Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért zavarja az embereket ha...

Miért zavarja az embereket ha nem viselkedhetnek úgy a kutyáimmal mintha az övék lenne?

Figyelt kérdés

Legalábbis furcsán néznek rám ha megkérem őket, nem szóljanak rá a kutyáimra, ne akarjanak velük trükköket csináltatni, ne akarják ők fogni a pórázt, enni adni nekik, jásztani velük, ne simogassák kérdés nélkül (ha idegenek, először találkozunk).

Tudom a legtöbb ember szereti ha a kutyáját mindenki szereti és "közösködik" de szerintem az sem abnormális hogy én szépen megkérem őket erre, mert én ilyen vagyok. Jogom van hozzá, az én kutyáim, nem? Amúgy senkinek sem ártanak, senkit nem zavarnak, de idegenek felé legalábbis semlegesek így nekik sem lenne nagy móka az én kutyáimmal foglalkozni. Ha valakit mégis az szóljon nekem és én majd helyre teszem őket. Ezt miért nem értik meg és még nekik áll feljebb? Amúgy kutyás helyen is ez, ott főleg. Sokan automatikusan a saját megszokott dolgaikat alkalmazzák az enyémekre, rendezkednek. Titeket zavar ha ilyenre kér egy gazda?

2010. máj. 30. 13:07
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:
Látom szeretek hosszan írni. :D De röviden nem csinálnék ebből problémát ha nem lennének belőle folyamatosan gondjaim. Ennyi. De mivel vannak ezért szeretném megérteni hogy más miért ilyen? Én ha azt mondják nem, akkor felfogom. És amikor valaki azt hiszi hogy megsértem, valójában csak őt meg a kutyáim védem egy kellemetlen élménytől. De ezt ők, meg te sem mert kutyák között láttad őket, elsem tudják képzelni amíg nem látják milyenek "akkor". És azt hiszik tényleg csak irigy meg flegma vagyok. Amúgy neked milyen kutyád van?
2010. jún. 6. 23:26
 42/46 anonim ***** válasza:

:D :D Lebuktál, akkor tényleg a mudis vagy :D

Nekem meg borderem, meg szálkás tacsi keverékem :D

Amúgy teljesen megértelek, mert amiket leírsz azt én sem szeretem. A keverékem hasonló természetű, mint a mudijaid, a borderem meg pusziosztó, de én is rühellem, mikor mások akarják tanítani, mert pont nem úgy csinálják, mint én és csak összezavarják a kutyám, felborítják a fáradtságos munkám és utána korrigálnom kell, ami nem mindig egy órás foglalkozás. :S

Igazából teljesen jogos, amit mondasz, csak szerintem túlságosan a szívedre veszed. Én most már úgy vagyok vele, ha valaki értetlen, akkor arrébb megyek, ha valaki pofátlan, akkor figyelmeztetem kedvesen, ha a szép szóból nem ért, akkor majd a tacskóm helyre teszi, én szóltam. Aztán jelentsen fel, ha megharapja, de akkor azt is bizonyítsa be, hogy békén hagyta a kutyámat, én közöltem, hogy mi újság, ha neki nem volt elég figyelmeztetés a kérésem, meg az, hogy mondjuk rámorog a kutyám, mert nem kér a tolakodásából, akkor innentől kezdve nem az én problémám. Én is falra mászok ettől, de nagyjából lesz@rom, régen ugyanígy ki voltam akadva, mint te, de úgy döntöttem, nem fogom más gyökérsége miatt idegesíteni magam. És igen, volt már, hogy nem értett sem a szép szóból, sem a morgásból emberke, odakapott a kutyám neki és még neki állt feljebb. Jól összevesztem vele, megmondtam a magamét, hogy szóltam, a kutya is morgott előtte, akkor ne csodálkozzon. Bár nyilván ő nem tud akkorát kapni, mint egy mudi. Amúgy nem ilyen alapvetően az én kutyám sem, de nem minden idegentől viseli el a rámenősséget. És szerintem ettől ő még nem vérengző vadállat, még ha annak is tűnik a laikus szemében, csak az emberek azt nem fogják föl, hogy ő egy kutya és nem kéne simogatni, ha egyszer nem szeret idegenekkel haverkodni.

A borderemet, mikor tanítani akarják, és a legszebb, hogy kutyások... és szólok, hogy ne, akkor általában nem értik, miért és volt már, hogy megsértődtek ezen. Na már most aki ezen megsértődik, annak én sem kérek a társaságából, aki meg nagyon értetlen, otthagyom, elmegyek. Nem mondom, én is fel szoktam cseszni magam ezeken, de legtöbbször gyorsan kipuffogom magam, aztán le is nyugszom. Arra mindig vigyázok, hogy udvarias legyek, már csak azért is, ha a másik fél bunkó, akkor ebben is legyek különb. Én tiszteletben tartom más kutyáját és akaratát, de nem is fogok lealacsonyodni mások szintjére, mindig kedves leszek. Veszekedés nagyon ritka, bár nem mondom, hogy nem fordult elő (fentebb is írtam). Alapvetően viszont törekszem a normális hangnemre, egyedül az anyázás az, aminél elszakad a cérna. :D

2010. jún. 7. 10:42
 43/46 A kérdező kommentje:

Nem vagyok mudis csak van mudim.

De teljesen igaz amit írtam, mert vagy egy külföldi Párom, ezért ingázok, és nála van egy fekete dobermann keverék és egy hollandi juhász. Nem kell mindig a mudijaimról mesélnem mert soook más ilyen kutya is van. A mudijaimmal nőttek fel, és a jellemük amúgyis hasonló, és én nevelem őket. Azért csak róluk írtam mert nem arról kell megitélni a kérdést aki kiírta. Itt teljesen más az ember. Nem emlékszem hogy élőben flegma lettem volna valakivel azon a rendezvényen, de persze ez nem azt jelenti hogyha "kell" akkor félnék és csak itt van nagy szám. Csak más amikor leírsz valamit, nem mindenkiben egy költő veszett el...

2010. jún. 7. 12:23
 44/46 A kérdező kommentje:
Én se szoktam veszekedni velük. Nagyon bírom amikor valaki üvölt az utcán hogy húzzak innen mert zavarja a kutyaugatás és mindenféle mocskokat szór, én meg szép csöndben azt mondom bocsa de semmi rosszat nem csináltam. Őt fogják hülyének nézni... De ebből is nekem lesz bajom, meg a simogatósból is mert el nem tudom képzelni hogy ha feljelent nekem adjanak igazat ebben az országban és nagyon féltem a kutyáim, az üvöltözős meg megunja egy idő után és beváltja az igéretét, pl kiengedi a nagy kutyáját... Attól is nekünk lesz bajunk. Pedig csak sétálunk és nem állunk a háza előtt órákat...
2010. jún. 7. 12:29
 45/46 anonim ***** válasza:
Hát fura. Nem gondoltam volna, hogy Budapesttől nem messze ilyen különbségek vannak a fővároshoz képest. :O Itt is vannak hülyék, de amiket már írtál nem csak ennél a kérdésnél, ez olyan elképesztő. :O Mintha valami Mucsaröcsöge legutolsó utcája lenne. :O
2010. jún. 7. 13:06
 46/46 A kérdező kommentje:
Hát kb, pedig itt van a főváros mellett... Egyszer már ránk engedtek egy kutyát...
2010. jún. 7. 13:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!