Megtartanád a kutyát ha megharapta volna a gyereked?
Elítéled aki megtartja? Vagy odaadja?
Fogócskázás közben ugatta a gyerekeket, a helyére lett küldve, ott is morgológott majd utánuk futott és az egyiket "megkapta"(1 hete történt még költözésre járunk).
Én mindenféleképpen elvinném a karantén után, akkor is ha az első ilyen eset volt. Párom viszont hajlik a megtartáson. Biztos, hogy nem lesz megtartva csak bosszant, hogy ő megtartaná.
A kutya 7 éves nagytestű,keverék, de főleg német vizsla.
Lefogtok pontozni, de én azonnal eloltattam volna. Családtagot, de főleg gyereket ne harapjon meg, az nem normális. Más dolog ha kicsit odakap valamiért, sok esetben nem is komolyan, csak játékból, de az hogy utána hetekig kell a sebet kötözni, az már súlyos. (Kivétel ha a gyerek megijesztette, pl álmában ráugrott, vagy meghúzta a fülét, mert akkor reflexből harapott, nem szándékosan.) És amelyik egyszer megtette az esélyes hogy máskor is megfogja, mert nem mindegyik olyan ártatlan kis babácska ahogyan azt ma sokan gondolják.
Plusz a gyerek gondolom elég sokáig félni fog minden kutyától, több ilyet is ismerek.
Vagy direkt írtál költözést? Ez esetben csak túl stresszes lehet, bár ez a viselkedés akkor sem természetes a "falkavezér kölykével" szemben.
Kemény veréssel esetleg észhez lehetne téríteni, de azt csak közvetlenül az eset után, hogy tudja miért kapta. Nekünk ezzel a baromfik megöléséről sikerült leszoktatni a régebbieket, a mostaniak pedig már velük nőttek fel, így abból sincs gond ha egyik tyúk véletlenül ráugrik a fekvő kutyára, vagy a táljukból esznek.
Mint mondtam ez a fogócskázás, szaladgálás nálunk mindennapos. Vagy az unokatesókkal vagy a kistesóval. Eddig soha nem csinált ilyet. Ahogy eddig soha nem ment neki a másik kutyának sem. Mind a két kutya kinti-benti.
Minden este sétálunk,futunk velük és heti 2x kutyafuttató.
BIZTOS, hogy történt valami a kutya környezetében, csak lehet, hogy te nem tudsz róla. Egy kutya nem dönti el egyik napról a másikra, hogy "mától gyereket eszem"
És ebben az esetben mindenféleképpen átgondolnám mit rontottam el, és igyekezném megjavítani az elrontott nevelést a kutyában.
Viszont mivel te zsigerből utálod azt a kutyát, és látszik a szövegeden, hogy eszed ágában sincs adni még egy esélyt neki, így inkább keress neki olyan gazdát aki érti a dolgát.
Az általad leírt esetben igen, megtartanám.
Részletekbe most nem megyek bele, de nem a kutya hibája.
Pont ezért kötelező Svájban és néhány jobb országban, hogy kutyasuliba vigye a gazda az állatot.
Az a baj,hogy Magyarországon a béka feneke alatt van az állattartási kultúra, a kutyákhoz kevesen értenek, nem tudják megnevelni, nem fogad szót stb.Aztán történnek a balesetek és a kutya a hibás.
Pedig a gazda az.
A gyereket is örökbe adjátok majd, ha valami rosszat csinál (a ti nevelésetek miatt )?
Én alaposan kivizsgáltatnám állatorvossal, lehet, hogy valamilyen neurológiai betegsége van, amitől agresszívabb lett.
Feltéve, hogy mindent ugyanúgy csináltok és a gyerekek és normálisan viselkedtek.
Pedig it ne ma kérdező hibázott. A kutyát zavarta a gyerekek rohangálása, ezért a helyére lett küldve. Ez így helyes. A gyerekek rohangáltak tovább, nem a kutyát piszkálták, ő nyugton feküdhetett volna a helyén. Helyette elhagyta a helyét és megkapta az egyik gyereket.
A kutyának nincs joga eldönteni, hogy a gyerekek rohangálhatnak-e, vagy sem. Testbeszéddel vagy enyhe morgással jelezheti, hogy ha piszkálják, akkor hagyják békén, el akar vonulni. Ez viszont nem állt fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!