20-35 kg körüli házörzésre alkalmas kutyák?
Sziasztok!
Házörzésre szeretnénk 20kg-35 kg közötti kutyákat.
Olyan tulajdonságú kutyák szeretnénk,hogy jól kijöjjön a családtagjaival,soha ne harapjon meg minket.
És legalább legyen 20 kg,max 35.
Én ausztrál juhászra gondoltam,szerintetek?
3 éves korom óta mindig vannak kutyáim,15 éves vagyok,iskolába járok 3-ra hazaérek 3-4-ig plusz még 6-7 ig vele lennék hétköznap,hétvégén egésznap vele lennék.
Nagy kertünk van 60x60-as tudna szaladgálni.
border collie?
hát pont az a kutyafajta,aki megnyalja a betörőt,az egyi kkedvenc fajtámd,e házörzésre sose vennék bordert :D
házőrzésre border meg golden???:O
szerintem az ausztrál juhász jó választás, de csak akkor, ha agyilag is lefárasztod... (kutyasuli, agility,...)
amúgy én ajánlom még a holland juhászt - de borzasztóan egygazdás.
nekem ilyenem van.:) a családtagokra sem hallgat, mindenki azt hiszi, ilyen neveletlen... velem viszont engedelmességit tett.:)
ettől még kedves a többi családtaghoz is persze, de pl. az idegenekkel szemben tartózkodó, akin pedig rosszindulatot érez, azt kő keményen megtámadja.
nem mellesleg a környéken mindenki úgy hívja, hogy "a sátán kutyája"...:D
a csíkos mintázat tényleg vadabbá teszi, pedig ha látnád, hogy szeretgetjük egymást!:)
és ennek a kutyának az élete központi vágya, hogy A gazdával lehessen...
én jártam vele agilityre, megcsinálja, amit kérek, de nem ez a szenvedélye...
viszont amikor biciklis sétára megyünk kettesben,... egészen máshogy csillog a szeme...:)
De nem elhanyagolni ám, mert bevágja a durcit!:D
amúgy a feltételeidnek egy menhelyi nj is abszolúte megfelel...:) - vagy nem menhelyi...
Szia!!
Nekem egy Szuka Argentin dogom van Kb 35 kilós!Nagyon emberbarát fajta bár a külseje alapján sokan harci kutyának gondolják pedig ez egy vadász fajta!Nagyon játékos intelligens és a család bármelyik tagjáért is a tűzbe menne!Elvileg nem tipikus házőrző de elég jól megoldja mert nálunk simán elzavarta a betörőket!Én nyugodt szível tudom ajánlani de egy fontos dolog NAGY MOZGÁSIGÉNYŰ és Nehezen jön ki a nála nagyobb kutyákkal de ha együtt nőnek fel akkor nincsen gond!És vigyázz mert sokuk sajnos süket!!
Üdv!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!