A Border Collie-t meglehet tanítani házőrzésre vagy személyvédelemre?
Hát sztem nem igazán lehet megtanítani rá , terelőkutya. Bár nem azt mondom h lehetetlen de én nem tartom valószínűnek.
Tulajdonságai: Értelmes, tanulékony, aktív, kissé félénk, érzékeny.
Házőrzésre nem. A kutya vagy feladatának érzi,hogy őrizze a házat,vagy nem,ezt nem lehet tanítani. Nekem a kicsi mint az őrült,úgy vigyázza a kertet,de totál alkalmatlan őrzővédőzni,rendkívül bújós,barátságos kutya egyébként.
A másik kutyám imádja az őrzővédőt,de nem őrzi a házat. Sok border őrzőzik,és szeretik,de sose szabad elfelejteni,hogy ez nekik csak játék,semmi egyéb. Élesben valószínűleg a füle botját se mozdítaná.
Ez a fajta,soha nem lehet agresszív,így ne várjunk el tőlük fajtaidegen viselkedést,ha lehetséges. Aki bordert vesz,nézzen utána a tulajdnságainak,a lehetőségeknek,és utána vegyen,ne amikor már megvan a kkutya,találjunk ki olyan dolgokat,amire nem való a fajta....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!