A kutya házőrzésre való, vagy családtag akit óvni kell?
Mindenkinek más a "jó" hozzáállás.
Én úgy vagyok vele, hogy a kettő egyensúlya, az arany középút a megfelelő. :)
Ne foglalkozz azzal, mit gondolnak mások. Nem minden kutya alkalmas házőrzésre a természete, személyisége, vagy akár termete miatt. Ezt Neked kell tudni, hogy a Ti esetetekben a Ti kutyátok mire "alkalmas" és mire szeretnétek "használni". :)
A kutya családtag, akit óvni kell. De vidéken még mindig ez a fő feladata és így is van rendjén.
Olyan kutyáink vannak, akik védik a házat, de családtagnak számítanak. A kettő nem zárja ki egymást.
a 20 kilós kutyádat nyugodtan vidd be estére!:)
őriz eleget nap közben...:)
nekem van 18 kilós keverékem, és közép-ázsiaim is.:) (meg még két másik kutyám.)
a káj nem is érzi magát jól bent, még a kutyaházat sem használja! (télen sem, pedig kettőt is építettem...)
van viszont olyan mini keverék kutyám, aki este bent van és velem alszik.:)
ha látod, hogy a kutyád este szívesen megy be a házba, semmit nem csinálsz rosszul.:)
amúgy ha valaki be akar törni, nem egy 20 kilós kutya fogja megállítani.
de még egy káj sem.
lefújják, beetetik, megölik,... szerintem jobb az, ha beviszitek estére.
(az előző kájomat megpróbálták megmérgezni, csak az volt a szerencse, hogy 60 kilósra tippelték, de 80 volt, ezért a doki meg tudta menteni, mivel a méreg nem hatott megfelelően...)
Az CSAK EGY KUTYA!
És az a dolga h őrizze a házat, de ha te nyalatod vagy dugatod vele magad akkor az más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!