt. 4. 16:52
1/24 A kérdező kommentje:
Tépi rajta a szőrt is*
javul*
Bocsánat a helyesírási hibákért,ami még akad benne azért is :S
2011. okt. 4. 16:56
2/24 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy ilyet, hogy mennie kell a kutyának...jobb ha erre inkább semmit se mondok.. Ha valaki kutyát tart legyen annyi felelősség benne, hogy igen is a gondját viseli. Amúgy kutyaiskolába is lehet segítséget kérni.
Nekem is egy spicc kutyusom van, de neki semmi baja. hangosan élesen ugat jó sokat, meg játszik. Ezek a kis testű kutyák örömükben bepisilnek.
Szerintem többet kéne vele foglalkozni. És nem hinném, hogy reménytelen eset.
3/24 A kérdező kommentje:
Ja és volt már több kutyám,meg egy félig farkasom(szürke farkas keverék,kb 70% volt benne a farkas vér,az orvos szerint) is,de egyik sem csinálta ezt még!!!
2011. okt. 4. 17:02
4/24 anonim válasza:
Uhh...hát nagyon sajnállak, komolyan. Az írásodból ítélve jó gazdi vagy és szereted a kutyust. Sajnos nem tudom, mit kell ilyen helyzetben csinálni, de talán a folyamatos kutyasulizás javítana a helyzeten. Nem tudom Magyarországon van-e ilyen vagy ér-e valamit de talán egy kutyapszichológussal lehetne beszélni. Még az is eszembe jutott, hogy mint az embereknél is vannak antidepresszánsok mentális betegségekre, talán kutyáknak is van, nem tudom. Kérdezzz meg más állatorvosokat is, ne csak azt aki azt ajánlotta h altassátok el. Mindenesetre sok sikert kívánok, remélem javul majd a kutyus! Kitartás!
5/24 anonim válasza:
Rendszeres kutyaiskola és egy normális állatorvos. Amúgy a spicceknek alapból nehéz természetük van. Sokat kell foglalkozni vele és biztos hogy javulni fog. Szerintem ez sem megoldás, hogy bezárod addig a konyhába.
6/24 anonim válasza:
Kutyasuli, ha nem válik be, altatás.. :(
7/24 anonim válasza:
Én hallottam valami olyat, hogy van olyan is, hogy kutyapszichológus. Talán érdemes lenne utána nézned a témának.
8/24 anonim válasza:
Ivartalanítás+kutya iskola.Ha semmi sem válik be, akkor el kell altatni sajnos mert veszélyt jelent az emberekre.
9/24 A kérdező kommentje:
Szia!Köszi a válaszod!Igen én is és a családtagjaim is úgy vannak vele h felelősséget vállaltunk érte,de nem gondoltunk arra h ilyen is marad,sokat foglalkozunk vele és voltunk sok kutya suliban is,de azt mondták" ez nem verés illetve félelemből adódó agresszió így nem tudnak segíteni,sajnáljuk"Tudom h sokat ugatnak stb...de az szerintem már nem játék ha vicsorogva odaharap,úgy hogy ha nem húzód el gyorsan a kezed akkor tiszta vér!!!Nagyon szeretjük mind,mindent meg kap,hogy egészségesen éljen,minél tovább(Acana kutyaeledel,jutalomfalatok,rendszeres kivizsgálások,oltások,féreghajtások,napi 3 szór séta+1 lemozgatási lehetőség naponta,más kutyákkal stb...úgy neveltük mint a többi kutyánkat,nem lett elkényeztetve sem,ezért nem értem az egészet :S Akkor szerinted nem reménytelen????Akkor adok neki még egy esélyt,ja most már megnyugodott így ki engedtük:)Remélem nem jön rá megint :( Amúgy elvileg ő spicc-pincsi meg még valamilyen keverék,nem tudom h számít e :S Nagyon köszi a választ!De hogyan csináljam ezt az egészet,szelídítést???
2011. okt. 4. 17:15
10/24 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ!A kutya ivartalanított!!!Más dokival is beszéltem,de neki is az volt a véleménye hogy ez idegrendszeri probléma lehet,s vagy altatás vagy olyan helyre adjuk aki nem nagyon megy a közelébe :( sajnos nem egyszer támadta volna be az orvost is,de nagyon nem akarom el altatni és oda se adni!!!Szeretem!!!Hol található Magyarországon kutya pchiológus,esetleg Külföldön(ha kell kivinném oda is,ha ez tényleg hatásos e illetve valakinek volt e már a kutyája ilyen helyzetbe)???Tudom h nem meg oldás h bezárom,de azt sem akarom h ha agresszív,akkor megtámadjon).Köszi mindenkinek a választ!
2011. okt. 4. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!