Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ajánlanátok nekem lakásba...

Ajánlanátok nekem lakásba való, nyugis max 5-6 kilós kutya fajtákat? Esetleg saját tapasztalatokat, normális tenyésztőt?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kis kutyát nem egy hiperaktív nehezen nevelhető fajtát mivel első kutya lesz.

Szeretném ha eltudnám vinni magammal kávézni, kajálni, nyaralni, kirándulni.

Persze sok minden nevelés kérdése de vannak eleve nyugisabb fajták.

A csivava, bichon, havanes, kínai meztelen kutya szőrös változata, pomi(bár nagyon drágák)

Árban 100-150 ezer forint a max Nem tudom ez egy törzskönyves kutyánál akit hobbi célra, akár ivartalanítási kötelezettséggel viszek reális e.

A kicsit leghamarabb tavasszal vásárolnám meg addig még tapasztalatokat gyűjtök.

Napi 8 órát dolgozom, a kutya 4-5 órát töltene egyedül.

Többnyire én vinném le és foglalkoznék vele.

Az első héten szabira jönnék hogy vele tudjak lenni, a 2. héten meg fokozatosan szoktatnánk a 4-5 órához.

2017. okt. 25. 14:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
13%
Aztán ha kivasalja egy autó hároméves korában a százropis pincsit, a sokszorosát költöd rá.:D Sokkal ragaszkodóbbak a keverékek, stb. a menhelyen már eleve tudják a történet, ismerik az állatot nem is adják ki bárkinek...! Én nem vacakolnék ha csak kutyát akarok én a hét év alatt nem költöttem rá annyit-orvosra- mint most te fogsz a tenyésztőtől megvéve. Volt egy uszkár múltkor a kozmetikusnál iszonyat ronda orra volt tipikus túltenyésztett..
2017. okt. 26. 10:00
 22/30 anonim ***** válasza:
66%

Utolsó, nem a tenyésztőtől való kutyákra kell százezreket költeni általánosságban, hanem a szaporítótól származókra. A kérdező pedig tenyésztőtől szeretne venni, aki szűrt kutyáktól hoz le utódokat.

Egyébként nem értem, miért kell ennyire erőszakosan ajánlgatni a menhelyi kutyákat. Nekem menhelyi kutyám volt, most nincs kutyám, de van három mentett cicám, imádom őket, és szerintem is az a legjobb, ha megmentesz egy életet, viszont ha valaki rendes tenyésztőtől származó kutyát szeretne, akkor őt sem kellene leszólni. Ezeket a beszólásokat inkább irányítsátok át azokra, akik jófogásról akarnak 30 ezerért "minijóóórkit" meg "minicsivavát".

2017. okt. 26. 10:56
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

21-es: az az uszkár valószínűleg ne nem törzskönyves, hanem szaporított uszkár szerű kutya volt.

A keverékek semmivel sem ragaszkodóbbak, mint a fajtatiszta kutyák, ez egy városi legenda. Ha a kértező fajtatiszta kutyát szeretne, és hajlandó megfizetni a rendes tenyésztőt, akkor az az ő dolga, semmivel sem rosszabb gazdi, mint az, aki menhelyről fogad örökbe.

2017. okt. 26. 11:32
 24/30 anonim ***** válasza:

Utolsó.Tőlem azt csinál amit akar, nyilván nem a szaporítókról beszélek. Mondjuk elképzeltem egy b..zi nagy menhelyi kuvasszal, egy kávézóban..tényleg inkább tenyésztőtől vegyen. Jófosáson nem járok, elveim vannak, harminc ropit SEM adnék ki egy kutyáért alaphangon!...:)

Csupán arra hívom fel a figyelmet ne vessük el az ötletet az én havanese-keverékem gyönyörű, csodájára járnak!!

Egészséges, hálisten..

2017. okt. 26. 11:32
 25/30 anonim ***** válasza:

#23-as: a kutyám a kocsik közül szedtem ki, ha láttad volna ahogy rohan felém séta közben is és repül hozzám, belátnád nem ragaszkodóbb , hálásabb!!!!..ez a jó szó...de ez tényleg nem tartozik a témához......de abból a szempontból számít hogy várhatóan jobban kötődne. De ez is egy eszmefuttatás volt hiszen láttuk nem szeretne. Szíve joga! De én múltkor voltam menhelyen és zokogtam utána. Iszonyat:((((((( nem tudjátok milyen ahol egymás tetején, a sötétben, fólia alatt, bűzben! fekszenek..halálsor.:(

....

2017. okt. 26. 11:35
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező döntése, hogy menhelyről vagy tenyésztőtől hoz-e kutyát. Nekem is menhelyi a kutyám, csivava keverék, de egy kölyöknél könnyű tévedni (vagy ugyebár szándékosan félrevezetni, mert a kistestűek kelendőbbek) így a 6 kilósnak ígért kutya könnyen 18 kilós lesz felnőttként. Enyém 6-8 hónaposan került hozzánk, akkor már láttuk hogy nem lesz több 10 kilónál, de azért azt hittük nő még valamennyit. Hát nem nőtt szinte semmit, így most 8 évesen 5kg. :)
2017. okt. 26. 14:02
 27/30 A kérdező kommentje:

Mikor kisebb voltam és nagyon szerettem volna kutyát, de anya nem tartott érettnek rá rendszeresen jártunk menhelyre adományoztunk és játszottunk picit a kutyákkal.

Majd lett egy rossz tapasztalatom ezért nem szeretnék menhelyi kutyát.

Nem tudom egy olyan kutya előéletével hogy vannak tisztába akit pl: az autó pályáról szedtek össze már 4-5 évesen? Hogy tudják garantálni hogy egy adott szituálcióban nyugodtan fog viselkedni, és nem fogja arcon harapni a gazdáját?

Nem egy tenyésztőtől megvett kutya a drága az ára fix és egyszeri, nem derül ki 2 év múlva hogy ilyen meg olyan baja van amit lehet több százezer gyógyítani.

Míg egy menhelyi keveréknél fent áll a veszély.

Lehet kölyökként pici majd mire nagy lesz meg kiderül, hogy egy 20 kilós óriás.

4 emeletesbe lakunk a 3. on a kutyát le kell vinni is onnan, ezért szeretnénk max 5-6 kilósat mert a 38 kilómmal egy 20 kilósat nehezen cipelek le, a lépcsőzés meg mint tudjuk nem tesz jót nekik.

2017. okt. 26. 14:12
 28/30 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, látod lutri egy csivi max 3 kiló lehet és akkor is nagynak számít.

Ez az egyik ok amiért tenyésztőtől szeretnék vásárolni.

2017. okt. 26. 14:14
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, mondjuk mi tudtuk hogy keverék, de az már látszott rajta, hogy kistestű marad. Egy 2-3 hónapos kölyöknél azért ezt nehéz megmondani.
2017. okt. 26. 16:06
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Coton de tuléar is nagyon jo lakaskutya, 120.000 forintert lehet venni tenyesztotol, torzskonyvvel, szuresekkel stb. Szerintem lakasba az egyik legjobb fajta, nyugodt, bujos, nagyon okos, gyorsan tanul, baratsagos, es mindenhova lehet vinni magaddal.
2017. okt. 26. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!