Kiskutyám imizolt kapott és azóta rosszul van. Ez normális?
Megelőzésképpen még nem kapott, de az enyém már 2x volt babéziás. Akkor ő határozottan jobban lett tőle.
Viszont vadászok szokták beadatni megelőzésképp. Gondolom ha ilyen mellékhatása lenne, akkor nem tudna utána vadászatra menni a kutya...
Szerintem vidd el vérvételre, gondolom abból előrébb lesz az orvos, hogy mi lehet a baja.
Ha nincs tünete a kutyának, nem kell azonnal orvoshoz rohanni kullancs megtalálásakor. Eleve egy akkor a kutyában megtalált ,nem megszívott kullancs még nem fertőz. Még a vérteszt sem tud ilyenkor semmit sem kimutatni.
A leírt tünetek az imizol mellékhatásai.
Legkésőbb holnapra rendbe kell jönnie a kutyádnak.
Igen, az injekcióktól van, és szerintem ehhez az állatorvoshoz ne menj a továbbiakban. Nekem felelősségteljes állatorvos még egyszer sem akart "megelőzésképpen" ilyen vegyszerkoktélt a kutyába nyomni csak azért, mert volt benne egy kullancs. Ilyenkore azt mondják, figyeljem, hőmérőzzem stb. Maximum tényleg akkor adják be megelőzésre, ha a kutya nagyon fertőzött területre megy pl. ártérre, vagy vadászik, vagy egyszerre nagyon sok kullancs volt benne.
Én a helyedben egy jó állatkórházba vinném be, ahol minimum infúziót kellene kapnia a kiszáradás elkerülésére és a veséje védelmére. Azt ugyanis nem lehet megmondani a neten keresztül, hogy ez az imizolra adott "normális" rosszullét, vagy pedig valamelyik gyógyszerre való érzékenység, allergia. Nekem van gyógyszerérzékeny kutyám, aki egy szem antibiotikum tablettától lett több mint 24 órára tiszta idegbajos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!