Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért zavarja az embereket ha...

Miért zavarja az embereket ha nem viselkedhetnek úgy a kutyáimmal mintha az övék lenne?

Figyelt kérdés

Legalábbis furcsán néznek rám ha megkérem őket, nem szóljanak rá a kutyáimra, ne akarjanak velük trükköket csináltatni, ne akarják ők fogni a pórázt, enni adni nekik, jásztani velük, ne simogassák kérdés nélkül (ha idegenek, először találkozunk).

Tudom a legtöbb ember szereti ha a kutyáját mindenki szereti és "közösködik" de szerintem az sem abnormális hogy én szépen megkérem őket erre, mert én ilyen vagyok. Jogom van hozzá, az én kutyáim, nem? Amúgy senkinek sem ártanak, senkit nem zavarnak, de idegenek felé legalábbis semlegesek így nekik sem lenne nagy móka az én kutyáimmal foglalkozni. Ha valakit mégis az szóljon nekem és én majd helyre teszem őket. Ezt miért nem értik meg és még nekik áll feljebb? Amúgy kutyás helyen is ez, ott főleg. Sokan automatikusan a saját megszokott dolgaikat alkalmazzák az enyémekre, rendezkednek. Titeket zavar ha ilyenre kér egy gazda?

2010. máj. 30. 13:07
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Úgy látom, inkább neked a rögeszméd az, hogy vadállatok a kutyáid... :S
2010. jún. 1. 20:41
 32/46 A kérdező kommentje:
Nem rögeszmém nekem semmi egyszerűen fontosnak tartom hogy ne menjenek el az első emberrel ahogy nagyon sok kutya. Úgy ismerem őket mint a tenyerem, minden cselekedetüket tudom előre mert minden időm velük töltöm. Tudom mit tennének x esetben. És úgy választottam őket hogy megfeleljenek az vágyaimnak. Szerintem azoknak kéne beszólni akik kinézet alapján választanak kutyát vagy ajánlanak és aztán a gazdi rá akar erőltetni általa elvárt dolgot ahelyett hogy olyan kutyát venne akinek a jellemében van az amit elvár. Nem tudom miért fáj hogy nem csak barátságos kutyák vannak.
2010. jún. 1. 21:16
 33/46 anonim ***** válasza:
100%
akkor a legtisztább az, hogy nem teremtesz olyan helyzetet, amikor mások is dirigálhatnának neki, nem viszed olyanok közelébe... amúgy írtad, hogy kutyás tábor, meg ilyenek... ott sem akarja senki mondjuk megsimogatni a kutyád, ott is elutasítod ezt, vagy csak azokat nem szereted, akik nem tudják, hogy hogy kell bánni a kutyával? Mert én is voltammár kutyás táborban, ahol csomószor el voltak engedve a kutyák, és egymás kutyáit simogattuk, dögönyöztük, közösen játszottunk... nem tudom, hogy lehet úgy más kutyásokkal közös programot csinálni, hogy nem engeded a saját kutyádat máshoz oda és esetleg másét sem magadhoz.
2010. jún. 1. 23:09
 34/46 A kérdező kommentje:

Az idegeneket nem szeretem a táborban már ismerem az embereket.

A táborban mindenki megsimogathatja a kutyáim és minden normális kutya odajöhet hozzám és a kutyáim imádnak fogócskázni velük! De tárgyakkal nem szeretnek játszani így a másik emberrel akkor is kifújna a lehetőség ha oda akarnának menni. Megszimatolják a másik embert és ennyi. Utána jönnek vissza vagy mászkálnak egyedül. Mi is szoktunk együtt játszani de olyankor mi emberek és nem a kutyák. Tereléskor vagy engedelmes, agility gyakorlatoknál nem nagyon kell a másik kutyájával foglalkozni. Közös program meg hogy elmegyünk sétálni vagy fürdöni, beszélgetni. Ott sem kötelező a másik kutyájával foglalkozni. Ja és ahol én voltam ott mindig el voltak engedve a kutyák, kivéve ha a gazda épp be akarta zárni meg éjszaka velünk aludtak.

Szóval oda mehetnek a kutyáim ahova akarnak, az fogja meg aki akarja, csak ne etessék, szóljanak rá vagy parancsolgassanak nekik. Én sem tenném soha más kutyájával akkor sem ha barátságos! És fogadják el hogy velük nem lehet úgy játszani. Én is próbáltam az elején, a legjobb barátnőmmel, de egyszerűen a kutya nem értette mit a akar a lány. Pedig az én kezemből imádta ugyanazt a játékot. De nem azért mert fél tőle vagy antiszoc, mert különben meg messziről megismeri és fut elé....

