Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért zavarja az embereket ha...

Miért zavarja az embereket ha nem viselkedhetnek úgy a kutyáimmal mintha az övék lenne?

Figyelt kérdés

Legalábbis furcsán néznek rám ha megkérem őket, nem szóljanak rá a kutyáimra, ne akarjanak velük trükköket csináltatni, ne akarják ők fogni a pórázt, enni adni nekik, jásztani velük, ne simogassák kérdés nélkül (ha idegenek, először találkozunk).

Tudom a legtöbb ember szereti ha a kutyáját mindenki szereti és "közösködik" de szerintem az sem abnormális hogy én szépen megkérem őket erre, mert én ilyen vagyok. Jogom van hozzá, az én kutyáim, nem? Amúgy senkinek sem ártanak, senkit nem zavarnak, de idegenek felé legalábbis semlegesek így nekik sem lenne nagy móka az én kutyáimmal foglalkozni. Ha valakit mégis az szóljon nekem és én majd helyre teszem őket. Ezt miért nem értik meg és még nekik áll feljebb? Amúgy kutyás helyen is ez, ott főleg. Sokan automatikusan a saját megszokott dolgaikat alkalmazzák az enyémekre, rendezkednek. Titeket zavar ha ilyenre kér egy gazda?

2010. máj. 30. 13:07
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

Az én kutyáim is szocializálva vannak de ez nem azt jelenti hogy boldog-boldogtalan azt tesz velük amit akar. Nagy korukban pedig nem engedem a vendégekhez, mivel hozzám nem szoktak jönni csak a családtagokhoz. Különben sem bizalmaskodnak másokkal, inkább a ház és gazdaőrző típusok. Ettől függetlenül simán viszem őket iskolába meg kutyás helyekre mert jólneveltek.

Én szépen mondom csak amikor már a századik ember jön oda, vagy főleg gyerek (nem szeretem őket) vagy valami nagyon nagy butaságot csinál akkor már kivagyok! xD

2010. máj. 30. 13:30
 12/46 A kérdező kommentje:
Ja és sokan nem értenek a szép szóból hanem még lecsesznek hogy mit képzelek. oO
2010. máj. 30. 13:32
 13/46 anonim ***** válasza:
76%
Nekem olyan kutyám van, hogy mindenkinek örül, bárki közeledik felé barátságosan fogadja, ezért nem kell attól félnem, hogy ez neki esetleg nem tetszik. Kisgyerekek is jöttek már oda megsimogatni és ez engem egyáltalán nem zavar, persze engem előtte mindig megkérdeznek, hogy meg lehet-e simogatni. Szerintem ha normálisan megkérdezik és nem agresszív a kutya, akkor bunkóság azt mondani, hogy ez csak az én kutyám és nem simogathatja meg senki más. Ez nagyon gyerekes és önző viselkedés, nyilván nem fogják bántani a kutyát. Ugyan miért fáj az neked, ha valakinek egy kis örömöt szerzel azzal, hogy megsimogatja, esetleg egy kisgyerek sétál vele pár kört, hogy ő fogja a pórázt vagy leülteti, pacsit kér tőle. Igazán nem értem, hogy miért sajnálod azt az öt percet rá...
2010. máj. 30. 13:38
 14/46 A kérdező kommentje:
Hát jó hogy még én leszek a rossz mert a SAJÁT kutyámmal én döntöm el hogy mi lesz!!! -.-" Nem inkább a másiknak kell elfogadni ha én azt mondom: bocsi de most/te nem? Az én kutyáim sem gyilkológépek de nem érdkelik őket az idegenek és főleg nem a gyerekek akik hangosak és furcsák. Nekik ez csak unalom és zavaró. Nem minden kutya egyforma jellemű, miér lenne a kutyám mindenkvel barátságos amikor még a standardjába sem az van írva és nem arra tenyésztették ki? És igen, engem is zavar, én legalább bevallom.
2010. máj. 30. 13:44
 15/46 A kérdező kommentje:
És az a baj hogy errefelé senki nem kérdez, nem tartják tisztelben sem a gazdát, sem a kutyák jogait (pl ha olyan kedvük van akkor hiszik szabad bántani vagy hergelni mert csak egy állat)...
2010. máj. 30. 13:45
 16/46 A kérdező kommentje:

Én inkább azt kérdezném miért fáj a másiknak hogy én rendelkezem a kutyám felett és hogy ő nem tehet vele amit akar?

