Bandog. Hol találnék fedező kan kangalt?
Szóval van egy szuka ADBA tk-s amerikai pit bull terrierem aki 5 éves. 1 éve vettük olyan helyről ahol harcoltatták. Nagyon sikeres volt de mi semmi képp se akartuk folytatni. Némileg rehabilitáltuk, nálunk nagyon jó élete van egyébként. Naponta több óra séta a mezőn, a városban, rengeteg pecázás, futópad,labda,magasugrás... szeretet. Kinti-benti kutya, minőségi táp, rendszeres állatorvosi vizsgálat.Szeretnék bandogge kiskutyákat. Egy nagy, erős kangallal akarnám be fedeztetni.
Hol találhatok ilyen kangal kant?
A negatív/sértő vagy nem a kérdésre válaszoló kommentekre nem fogok válaszolni. Előre is köszönöm a válaszokat
Te már csak tudod.
Nem kell sértegetni csak azért, mert néhány kérdésben más a nézőpontunk. Gyerekes viselkedésre vall
Én sem a kérdésedre fogok válaszolni, de ezt a lefojtatott párbeszédet olvasva bennem is kérdőjeleződött pár dolog. Sőt azt is tudom, hogy már tök feleslegesen írok.
Értem én, hogy munkára/őrzésre hibrideket akarsz. (Attól függetlenül, hogy nem értek ezzel egyet, hiszen erre a feladatra konkrét fajták vannak, meg amúgy is.)
De... miért pont pitbull-al akarsz keresztezni? Mert oké, hogy ilyen szukád van, de ha a kölykök az anya szőrét öröklik, akkor nem fogják tudni betölteni a nekik szánt feladatot teljesen. Ha meg emiatt ők is fél benti kutyák lennének, akkor meg főleg. A méret különbségekről ne is beszéljünk...
Meg írtad is, hogy voltak már bizonyos típusú őrző/védő kutyáid. Azok nem voltak megfelelőek a célra eléggé? Miért nem inkább szerzel be pl egy KÁJ szukát és azt keresztezed Kangal kannal? (Még mindig attól függetlenül, hogy nem támogatom ezt.) Mert abból a kombinciból aztán tényleg olyan kölykök lennének, amilyen célra szeretnéd őket.
Mert esetleg egy KÁj-Kangal, Kuvasz-Kangal, sőt még egy Német Juhász-Kangal kombinációt sokkal logikusabbnak tartanék, mint ezt a kombót...
Szóval én a többiekkel értek egyet, de ha már belefogsz egy ilyenbe, legalább csinálnád átgondoltabban, mert ezekből nem az az igazi őrző/védő terepkutyák lesznek, amit Te akarsz. És nem amiatt kéne Pitbullal keresztezni, mert hogy neked most az van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!