Enyém elkezdett válogatni, nem ette meg a zöldséget, csak a húst és a tojást, az meg nem jött be, hogy a kutya minden harmadik napon fanyalodott rá a maradékára. Utána megpróbáltam a filézett halat, 3. nap után annyira nyúlt hozzá, hogy kiszedte a táljából, hátha van még azon kívül valami. A hal az 5. napon megromlott.
Azóta csak minőségi tápot kap, jobb lett a fizikuma, szebb a szőre és csak oltásra viszem orvoshoz.
Nem lehet hogy valamit rosszul csináltatok?
Ha megfelelően van csinálva a barf, akkor egészségtől majd ki csattanó kutyákat eredményez.
Én barfoztam csak külső tényezők miatt kellett sajnos abba hagynom(munkarend,forrás,tárolási probléma)
Viszont az itt leírtakból nekem is az jön le,hogy vmit nem csináltatok jól.
Ha fogy a kutya akkor feljebb kell emelni az adagot. A 2% csak irányadó. Ennyin nekünk is fogytak a kutyáink egyik 3 % volt jó a másik 4%-al.
Sosem voltak jobb formában,sem az Acana,N&D,Orijen stb nem ért a nyomába a nyersnek.
Viszont tény az is,hogy nagyon utána kell nézni,mert könnyen kialakulhatnak hiány betegségek ha nem jók az arányok!
De sokan a kutya elé dobnak pár kocka répát meg farhátat és rámondják,hogy barfoznak. Közben nem ennyi.
Ki kell tapasztalni melyik hús az amit a kutya megeszik szívesen.
Hal meg tipikusan az,hogy vmelyik kutya majd megveszik érte vmelyik meg nem enné meg soha.
Nálunk az 5 éves imádja a halat. A másik meg inkább nem evett,ha hal volt a menü,így ő nem kapott utána.
De azzal egyetértek,hogy nyilván van kutya amelyiknek sehogy sem jön be a barf étrend. Minden kutya más. És ahogy tápokat is válogatni kell melyik a megfelelő így elképzelhető,hogy a nyerset sem bírja vmelyik kutya.
De alapjában véve akkor is ez a legtermészetesebb és egészségesebb étrend a kutyáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!