Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális hogy ilyen nagyok a...

Normális hogy ilyen nagyok a karmai?

Figyelt kérdés
Szóval a nagytestű kutyámnak túlnőttek a karmai, ha jól néztem kb fél centivel hosszabbak mint kellene, viszont a hátsó lábain meg szinte túl van kopva. Azért nem értem az egészet mert rendszeresen van sétáltatva, betonon, kövön, füvön egyaránt, mégis ennyire túlnőttek, konkrétan néha már megbotlik a karma miatt, kopog, csattog mikor sétál. Rendszeresen sétáltatott kutyánál normális hogy túlnő a karma?

2017. okt. 1. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha lapos a mancsa, akkor az elsők nem kopnak. Miért nem vágatod le neki?
2017. okt. 1. 20:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A kutyák macskák melső lábain gyorsabban nől a köröm mint a hátsókon, mivel elsősorban azokat használják. Így természetesnek természetes, de nem jó, ha ráhagyjátok. Leszakadhat, begyulladhat, élősködők támadhatják meg, szóval le kéne vágni. Állatosban tudtok venni kutyák számára való körömvágót, semmi képp ne próbálkozzatok emberi célra való eszközökkel. Ha esetleg ti nem mernétek, egy állatkozmetikus vagy állatdoki megoldja 5 perc alatt.
2017. okt. 1. 20:14
 3/5 A kérdező kommentje:
természetesen le lesz vágva, biztosan nem marad így, látom hogy zavarja, bár én nem kísérleteznék vele itthon, inkább elviszem állatorvoshoz. Milyen gyakran kell majd vágatni? évente 2x elég vagy az kevés?
2017. okt. 1. 20:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan ez a probléma, én akkor viszem amikor látom, hogy megint nagy. Ez kb 3-4 havonta jelentkezik. A mi állatorvosunk nagyon rendes, sokszor pénzt sem kér érte, ha meg igen, a két első lábért fizetek 500 Ft-ot.
2017. okt. 1. 20:25
 5/5 EvaSz86 ***** válasza:
Bízd inkább szakemberre...vagy állatorvos vagy kozmetikus, mivel ők tudják, hogy pontosan meddig lehet vágni, és az sem mindegy hogy milyen szögben, nem lehet tök egyenesen...plusz, ha nem tudod, hogy kell, akkor bele is vághatsz, az fáj is neki, meg utána nagyon könnyen elfertőződhet a seb. Én kutyusaim bentiek, járólapon nincs nagy természetes kopás. Én évente kb. 3-4 alkalommal vágatom a karmokat.
2017. okt. 2. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!