Hova lehet adni egy súlyos beteg kutyát, vagy inkább altatás?
Húgom 2 éves kutyája még 1 éves sem volt amikor diagnosztizáltak nála valami emésztőrendszeri betegséget.
A gyógyszer, speciális táp meg nem tudom micsoda kb 60 ezer egy hónapban ami eszméletlen sok és már nem tudják fizetni, 1 hete már nem kapja a gyógyszert mert nem tudják megvenni. Nekem sír, hogy szenved a kutya (ha kapja a gyógyszert, tápot akkor nincs tünet) sajnálom nagyon a tesómat. Erre a kutyára már rámegy az ő egészsége is. De a gyerekei, párja is unja már, hogy minden pénz a kutyára, minden idő a kutyára. Minden a kutya. Menhely esetleg? De ott gondolom nem költenek rá ennyit. A tesóm párja felkerestr a helyi állatvédő szervezetet akik gyűjtést szerveztek, de még egy hónapra sem tudták fedezni a kutya költségeit. Bármilyen tanács?
Huhh, ez egy elég nehéz eset. Nyilván a kutyát sem szép dolog magára hagyni, akiért felelősséget vállaltál, viszont alap, hogy a gyerekeid szájából sem veheted ki a falatot.
Ha a kutyus fajtajellegű, esetleg a fajtamentésnél lehetne próbálkozni, egy kicsivel több esélyt látok ott, mint a menhelyeknél, de én biztos körbetelefonálnék minden menhelyt, hátha...
60ezer egy hónapra az rengeteg. Eukanuba/hills gyógytápokat is meglehet venni 30ezer ft alatt 15 kilós csomagban, meg ugyanazt 40 ezerért is, egy 35-40 kilós kutyának az több mint egy hónapra elég. Mekkora kutya, vagy mi dobja meg ennyire a számlát? Jó lenne tudni mi a baja a kutyának, hátha van valaki aki járt már hasonló cipőben.
Az állatgyógyászat gyakran még mais kisérletezés különösen ha valami ritka nyavajája van a kutyának. Meg kell kérdezni több állatorvost, és magyar mellett angol oldalakon is utánaolvasni, kérdezni. De konkrétumokkal, mit állapítottak meg, milyen táp, milyen gyógyszer, miből mennyit, mekkora kutya. Ha tényleg nincs semmilyen más lehetőség a 60ezres táp-gyógyszer kombináción kívül akkor altatás.
Most lehet, hogy hülyeséget mondok, de emberi kajával esetleg nem lehetne kiváltani a méregdrága kutyatápot? Embereknél is léteznek emésztési problémák (most itt konkrétan a lisztérzékenység jut eszembe, de biztos van más is), aminél speciális étrend szükségeltetik, valami ilyesmi étel nem jöhet szóba? De mondom, bocs ha hülyeséget írok, este is van, nyűgös is vagyok már és rákeresni sincs kedvem most.
Egyébként gyógyszereket milyet kap? Azokat szinte biztos, hogy ki lehet váltani valamilyen rendes gyógyszertárban kaphatóval (ami fele annyiba kerül), csak egyeztetni kell az orvossal, nehogy baj legyen.
Hát tudod, szerintem meg rohadjatok meg.
A 60ezer valóban sok egy állatra, viszont itt nagyon sokan segítettek volna, hasonló cipőben, annyit kellett volna leírnod, hogy mit eszik szerencsétlen állat és milyen gyógyszereket kap. Lehet egy egyszerű tápváltással megoldódott volna a probléma, az én macskám is házilag lett kikezelve az allergiából, mert a süket orvosok nem tudtak segíteni.
Nehezedre esett volna ennyit megkérdezni és leírni, ugye? Nem, ehelyett átvágtátok szerencsétlen nőt és rohantatok az első adandó alkalommal megszabadulni a kutyától. Kívánom, hogy ti is hasonló ellátásban részesüljetek, ha lebetegedtek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!