2010. jún. 1. 23:32
 35/46 A kérdező kommentje:
Amúgy a kutyások nagyjából elfogadják csak félek hogy mégse szeretnek, mert nekem fontos ez.
2010. jún. 1. 23:35
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
szerintem akkor ez annyira nem gáz, mint ahogy elsőre leírtad :) Ha a kutya amúgy nem támadó, nem morog, vagy agresszív más emberrel/állattal szemben, csak szimplán nem érdeklődő, az nem olyan nagy baj.
2010. jún. 2. 10:09
 37/46 A kérdező kommentje:

Semlegesek mindaddig amíg nem ellenséges az ember. De is irányíthatók álatalam, de a rossz embereket nem tűrik csóválva. Most lehet kiakadni. xD Voltunk ilyen etológia teszten, ott is megjegyezték hogy milyen jól irányíthatóak és szófogadóak.

Ha valakit nagyon rég ismernek és én szeretem az illetőt annak nagyon örülnek.

Az állatokat imádják. A kutyákkal imádnak játszani, de ha egyik agresszív velük akkor sosem alázkodnak meg hanem szembeszállnak.

Szerintem ez egyáltalán nem baj, megtaláltam a tökéletes kutyákat számomra.

2010. jún. 2. 14:54
 38/46 anonim ***** válasza:

Láttalak az ebugattán, két kutyáddal voltál.

Nagyon szépek, megcsodáltam őket és nagyon fegyelmezetten is viselkedtek. Gratulálok.

Te viszont borzasztóan fennhordod az orrod. Szerintem pont emiatt vagy kiakadva az emberekre. Ha kicsit barátságosabb lennél, nem lennél így besavanyodva ilyen fiatalon. Így, hogy láttalak, meggyőződtem arról, hogy a helyzet biztosan nem olyan rossz, mint ahogy rendszeresen felvázolod, inkább csak beleképzeled azt, ami miatt a flegmaságoddal falat építesz magad köré és ezt kivetíted a kutyáidra is meg másokra is. Kicsit lazítanod kéne, sz@rni másokra, amíg a kutyáid nem támadnak, addig nem értem, miért csinálsz ekkora ügyet abból, hogy tartózkodóak és ez esetleg másoknak nem tetszik. Lehet, hogy nem másokkal van a baj, hanem azzal, amit másokba beleképzelsz? Csak ezzel az a baj, hogy öngerjesztő folyamat és elindul a mókuskerék. Nem minden kutya bizalmas az idegenekkel, mindig lesznek olyan emberek, akik ezt nem fogják fel, de flegmasággal az egész kutyás társadalomnak ártani lehet, tehát én még mindig csak azt tudom mondani, hogy legyél kedves és lazíts. És legyél büszke a kutyáidra, nagyon vagányak! :)

2010. jún. 6. 11:56
 39/46 A kérdező kommentje:

Szerintem meg k*vára árt mindenkinek ha valaki szó nélkül odajön megsimogatja a kutyám mielőtt szólhatnék, utána a kutyám megtámadja és még én leszek a hibás mikor pórázon volt láb mellett és nagy ívben kikerültem? Szerintem elég nagy baj hogy még engem csesznek le mert meg merem mondani hogy mi legyen az én kutyáimmal (pl hogy hagyja őket békén xy.) És szerintem teljesen jogosan vagyok felháborodva. Aki kedves és megértő azzal én is az vagyok. De aki nem fogja fel azzal én sem leszek kedves. Mert nem tudom ráhagyni hogy csináljon amit akar, hiszen az én kutyáimról van szó akiket én ismerek.

Az pedig az egyik különleges tulajdonságuk, hogy ha valaki kutyával van, lehet akármilyen idegen, azonnal elfogadják. Mondjuk akkor sem nagyon törődnek vele. Természetesen ha a kutyával lévő ember agresszívan viselkedik akkor az kivétel. És ez tényleg így van, magam sem fogom fel, de teljesen egyetértek vele. Hiszen ha kutyásokhoz megyünk azt én választom. De azt nem hogy csak úgy akárki idegen odajöjjön hozzánk.

Nekem teljesen tökéletesen megfelelnek a kutyáim. Semmi rossz nincs a viselkedésükben számomra különben megváltoztanám. Amit az emberekkel kapcsolatban felvázoltam az ilyen rossz, legalábbis errefelé... A baj az hogy mindenki más szerint a kutya az imádjon mindenkit és aki nem az antiszoc, beteg állat és eszükbe sem jut hogy esetleg ilyen fajta és hogy nem fél hanem bátor... A másik baj meg az hogy legtöbben a kutyát valami köztulajdonként kezelik akit akárki elvihet egy körre. És nekem ebből rengeteg problémám lett szóval nem hinném hogy feleslegesen vagyok mérges. Akit meg szeretek és értékelek azzal nem vagyok ilyen. A legtöbb ember nagyon kedvel. Aki meg nem az azért mert én sem akarom és nem teszek érte semmit... Ez nem beképzeltség. Egyszerűen csak semmi kedvem hozzá hogy még az én kutyám vigyék el a végén mert az emberek nem tisztelik más tulajdonát és kérését... Rengeteg problémát okoznak az ilyen emberek a mindennapjainkban.

És köszi a dicséretet.

2010. jún. 6. 20:01
 40/46 A kérdező kommentje:
*vigyék el a balhét
2010. jún. 6. 23:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!