Miért zavarja az embereket ha nem viselkedhetnek úgy a kutyáimmal mintha az övék lenne?
Legalábbis furcsán néznek rám ha megkérem őket, nem szóljanak rá a kutyáimra, ne akarjanak velük trükköket csináltatni, ne akarják ők fogni a pórázt, enni adni nekik, jásztani velük, ne simogassák kérdés nélkül (ha idegenek, először találkozunk).
Tudom a legtöbb ember szereti ha a kutyáját mindenki szereti és "közösködik" de szerintem az sem abnormális hogy én szépen megkérem őket erre, mert én ilyen vagyok. Jogom van hozzá, az én kutyáim, nem? Amúgy senkinek sem ártanak, senkit nem zavarnak, de idegenek felé legalábbis semlegesek így nekik sem lenne nagy móka az én kutyáimmal foglalkozni. Ha valakit mégis az szóljon nekem és én majd helyre teszem őket. Ezt miért nem értik meg és még nekik áll feljebb? Amúgy kutyás helyen is ez, ott főleg. Sokan automatikusan a saját megszokott dolgaikat alkalmazzák az enyémekre, rendezkednek. Titeket zavar ha ilyenre kér egy gazda?
Jó és akkor én erőszakoljam meg a kutyáim ha egyszerűen nem olyanok? Persze...
Aki ezért megmérgezi a kutyát az beteg, mivel te nem ártottál neki semmit. Én sem megyek oda csak úgy szó nélkül és veszem el más dolgait, vagy fogom meg a gyerekét.
Sehol nem láttam hogy nekem kötelességem lenne az állataim terpáiás kutya szinten működtetni. Ami a kötelességem azt megteszem. De olyat nem teszek ami nekünk nem jó. Nem hiszem hogy valakinek az én kutyám lenne az egyetlen öröm az életében. A kutyáim meg ugye mérgezheti úgysem esznek meg semmit, meg a szobában elég nehéz nehéz is lenne. Nehogymár még én legyek a hibás mert valaki logikátlanul cselekszik és megmérgezi a kutyám mert mert nem engedtem hogy megsimogassa. Miért kéne mésnak nyaliznom hogy aztán ne bántson?
Szerintem igazából te hajlamos vagy túldramatizálni a dolgokat. Én már az elején levágtam, hogy te a mudis vagy. :) Nem csak ennél a kérdésednél. :)
Szerintem igazából próbálj meg magasról tojni mindenkire. Foglalkozz inkább a kutyáiddal. Az embereket úgysem tudod megváltoztatni, a kutyáidat meg úgy neveled, ahogy akarod. Persze, minden kutya más jellem, az én egyik kutyám sem rajong azért, ha idegenek birizgálják. Szóval megértem. De azzal, hogy felidegesíted magad, nem oldasz meg semmit, csak magadnak ártasz, na meg a kutyáidnak, ha látják rajtad, hogy nem vagy kiegyensúlyozott.
Szerintem amit tehetsz, hogy udvariasan megkérded az embereket, hogy ne simogassák a kutyáid, mert ők ezt nem szeretik és te sem. Meg udvariasan mondd meg, ami nem tetszik, udvariasan hárítsd el azokat a dolgokat, amiből nem kérsz. A lényeg a kedvesség és az udvariasság, mert ebbe nem köthet bele senki. Persze mindig lesznek olyanok, akik a szép szót nem fogják fel, de az ilyenekkel se állj le vitatkozni, mert azzal is csak magadnak, a kutyáidnak és közvetetten bár, de az egész kutyás társadalomnak csak ártasz. Ha értetlen emberrel találkozol, inkább fordulj sarkon és hagyd ott szó nélkül.
Gondolj bele, lehet másoknak sem tetszik sok minden, de hát nem egy lakatlan szigeten élünk, muszáj alkalmazkodni. Ha ők nem képesek a te udvarias kéréseidhez, akkor alkalmazkodj te hozzájuk azzal, hogy faképnél hagyod őket.
De a vita az nem megoldás semmire és a düh árt a szépségnek is. :)
Nem szoktam velük vitázni de sokszor megsértenek, fenyegetőznek. És nem értem miért nem lehet elfogadni.
Mint mondtam, én nem neveltem semmire a kutyáim, ilyen a jellemük. Ennyi. Ki mondta hogy nem játhatnak más kutyákkal? Játszhatnak. Emberekkel viszont NEM AKARNAK játszani. Nem függnek tőlem, csak ilyen a jellemük. Nem értem miért nem lehet ezt elfogadni. És parancsolgatni sem szoktam nekik mert maguktól is tudják hogy kell viselkedni és maguktól nem mennek oda másokhoz, mert ők úgy akarják. És tökéletes sem vagyok. Csak ilyen az ízlésem.
Az életem hozzájuk igazítom mert tudom mit vállaltam. Nem fogok nélkülük sehova menni. Ha mégis muszáj akkor ott az önetető vagy ha tovább kéne akkor apám és anyám akikkel együtt laktam amikor kicsik voltaK. Szóval sem említettem hogy én mindenkit meggyilkoló fenevadat csináltam belőlük. Velük sem foglalkoznak sokat, de azért a kaját megeszik ha a szüleim adják ida nekik. De ilyenre nem lesz szükség hacsak nem haldoklom a kórházban. Nem tudom miért nem lehet elfogadni azt hogy nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése, és hogy a kutyái maguktól ilyenek? És nem hiszem hogy egy kutyaiskolába járó, rendezvényekre, táborba járó eb antiszoc lenne, mert akkor már a hírekben lennénk de hát te biztos jobban tudod. :)
És nem, nem mudis vagyok. Egy keverék kutyám van aki teljesen úgy néz ki mint egy dobermann, csak koromfekete és akitől kaptam az még a farkát is levágta, a másik kutyám pedig holland juhász. :) Igaz jelenleg nem tartózkodom az országban de amikor hazajövök mindig elkesered hogy itt mennyire nem tudnak semmit elfogadni ami nem átlagos. Már ott tartok hogy jobb is visszamenni.
Kár, hogy letagadod magad, sajnos ahhoz túlságosan régóta írsz ide te is, én is, hogy ne lássak át ezen... :) De sebaj.
Én megértelek, csak szerintem kicsit fölnagyítod. Lazíts, sz@rd le a többi embert, látod, ők is sz@rnak a te fejedre. Te foglalkozz csak a kutyáiddal. Egyébként más kutyák is vannak így, mint a tieid, írtam is, hogy az én egyik kutyám sem csipázza, ha idegen piszkálja, akár simogatásból is, meg amúgy ismerek egy mudit is, aki pont olyan, mint a tieid. Biztos vagyok benne, hogy nem várszomjasak, csak egyszerűen tartózkodók. Én specc örülnék, ha a másik kutyám is olyan lenne, mint a tiéd, mert ez sem túl jó, ha embert lát, mindenkinek a nyakába ugrana puszit osztani. Szerintem az én kutyámba emiatt előbb fog valaki belerúgni az utcán, mint a tiédbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!