Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bandog. Hol találnék fedező...

Bandog. Hol találnék fedező kan kangalt?

Figyelt kérdés

Szóval van egy szuka ADBA tk-s amerikai pit bull terrierem aki 5 éves. 1 éve vettük olyan helyről ahol harcoltatták. Nagyon sikeres volt de mi semmi képp se akartuk folytatni. Némileg rehabilitáltuk, nálunk nagyon jó élete van egyébként. Naponta több óra séta a mezőn, a városban, rengeteg pecázás, futópad,labda,magasugrás... szeretet. Kinti-benti kutya, minőségi táp, rendszeres állatorvosi vizsgálat.Szeretnék bandogge kiskutyákat. Egy nagy, erős kangallal akarnám be fedeztetni.

Hol találhatok ilyen kangal kant?

A negatív/sértő vagy nem a kérdésre válaszoló kommentekre nem fogok válaszolni. Előre is köszönöm a válaszokat

2017. dec. 9. 10:53
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
94%
Alapvetően nem vagyok az ellen, hogy valaki munkára hibrideket tenyésszen. Dolgoztam malinois-holland juhász keverékkel, nagyon jó kutya volt. Ismerek lurchert, szuper kutya. És egy csomó jó példa van még, ez nem szaporítás. De amit te tervezel, az sok helyen problémás. Gondolod, hogy a NÉMILEG rehabilitált harci kutyád örömmel fogja venni, ha lesz mellette még 3-4 kutya? Illetve miből gondolod, hogy egyáltalán kell a kangal gazdájának kutya, nemhogy akár 5-6?
2017. dec. 9. 17:09
 22/54 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem tértél ki, hogy a kutyaviadalos komádat miért nem jelentetted fel. Ja persze, mert neki is kell egy-két kölyök. A genetikáról meg eltudom képzelni mennyit tudsz.
2017. dec. 9. 17:10
 23/54 A kérdező kommentje:
Egy jó kutyához nem kell genetikai tudás. Fentebb kitértem már rá
2017. dec. 9. 17:14
 24/54 anonim ***** válasza:
90%

Pont hogy a jó kutyához kell a genetikai tudás. Honnan tudnád hogy nincs a pitbullnak vagy a kangalnak valamilyen örökletes betegsége? Ó tudom már, mert röntgen szemed van és legalább állatorvosi végzettséged.

Még ha valami olyan fajták keverékét választanád ami a céljaidnak megfelel megérteném, de a pitbull rohadtul nem juhászkutya, a bandog pedig igenis egy megnövelt méretű pitbull, amit közel sem arra akarnak kitenyészteni amit te magyarázol. Még ha azt mondanád hogy két juhászkutya hibridét akarnád létrehozni, például kangal és kau, akkor megállná a helyét a sztori de így hogy egy mentett félig rehabilitált harcikutyát akarnál tovább szaporítani úgy hogy azt gondolod hogy meglesz a többi kutyával és majd tökéletes farkasirtó lesz belőle hát lehetsz te akármekkora "tapasztalt" kutyás ez akkor sem fog összejönni.

És ahogy a kérdés erről szól, még keresed a kangal kant. Akkor honnan tudod hogy annak kelleni fog ennyi ilyen hibrid kölyök, vagy egyáltalán hogy nem rejt a kutya genetikai betegséget?

2017. dec. 9. 17:20
 25/54 A kérdező kommentje:

De nem érted? Francnak kell egy kétes eredetű,félős,beteg,túl kedves vagy épp agresszív kutya. Falun mindenki tud a fedeztetésekről pl.

Aki meg még is örökbe akar fogadni annak annyi macerája lesz, hogy lesheti. Elmegy az öröbefogadástól a kedve is. Hetente a nyakára járnak és követelőznek (miért nem a legdrágább táppal van etetve stb.) és millió meg egy papír munka szerződés meg mittudomén van vele. Ismerősöm pl. Meg járta ezekkel. 1 év után nem bírta tovább a zaklatást és inkább visszavitte.

De aki mindenképpen menhelyről akar kutyát, az úgy is oda megy

2017. dec. 9. 17:21
 26/54 A kérdező kommentje:

A nagytelepi tenyésztőknél előfordul genetikai probléma de falunk szelektálják. Be viszik menhelyre. Itt soha nem hallottam örökletes betegségekről. Egyszerűen nem tűrik meg az alkalmatlan kutyát. Meg is értem őket. És nem, én soha nem öltem vagy ölnék meg kutyát.

Itt nincsenek ilyenek. Itt az alkalmatlan kutyát kinyírja a többi, vagy elviszik a farkasok.

