Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ajánlanátok nekem lakásba...

Ajánlanátok nekem lakásba való, nyugis max 5-6 kilós kutya fajtákat? Esetleg saját tapasztalatokat, normális tenyésztőt?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kis kutyát nem egy hiperaktív nehezen nevelhető fajtát mivel első kutya lesz.

Szeretném ha eltudnám vinni magammal kávézni, kajálni, nyaralni, kirándulni.

Persze sok minden nevelés kérdése de vannak eleve nyugisabb fajták.

A csivava, bichon, havanes, kínai meztelen kutya szőrös változata, pomi(bár nagyon drágák)

Árban 100-150 ezer forint a max Nem tudom ez egy törzskönyves kutyánál akit hobbi célra, akár ivartalanítási kötelezettséggel viszek reális e.

A kicsit leghamarabb tavasszal vásárolnám meg addig még tapasztalatokat gyűjtök.

Napi 8 órát dolgozom, a kutya 4-5 órát töltene egyedül.

Többnyire én vinném le és foglalkoznék vele.

Az első héten szabira jönnék hogy vele tudjak lenni, a 2. héten meg fokozatosan szoktatnánk a 4-5 órához.

2017. okt. 25. 14:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
Inkább menj el menhelyekre és ments meg egy szegény kutyát! Ez ráadásul ingyen van, vannak kistestű kutyák is, pár hetesek is. Neki is jót teszel vele.Lehet találsz fajtisztát is, de ha nem az, akkor is ugyanúgy nevelhető, szerethető. Egy dologban különbözik, hogy nem lehet róla elmondani, hogy sok pénzért vetted.De ha elmondod, megmentett kutya, szerintem a normális emberek jobban értékelik, mintha azt mondanád 150 ezerért vett kutya.
2017. okt. 25. 15:33
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Bichon havanese. A szukák 5, a kanok 6 kilósak felnőtt korukban. Aranyosak, nem hullik a szőrük. Kezdő kutyatartók is elbírnak velük. Kint aktívak, a lakásban elhevernek. Ha nem sztárkennelből veszed, csak "mezei" kennelből, akkor 130-150 ezer Ft törzskönyvvel, szerződéssel együtt. Én az idén vettem egyet, sok kennellel felvettem a kapcsolatot, és hogy őszinte legyek, a legnagyobb nevű kennel volt a legkevésbé szimpatikus.
2017. okt. 25. 15:50
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Fajták: bichonok, törpe uszkár, vagy ezek keverékei menhelyről, fajtamentéstől.
2017. okt. 25. 15:55
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Csivava, kínai meztelen, törpe uszkár, havanese, tibeti spániel + a mopsz, de ő kicsit nagyobb. A havanese és az uszkár kozmetika igényes. Illetve a púderpamacs kínai is.

Én személy szerint a csivavát javasolnám, mivel csivava keverékem van :)

2017. okt. 25. 16:19
 15/30 A kérdező kommentje:

11 es biztos hogy fajtiszta lesz mivel kutyát veszek nem egy ló+kutya mixet. Fajtatisztára gondoltál?

Nem szeretnék menhelyről, mindegy mások mit gondolnak, menhelyi keverékekben vagy akár fajta jellegűekben nem tudnék megbízni egy rossz tapasztalat miatt.

2017. okt. 25. 16:20
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Törpe uszkár, bár kell vele foglalkozni. Mind fizikailag mind agyilag fárasztani kell. De nagyon hálás. Lakásban ideális mert nem hullik a szőre, ha jól van tartva akkor 16-18 évig is él. Ideális súlya 5-6kg között mozog. Előnye még, hogy nagyon okos, kezdő kutyások is gyorsan tudnak vele jó eredményeket elérni, de ha nem vagy vele következetes megbosszulja, sokszor okosabb mint gondolnád, és sokszor előtted jár agyban.

Hátrányai: kozmiba kell vele járni kb. 6 hetente (vagy megtanulod nyírni). Nagyon sokat hamisítják (ld. jófogás és társai). A harmadik hátránya, hogy hobbi célra is kb. 200eFt egy TK-s tényleg jó tenyésztőtől való. Hátránya, hogy nagyon gazdis a gazdiért bármit, de legyen a közelében. Ugyanakkor a szeparációs szorongásról le lehet nevelni.

