Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megtartanád a kutyát ha...

Megtartanád a kutyát ha megharapta volna a gyereked?

Figyelt kérdés

Elítéled aki megtartja? Vagy odaadja?

Fogócskázás közben ugatta a gyerekeket, a helyére lett küldve, ott is morgológott majd utánuk futott és az egyiket "megkapta"(1 hete történt még költözésre járunk).

Én mindenféleképpen elvinném a karantén után, akkor is ha az első ilyen eset volt. Párom viszont hajlik a megtartáson. Biztos, hogy nem lesz megtartva csak bosszant, hogy ő megtartaná.

A kutya 7 éves nagytestű,keverék, de főleg német vizsla.

2018. febr. 8. 10:35
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
77%

"A kutyának nincs joga eldönteni, hogy a gyerekek rohangálhatnak-e, vagy sem."

És ezt kinek kellett volna megtanítania neki? Nem a gazdájának?

2018. febr. 8. 11:58
 22/50 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudsz kutyát nevelni. Ennyi. A gazdik/szülők hülyesége miatt egy kisgyerek és főleg a kutya szívja meg.

Soha nem a kutya a hibás! Nincs olyan, hogy hülye kutya! Olyan van, hogy kutya, akinek elrontották a nevelését és nem vették észre a hibákat és a jeleket.

Ne a kutyába keressétek a hibát, hanem nézzetek magatokba.

És ne tartsatok kutyát. Persze gondolom egyszerűbb a kutyát hibáztatni, mint magatokat. Mert hibáztatni ugye kell valakit.

Nyugodtan lepontozhatsz, ha szerinted ti mindent tökéletesen csináltatok.

2018. febr. 8. 12:33
 23/50 anonim ***** válasza:
45%
Biztos, hogy nem tartanám meg, ha ilyesmi történik, hogy az orrom előtt csak úgy megharapja a gyereket (vagy akárki mást). Az egy más kérdés, hogy ki ezért a felelős, de ettől még meg kell akadályozni, hogy ez még egyszer előforduljon, mert a következő rosszabb is lehet.
2018. febr. 8. 13:34
 24/50 A kérdező kommentje:

Nem tudunk kutyát nevelni mégis 7 évig nem volt semmi gond.Jártunk velük kutyaoviba majd iskolába. Behívható,szobatiszta, ha a helyére küldjük akár kint akár bent akkor oda ment és ott is maradt akkor is ha idegen jött. Póráz nélkül is bármikor elvittük sétálni, mivel elsőre hallgatott minden parancsra!!!!

Az állatorvos is jól ismeri, hiszen helybéli, tudja milyen kutya, tudja mennyit van velük foglalkozva. Ő is valami idegrendszeri gondot mondott. Aki még azt írta a gyerekeimet szidják le, rakjam ki(!!!????) mert játszani mérték azok nem normálisak.

Akik ismernek minket és a kutyát mindenki ledöbbent, hogy ilyen történt ezzel a kutyával.

Ha nem lenne 2 kisgyerekem akik sülve főve együtt vannak a kutyával (sokszor a gyerekszobában aludtak a kutyák) akkor megtartanám, de így nem reckírozhatok a gyerekem testi épségével. Amúgy senkit nem pontozták le, mivel itt sem voltam.

2018. febr. 8. 19:23
 25/50 anonim ***** válasza:
85%
Épp ez az, hogy a kutyát nem letiltani kellett volna, hanem törődni vele. Ha egy kutyát zavar valami, akkor hidd el, hogy magától visszavonul vagy csak szimplán nem foglalkozik vele. Szerintem egész egyszerűen arról van szó, hogy a gazdái félreértették a viselkedését és utána még jól rá is parancsoltak, ami gondolom nem először fordult már elő és támadott...
2018. febr. 8. 19:35
 26/50 A kérdező kommentje:

Szerintem viszont én voltam ott és én láttam mi történt. Tehát látatlanban ne legyél már okosabb!!

8 hetes kora óta itt van. Valami nem oké vele. És nem kísérletezek vele, hogy mikor kattan be újra.