2017. dec. 9. 17:26
 27/54 anonim ***** válasza:
100%

De te meg azt nem érted hogy ez a bandog nem juhászkutya! Osztod az észt mekkora hozzáértő vagy meg értesz a tenyésztéshez (ja, a szaporításhoz) és hogy falun jó őrző-védő kell, hát haver ez a fajta nem alkalmas rá, de megsúgom, a pitbullal egyetemben még a kint tartásra se! Hogy őrzi neked a portádat ha a házban a helye? Komolyan agygörcsöt kapok az ilyen visszamaradott emberektől akiknél egy cseppnyi józan ész nincs és csak a saját igazát hajtják. De megsúgom egyébként ha jól tartasz menhelyi kutyát nem zaklatnak, de persze ha moslékkal eteted, kib*szod az udvarra két méter láncon akkor ne csodálkozzatok faluhelyen ha rátok járnak ellenőrizni. A kutyatartás nem kényszer és nem az állat kizsákmányolásából való.

De jó, akkor ne hozz menhelyről, hanem vegyél olyan fajtát ami az igényeidnek kell. Vegyél juhászkutyát, kaukázusit, kangalt, kájt, kuvaszt, komondort. Ezt vedd meg tenyésztőtől hogy normális kutyát kapj ami jó a céljaidra és máris nincs 11 felesleges kölyök. Mert ne mondd hogy faluhelyen a "juhászkutyának" tervezett bandog kölykeidet télen -20 fokban beviszik a házba. Mert ott lenne a helye, ilyen rövid szőrrel néhány év alatt ha túl is éli a teleket tönkremennek az ízületei. De ugye titeket az nem zavar, fogod a kutyád és szaporítod újra, mert megdöglött az előző. Nem is csodálom hogy ennyi kutyád volt már, hisz egy kutya él vagy 15 évet is jól tartva, de ilyen körülmények között jó ha az 5-öt kirúgja.

2017. dec. 9. 17:28
 28/54 anonim ***** válasza:
87%
Erre csak azt tudom mondani hogy primitívek vagytok. Nemes egyszerűséggel azok vagytok. Remélem a családodban is az gyengéket és betegeket elviszik a farkasok komolyan mondom.
2017. dec. 9. 17:33
 29/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez így lenne akkor most ez a kérdés nem lenne itt. Azt meg ne is próbáld vele megértetni, hogy van olyan kutya ami nem való kinti tartásra hisz szakértőnkél azonnal adaptálódik a kutya a klímához, hiába kellett elötte több ezer év az evolúcióra. Nála nem így működik.

De továbbra sem válaszoltál, hogy a kutyaharcos komát miért nem jelentetted fel?

2017. dec. 9. 17:47
 30/54 A kérdező kommentje:

"De te meg azt nem érted hogy ez a bandog nem juhászkutya! Osztod az észt mekkora hozzáértő vagy meg értesz a tenyésztéshez (ja, a szaporításhoz) és hogy falun jó őrző-védő kell, hát haver ez a fajta nem alkalmas rá, de megsúgom, a pitbullal egyetemben még a kint tartásra se!"

Mondtam hogy mire kell. Na az, baromira nem a juhászkodás.

Azok a kutyák amelyek betörőket kergettek, farkasokat,rókákat,agresszív és támadó kóbor kutyákat öltek tényleg nem jó terület őrzők. Igazad van 😂😂

Csak úgy mondom hogy szigetelt házuk van szalmával tömve. Száraz,tiszta, meleg és a kutya ma se akart be menni.

"De megsúgom egyébként ha jól tartasz menhelyi kutyát nem zaklatnak, de persze ha moslékkal eteted, kib*szod az udvarra két méter láncon akkor ne csodálkozzatok faluhelyen ha rátok járnak ellenőrizni. A kutyatartás nem kényszer és nem az állat kizsákmányolásából való."

Ki mondta hogy láncon van? Más képp hogy tudná őrizni a házat? Gondolkozz már 😂😂

"Mert ne mondd hogy faluhelyen a "juhászkutyának" tervezett bandog kölykeidet télen -20 fokban beviszik a házba. Mert ott lenne a helye, ilyen rövid szőrrel néhány év alatt ha túl is éli a teleket tönkremennek az ízületei. De ugye titeket az nem zavar, fogod a kutyád és szaporítod újra, mert megdöglött az előző."

Még mindig nem tudom honnan szedted hogy bárki is juhászkutyának hívná. Ne is zavarjon hogy épp egy ellető részt akarun el keríteni házon belül. Te annyira ismersz engem.

"Nem is csodálom hogy ennyi kutyád volt már, hisz egy kutya él vagy 15 évet is jól tartva, de ilyen körülmények között jó ha az 5-öt kirúgja."

Mint mondtam mindig is 5-6 kutya volt háznál. 14-18 éveket éltek. De ezt is jobban tudod

2017. dec. 9. 17:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!