Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám (6 hónapos staffi)...

A kutyám (6 hónapos staffi) olyan szinten dugja a párnát hogy már recseg az ágy, lelehet erről valahogy szoktatni? Ez normális?

Figyelt kérdés

Kezdetben is csinálta, de nem sokat, nem sokáig, de sz utóbbi napokban már lassan én is leesek az.ágyról,és olysn gyorsan csinálja mint egy turbó nem is tudom mi,utána liheg,és iszik. Az ágy mozog és nyikorog.

Eddig annyirsnem zavart,nem.volt vészes, és nem a dominancia miatt csinalja,tudja hol s helye,szófogadó minden okls vele, ezt leszámítva.

És igen, ágyban alszik velünk, mi megengedjük.....mielott barki ez miatt olyasmit írna.

2017. okt. 20. 22:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Az első próbálkozásnál le kellett volna tiltani.

Igyekezz a dokinál ivartalanításra időpontot kérni.

2017. okt. 20. 22:14
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen,az lesz két hét múlva, már van időpont is
2017. okt. 20. 22:17
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Akkor valószínűleg jobb lesz a helyzet. De addig is tiltsátok
2017. okt. 20. 22:18
 4/11 anonim ***** válasza:
57%

Hát pedig ez dominancia. Nem normális. Tiltsd le ahányszor csak csinálja. Figyeld meg, mi az "elő mozdulata"(amikor még nem dugja, de már készül rá), és már akkor tiltsd le. Sokszor kell majd tiltani, de előbb-utóbb befog nála vésődni, hogy ilyet nem csinálhat.

Ivartalanítás is segíteni fog, már épp korban van.

2017. okt. 20. 22:19
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
Pedig de, a dominancia miatt van. És azért csinálja, mert te hagyod neki. Miért nem tiltod le?
2017. okt. 20. 22:21
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Okozhatja frusztráció, stressz is, amit így vezet le.

Az ivartalanítás mindenképpen jó ötlet, de nem biztos, hogy önmagában megoldja a problémát. A kezdetekkor, azonnal tiltani kellett volna ezt neki, de ha már eddig nem tettétek, akkor kezdjétek el most, már rögtön ahogy nekiállna. Lependeríteni, rászólni, kizökkenteni és nem engedni.

2017. okt. 20. 22:25
 7/11 anonim ***** válasza:
62%
Én most felkeresnék egy kiképzőt/kutyaiskolát a helyetekben mert ez vagy dominancia vagy valami sokkal komolyabb probléma és a vele járó stresszt így vezeti le. Akármelyik is lesz a kettő közül egy szimpla ivartalanítás nem fogja megoldani a helyzetet.
2017. okt. 20. 22:30
 8/11 anonim ***** válasza:
70%

Én komolyan nem értem, kérdező, miért hagyod ezt a kutyádnak? Jó nézni? Vicces? Jóhogy addig nem vársz míg a kutya majd téged kezd el hágni... Nem is értem, hogy egy felnőve 30 kilós kutyának hogy lehet ezt elnézni...

Ha már berögződött ez neki, akkor az ivartalanítás csak részben fog segíteni. Ha ezt felvette, mint egy szokást, akkor tiltani kell.

2017. okt. 20. 22:58
 9/11 anonim ***** válasza:
25%
Nekünk hasonló problémára a kutyaoktató azt javasolta, hogy ezzel ne foglalkozzunk, de ha zavar, tiltsuk. A kutyánk engedelmes mindig és mindenhol, nem feléd akar a kutyád dominanciát mutatni. Amíg nem téged próbál hágni és egyébként határozott kezekben van, nem probléma. A párnákat tegyétek el.
2017. okt. 21. 15:46
 10/11 A kérdező kommentje:
Mindig eltesszük a párnákat amióta ez a dolog van, és mindig rászólunk, nappal sosem csinálja, csak este, ő is szófogadó,hallgat ránk, engedelmes, úgyhogy szerintem sem dominancia
2017. okt. 26. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!