Ha le van mozgatva nyugis. Saját tapasztalat: heti átlag két alkalommal nagyon-nagy labdázás vele (kb. 2-3 óra) utána nyugis. Naponta fél óra közös játék (ez lehet bent), ez általában tanítás (új trükkök gyakorlása, régiek ismétlése). És utána kenyérre lehet kenni. Macskával, állatokkal, gyerekekkel jól kijön. Amit én "nem szeretek benne" (bár ez így hülyén hangzik), hogy árnyékként követ, ha WC-n ülök be akar ülni az ölembe, a fürdőszobában van már egy saját párnája, és azon fekszik amíg zuhanyzom. És ha a szemébe nézel elolvadsz...

2017. okt. 25. 16:29
 17/30 anonim ***** válasza:
13%
Hát igen kedves kérdező, neked a kutya is egy státusz szimbólum.
2017. okt. 25. 19:45
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem státusz szimbólumság, ha valaki jó kutyát akar kb. 15 évre, nem pedig egy zsákbamacskát. Nekünk a befogadott tacskónk eleve betegen született. Nagyon nem volt mindegy mit eszik és sokszor betegeskedett. Végül elkezdett belülről rohadni, ezért altatást kértek szüleim. Következő befogadott kutyánkat is el kellett altatni betegség miatt. Egy 3. pedig gyenge idegrendszere miatt lett elaltatva. Lehet valaki normális kutyát fog ki, de mi nem. A menhelyre nagyon ritkán érkezik olyan kutya, amelynek szülei és ő is rendesen szűrt lenne betegségekre. Nem szokás a falusi korcsok kölykeinek, szapis kölyköknek szűrővizsgálatokat csinálni és megfelelően szocializálni őket. Viselkedés problémás kutyák is bőven menhelyre. Kisgyerekes vagy kezdő családba egyik sem való, ha tetszik, ha nem. Egyáltalán nem sznobság fajtatiszta kutyát venni annak reményében, hogy az ember azt kapja, amire vágyik. Egy egészséges és kiszámítható méretű, jellemű társat. Ne legyen már a yorkijából egy tacskó méretű valami, hamár egyszer x kg-s fajtára vágyik. Nekünk is fajtatiszta kutyánk van most, méghozzá nagyon jó tenyésztőtől. Semmi betegsége nincs, nagyon jó a természete, nyugodt, okos és gyönyörű. Hadd ne legyen már bűntudatom, hogy nem "2 életet" mentettem meg. Nem én szaporítom ész nélkül a kutyákat. Inkább a szaporítóknak, áltenyésztőknek, tudatlan gazdáknak kéne beszólni, nem pedig azoknak, akik normális tenyésztőtől, ivartalanítási kötelezettséggel vásárolnak. Egyébként a menhelynek szoktunk adakozni, de állatot nem hozunk el soha többet a sok rossz tapasztalat miatt. És nem azért, hogy menőzni lehessen a fajtatisztával. Bár nem értem mi menőzni való van ezen.
2017. okt. 25. 20:45
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha csivava érdekel, őt tudom ajánlani, nála azt hiszem most van is eladó kölyök (ha azóta nem gazdisodott): [link]

Amúgy a leírásod alapján bármilyen bichon jó lehet. Nála most vannak babák: [link]

Egyébként 100 ezer körül is lehet jó kiskutyát kapni :) Esetleg lépj be az Eladó fajtatiszta kutyák Facebook csoportba és ott figyelgesd a piciket.

2017. okt. 25. 21:11
 20/30 A kérdező kommentje:

Képzeld el úgy a keveréket mint egy vak randin meg ismert idegent akivel együtt kell élned, lehet beteges, agresszív, de lehet normális, kiszámíthatatlan.

Míg a tenyésztőtől való akit meg ismersz és úgy költözöl vele össze.

2017. okt. 25. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!