A gyerek vigye el egy körre? Na persze el sem mozdul mellőlem ha más fogja a pórázt mert nem érti mi van, nem is akarja, nem is fogad szót másnak.

2010. máj. 30. 13:47
 17/46 anonim ***** válasza:
77%
Hát, szerintem kutyásként mi vagyunk a példái a kutyás gazdiknak. Vagyis a nem kutyásokkal meg kell értetnünk, hogy mi nem vagyunk bunkók, hogy nem antiszociális a kutya, hogy nem harap. A nem kutyásoknak azért lesznek rossz elképzeléseik a kutyás emberekről, mert olyat tapasztalnak, ami abba az irányba húzza őket. Ez nagy felelősség. Én úgy vagyok vele, hogy ha azáltal, mert pár ismerelen kisgyerek megsimogtja a kutyámat, és ez tetszik nekik, csak pár olyan gyereknek sikerül felnőnie, aki nem utálja a kutyákat, nem fél tőlük, hanem szeretni fogja őket, már megérte. Aztán persze simogatás közben lehet a gyereknek is okosságokat mesélni, hogy hogy kell közeledni a kutyához, hogy hogy kell viselkedni, de ez pont egy jó alkalom arra, hogy a gyerekben pozitív kép alakuljon ki a kutyákról. Ha viszont egy kutyás ridegebb, vagy azt sugallja, hogy az ő kutyájától félni kell, nem szabad simogatni, akkor a gyerekben és a szülőben is az alakul ki, hogy na megmodtam, látod, harapós dögök ezek mind... szóval szerintem erre figyelni kell, és még akkor is barátságosnak jó lenni, ha az embernek épp nem olyan a kedve.
2010. máj. 30. 13:58
 18/46 A kérdező kommentje:

De én nem fogok olyat csinálni ami sem nekem sem a kutyának nem jó, csak azért hogy szeressenek és jó legyen nekik. A kutyámim ki vannak képezve, nem ugatnak, nem harapnak, nem bántanak más kutyát, állatot, nem bolhásak, nem hagyom ott a kakát, ez nem elég? Nem hinném hogy nekem szolgálnom kéne őket. Aki attól utálni fogja az állatokat mert én szépen azt mondom elnézést de nem azzal valami baj van. Különben meg pont a gyerekesek a legbunkóbbak, kérdezés nélkül odajönnek aztán csodálkoznának ha a kutya támadna mert támadásnak véli a dolgot és én is megijedek mert minden figyelmeztetés nélkül odakapnak hozzánk. Észre sem veszik hogy én ott vagyok.

Vannak olyan fajták akik nem terápiás kutyáknak valók.

2010. máj. 30. 14:02
 19/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van egy arany közép út! Aki megkérdezi hogy szabad-e pl simogatni annak engedem, ha valaki csak odajön, és rögtön nyúl felé, arra rászólok finoman, hogy "először meg szokták kérdezni hogy szabad-e?" főleg gyerekeknél. Néha felnőtnél is. De egyáltalán nem zavar, ha megkérnek ilyenre.
2010. máj. 30. 19:27
 20/46 anonim ***** válasza:
66%

"Én úgy vagyok vele, hogy ha azáltal, mert pár ismerelen kisgyerek megsimogtja a kutyámat, és ez tetszik nekik, csak pár olyan gyereknek sikerül felnőnie, aki nem utálja a kutyákat, nem fél tőlük, hanem szeretni fogja őket, már megérte. "

Ezzel én is így vagyok! Szerintem ez nagyon fontos. 20 év múlva talán majd azért nem fogják megmérgezni az akkori kutyáimat, mert gyerekkorukban nem küldtem el őket azzal, hogy ez az én kutyám, hagyd békén, hanem engedtem, hogy trükköket tanítsanak neki, simogassák.

2010. máj. 31. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!