Ha egy új szituban reagál így (soha nem szabadna így reagálni) akkor talán azt mondom kinti kutya ként de maradjon, de így, hogy egy minden napos,természetes dolog miatt támadott, így nem! Legközelebb álmában harapnak meg?

2018. febr. 8. 19:44
 27/50 anonim ***** válasza:
91%

Csak részben írtam neked, a mondatom egyik felét egy korábbi hozzászólónak szántam.

Ha valami nem okés a kutyával, akkor nézesd meg állatorvossal (vidd el olyanhoz, aki hajlandó is rendesen utánajárni a bajának) és adjon valami gyógyszert rá. Lehet, hogy idegileg valami miatt bekattant, de ezt is lehet gyógyszerrel kezelni, csak alaposan utána kellene járni.

2018. febr. 8. 20:00
 28/50 anonim ***** válasza:
76%

Leírnád nagyon pontosan hogy tortent a dolog? Annyira reszletesen amennyire csak lehet.

Lehet tudok valamilyen otletet adni ha pontosabban atlatom, hogy mi tortent pontosan.

2018. febr. 9. 02:51
 29/50 anonim ***** válasza:
85%

Márpedig ennek a kutyának valami baja van, ez egyértelmű.

Jártatok már állatorvosnál?

Ok nélkül nem kattan be, ha 7 évig minden oké volt vele.

Elképzelhető, hogy komoly fájdalmai vannak, és attól ilyen ingerlékeny.

A vizslák meg különben sem agresszióra hajlamos kutyák tehát valami egészségügyi gond lesz ott.

A saját kutyámról írnék valamit evvel kapcsolatban, szintén német vizsla keverék. Menhelyről van, nem tudni hány éves, és hogy miken ment keresztül. De nagyon jó kedélyű és idegrendszerű kutya. Az emberekkel rossz tapasztalatai vannak, ennek ellenére nagyon nyitott és barátságos velük, hiszen nagyon stabil, kiegyensúlyozott jelleme van, de fenyegető mozdulatoktól hajlamos megijedni. Sosem támadna, menekül vagy csak lapul félelmében. Teljesen megadja magát ha megfélemlítik, eszébe sincs megvédeni magát, azaz harapni vagy morogni.

Viszont amikor gerincsérve lett és én fogtam le a hátánál, amikor megszúrta a doki, hirtelen felsírt fájdalmában és odakapott. Az egyik szemfoga épphogy csak nekiütközött a bőrömnek, nyomot se hagyott. Én tudom, hogy sosem harapna meg, de akkor ott olyan borzalmasan fájt neki a szúrás, hogy csak reflexből cselekedett, a pillanat tört része alatt. A mai napig előfordul, hogy valamilyen fájdalmas beavatkozásnál (pl. mikor ki kell szednem valamit a bőréből), a hirtelen fájdalomtól hátrafordul és odakap. Sosem harapott még meg, mert mindig időben észreveszi hogy az én kezem van ott, és tök bűnbánóan szokott nézni utána. Az éles fájdalom nála ezt váltja ki.

Arra akartam csak evvel kilyukadni, hogy a te kutyádnak valamilyen egészségügyi problémája lehet, és ezért ingerlékenyebb a szokásosnál. Gondolj csak bele, ha pl. neked fáj a fejed, és körülötted hosszasan visítoznak, te is leordibálnád az illetőt. A kutyánál ugyanez, valamilyen komoly fájdalma van és ezért érzékenyebben reagál a környezeti ingerekre, vagyis ez esetben a gyerekek rohangálására.

Az még fontos kérdés, hogy milyen neműek a kutyák, és ivarosak-e? A tüzelő szukák pl. ingerlékenyebbek szoktak lenni, de ha 2 azonos nemű kutya van, az is gond lehet.

2018. febr. 9. 03:21
 30/50 A kérdező kommentje:
Kan mind a kettő. A vizsla ivartalan a másik ivaros. Pár hete voltunk orvosnál akkor volt vérvétel és uh. CT itt nincs. De a vérvétel nem mutatott ki semmit.
2018. febr. 9. 09:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!