Kutya házőrzésre jó, vagy sem?
Olyan fajtát szereznék aminek van nagy termete, és örző-védő kutya. Többen mondták, nekem inkább riasztó kellene, mert a kutyát lelőhetik, lefújják, lelövik.
Mások szerint ez hülyeség, mert ha nézik a házakat, hogy hova könnyebb betörni, inkább oda próbálnak bemenni, ahol se kutya, se semmi nincs.
És így megelőzhetem a betörést.
Most akkor ha be akarnak törni valahova akkor lelövik a kutyát, vagy inkább néznek egy másik házat?
Sima besurranó tolvajt visszatarthat a kutya.
Lefújás, mérgezés és lelövés ellen védheted, ha estére kennelbe zárod, ami távolabb van a kerítéstől, vagy ha attól viszonylag messze van a helye.
Akik úgy készülnek, hogy visznek gázsprét, altatót, pisztolyt, azoktól meg a riasztó se fog megvédeni, mert azt is hatástalanítják.
Az biztos, hogy jó kutya mellett se éjjel, se nappal nem jön be senki észrevétlen.
vegyél egy pulit mellé egy kuvaszt vagy komondort
a puli jelez a másiknak és neked h gyere mert baj van a komondor meg széttépi a köcsögöt mert ugye a tolvaj a pulival van elfolglalva
szerintem csak azért ne vegyél kutyát, hogy örizze a házat, mert egy kutyával foglalkozni is kell :) de ha szeretnél egy kutyát akivel sétálhatsz és foglalkozhatsz, akkor egyuttal őrizheti is a házat :)
Olyan veszélyes környéken van a ház?
Aki be akar menni, az kutyától függetlenül be is fog menni, attól csak a riasztó védhet meg, azt azért nehezebb hatástalanítani, mint egy kutyát. Ráadásul ha 15 éves távot nézel, amíg a kutya él, akkor jóval olcsóbb is a riasztó.
Plusz a kutyával foglalkozni kell, napi szinten több órát rászánni, és mindezt évekig.
Meg mondjuk én inkább a kutyát is védem a riasztóval, minthogy a kutya vigye vásárra a bőrét miattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!