A kutyám (6 hónapos staffi) olyan szinten dugja a párnát hogy már recseg az ágy, lelehet erről valahogy szoktatni? Ez normális?
Kezdetben is csinálta, de nem sokat, nem sokáig, de sz utóbbi napokban már lassan én is leesek az.ágyról,és olysn gyorsan csinálja mint egy turbó nem is tudom mi,utána liheg,és iszik. Az ágy mozog és nyikorog.
Eddig annyirsnem zavart,nem.volt vészes, és nem a dominancia miatt csinalja,tudja hol s helye,szófogadó minden okls vele, ezt leszámítva.
És igen, ágyban alszik velünk, mi megengedjük.....mielott barki ez miatt olyasmit írna.
Az első próbálkozásnál le kellett volna tiltani.
Igyekezz a dokinál ivartalanításra időpontot kérni.
Hát pedig ez dominancia. Nem normális. Tiltsd le ahányszor csak csinálja. Figyeld meg, mi az "elő mozdulata"(amikor még nem dugja, de már készül rá), és már akkor tiltsd le. Sokszor kell majd tiltani, de előbb-utóbb befog nála vésődni, hogy ilyet nem csinálhat.
Ivartalanítás is segíteni fog, már épp korban van.
Okozhatja frusztráció, stressz is, amit így vezet le.
Az ivartalanítás mindenképpen jó ötlet, de nem biztos, hogy önmagában megoldja a problémát. A kezdetekkor, azonnal tiltani kellett volna ezt neki, de ha már eddig nem tettétek, akkor kezdjétek el most, már rögtön ahogy nekiállna. Lependeríteni, rászólni, kizökkenteni és nem engedni.
Én komolyan nem értem, kérdező, miért hagyod ezt a kutyádnak? Jó nézni? Vicces? Jóhogy addig nem vársz míg a kutya majd téged kezd el hágni... Nem is értem, hogy egy felnőve 30 kilós kutyának hogy lehet ezt elnézni...
Ha már berögződött ez neki, akkor az ivartalanítás csak részben fog segíteni. Ha ezt felvette, mint egy szokást, akkor tiltani kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!