Házörzésre alábbi fajtákból melyik lenne ideális?
Sziasztok!
15 éves vagyok.
Szeretnék venni egy hobbi,sport kutyát,tudnék vele mindennap egy fél órát sétálni legalább,hétvégénként sokkal többet.péntek,szombat,vasárnap.
Plusz pont lenne,ha házörző lenne,nem kell dobermannak lennie,csak ugasson és ha kell cselekedjen is.
Na a fajták:
Közép schnauzer
berni pásztor
óriás schnauzer
esetleg másik fajta
Azért választottam ezeket a fajtákat,mert nem fognak velük előfordulni hatalmi harcok a családtagok és a kutya között,mint pl kuvasznál,kaunál,azért rájuk jobban vigyázni kell nem?
A kuvasz meg a kau valóban nem való első kutyának, bár nekem ezek a kedvenceim.
A Schnauzer inkább személy-, mint területörző ráadásul szintén nem biztos, hogy első kutyásnak való.
A berni jó választásnak tűnik.
Schnauzer sokszor elég harcias.
Én a pireneusi hegyikutyát tudnám ajánlani. Nagyon jó házőrző, egyben a család "bohóca" is. Mellesleg impozáns megjelenésű, mint egy jegesmedve...:)
Nekem egy 4 évesem van otthon.
nem első kutya,5 éves koromtól mindig volt pulijaink
most is van 1 de ő nem igazán házörző jellemű,szeretnék kicsit házörzőbb kutyát a pulim mellé,mert a puli nagyszerű jelzőkutya,de 15 kg csak.
németjuhász
A berni az nem jó házörző, csak nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!