Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hova kell forduljunk ilyen...

Hova kell forduljunk ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
A nővéremék udvarában (társasház) van egy roti sztafi keverék vadállat. Kis kerítés de át tudja ugrani és láncon van. Volt hogy már elszabadult. Az udvarban van-volt két yorki. Az egyiket már szétkapta. A nővéremére is ráment csak nővérem pont elesett és ráeset a kutyájára ezért nem tudta megfogni. Én a 3hónapos babámmal járok át és az hagyán hogy megállás nélkül ugat és az udvarra nem tudunk kiülni mert nem halljuk egymás szavát de ha kicsit sír a babám arra azonnal beindul vagy amikor csendben van és kiveszem a babakocsiból azért kezd el örjöngeni. Félek ha elszabadul a gyereket is bántaná. A gazdája azt mondja hogy nem meg a mi kutyánkat sem bántaná a másik csak véletlen volt. De nem egy barátságos állat. Mit lehet így csinálni hogy eltüntesse az udvarból a kutyát? Nem hiszem hogy társasházban megengedett lenne ez csak azt hazudta a közösképviselőnek hogy a lakásban tartja. Az meg nem is foglalkozik vele mert a pali nekik dolgozik. Kutyabarátok most ne a kutya érdeke a fontos hanem a gyerekemé úgy válaszoljatok lécci. Hova forduljunk mert félünk?
2010. jún. 8. 16:52
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha volt már gond, akkor az illetékes jegyző tud segíteni. Egyébként az ilyenkutya jobb helyen lenne az állatvéfőknél, mint egy baromnál, aki láncon tartja, úgyhogy nekik is szólhatsz.
2010. jún. 8. 16:55
 2/49 anonim ***** válasza:
48%
Hmmm... veszélyezteti az embereket/állatokat, akkor el kell altatni... tehát szerintem rendősrég vagy K9
2010. jún. 8. 16:56
 3/49 anonim ***** válasza:

Jegyzőhöz kell fordulni,ő KÖTELES intézkedni ilyen ügyekben.

Ha a szomszédod csókos,pechetek van,akkor felsőbb fórumra kell vinni az ügyet.

Merre laktok?

2010. jún. 8. 16:57
 4/49 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsétek fel , vagy vegyétek fel a kapcsolatot egy állatvédő szervezettel (amelyik a környéken van) és mondjátok el nekik a szitut.Sztem segíteni fognak , eleve gondolom h nem 10m-es láncon van a kutya , és ha nem olyan hosszú az állatkínzásnak minősül.(akár ezt is mondhatjátok az állatvédőknek).
2010. jún. 8. 16:57
 5/49 anonim ***** válasza:
Ja és fotókat mindenképp készítsetek a körülményekről,hol,hogyan tartja a kutyát,hol tud az állat hozzátok átmenni stb.
2010. jún. 8. 16:58
 6/49 anonim ***** válasza:
0%
Már bocs de máskor rakjad az anyucikás topikba mert itt igenis a kutya érdeke a fontos. És nem eltüntetni kell hanem segíteni rajta mert neki sem jó ha bántani akar titeket. Nem lehetsz jó ember ha a gyereked jólétét más gyengébbeken átgázolva semmint segítve akarod biztosítani!
2010. jún. 8. 16:59
 7/49 anonim ***** válasza:
68%

Feljelentés(ha már széttépet egy kutyát elvileg működnie kellene), vagy gyűjtsenek a lakók aláírást.

Én állatvédő vagyok, de az ilyet nem tűröm, az én kutyámat is egy ilyen kutya tépte szét, és ott is kedves gazdi csak pislogott hogy jaj az ő kutyája ilyet soha...

Nem szabad megvárni hogy baj legyen, a kutyát sürgősen el kell távolítani, és egy normális felelősség teljes gazdinak adni. Ha a gyerekről van szó én simán fenyegetném mérgezéssel ha nem tünteti el. De mindenesetre ha feljelentést teszel hangsúlyozd (túlozhatsz is) hogy a gyereknek is neki megy.

Gyűljetek össze minél többen és legyetek határozottak, álljon mellétek néhány kemény megjelenésű férfi (kopasz, nagydarab, kigyúrt...)

2010. jún. 8. 17:01
 8/49 anonim ***** válasza:
50%
Azért ne hasonlítsunk már egy kutyát a gyerekhez! Állatvédőként mondom hogy a kutya is nagyon fontos, és segíteni kell rajta de egy anyjának hagyj legyen már fontosabb a gyereke biztonsága...
2010. jún. 8. 17:04
 9/49 Akiteki ***** válasza:
50%
Önkormányzat jegyzőjéhez. Ő kötelezheti a kutya eltávolítására őket. Névtelenül is bejelentheted, de a közös képviselő is megteheti a lakók nevében.
2010. jún. 8. 17:04
 10/49 A kérdező kommentje:
Bp. XV. Nem is az állat tartásával van a gond mert tiszta helyen van csak a lakások egymás mellett vannak egy sarkot képezve és pár méterre van a kutya. A lánca talán 3-4 méter ez azt hiszem már kevés. Esténként viszik sétélni csak. De esélye nem volt szocializálodni mert soha nem találkozott más állattal csak amit megtámad. Jegyzőről már hallottam de hol kell őt keresni?
2010. jún. 8. 17:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!