Barf etetés? (Húsok fagyasztása)
A húsokat meddig szoktátok fagyasztani? Csak mert olvastam olyat is, hogy 2 hétig minimum. De ha egyszer a benne lévő kórokozó 1 nap alatt megfagy, akkor ugyan úgy elpusztul és semmi értelme még másfél hétig fagyasztani.
(Most azt nem veszem figyelembe, hogy egyszerűbb nagyobb adagokat egyszerre vásárolni és emiatt áll több időt a fagyasztóban)
Honnan veszed, hogy 1 nap alatt elpusztulnak??
Több hidegtűrő/kedvelő baktérium is van, melyek kifejezetten jól ellenálnak a fagyasztásnak, nem pusztulnak el egy nap alatt. Az étel nem azért nem romlik meg mert rögtön elpusztulnak, hanem a szaporodásuk abbamarad!
A szalmonella peldául tök jól elvan a fagyasztóban is -70 fokig kéne hűteni az ételt, hogy kinyírd. Különpoző paraziták is jól tűrik a fagyasztást.
Persze van sok mikroorganizmus, ami elpusztul már -10 fokon is, de ez nem egy pár óra alatt megy végbe, idő kell hozzá, ezért javasolják a 2 hét fagyasztást.
Barfos kutyusoknak pl. ezért havonta illik féreghajtót adni. A szalmonellától sem kell izgulni, bár emberre veszélyes, a kutya szervezete, amennyiben egészséges remekül megbirkózik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!