Az ausztrál kelpie alkalmas házőrzésre? Szeretnék egy kutyát ami intelligens, ilyen munkaszerető mint a kelpie, de házőrzésre is kellene.
Fogadjatok örökbe egy kuvaszt!
A legértelmesebb kutya a földön!!
Nem. Barátságos kutya, munkamániás. Én sok kelpiet ismerek, mind a munkának él, legfeljebb akkor támadnak ha közé és a birka közé állsz. :) Bár én ezt nem is tartom jónak, mert ha akarnak akkor bármilyen kutyát el lehet intézni, és ehhez nem kell komoly betörési szándék, elég ha idegesíti a kutya vagy "viccből"
A keményebb kutyák pedig nem igazán munkamániásak. Inkább önállóak, nem tipikusan azok akiket lehet pattogtatni. Szerintem inkább egy riasztót szereljetek fel és különbenis a kelpienek nagyon rövid szőre van.
Kérdés, hogy mit értetek házőrzés alatt, vad ugatást vagy fogást is.
Az én kutyámat is nézték már kelpie-nek (bár valószínű semmi köze nincs hozzá), igazi juhászkutya jellem. Fosik az emberektől rendesen, nehéz gyerekkora volt, de a kerítés mögött igazi vadállat. Valószínű nem harapna meg senkit, de a látszat nagyon ott van. Arra szerintem akármelyik kutya képes. Láttam én már goldent is, amelyikre inkább rá se néztem házőrzés közben, nemhogy eszembe jutott volna közelebb menni.
Ha elég a látszat, arra valószínű jó a kelpie is. Sőt, ismerősömnek van rendőrkelpie-je, az még harapni is tud. Szóval szerintem hajrá. A mormális aktív kutyák mind őrzik a házat a maguk módján.
Vegyél egy Amerikai Staffordshire Terriert nagyon intelligens ,csodásan lehet vele dolgozni ha megvan hozzá a megfelelő gazdi! és nagyon jó házörző is! nekem is ilyen van
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!