Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Mit mondjak neki?

Mit tegyek? Mit mondjak neki?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ez a kérdés ebbe a témakörbe tartozik-e de most ide írom.

Ma reggel a 4 éves kisfiam a kis yorkinkal(5) játszott. 10 percre mentem ki a konyhába mert csörgött a telefon. Amikor visszaértem azt láttam hogy a fiam a kutya nyakát fogja és szorongatja. Odarohantam és rácsaptam a kezére. Már kezdtem volna a szidást és a magyarázást amikor, észrevettem hogy a kutyám nem mozdul. Nem lélegzett. Próbáltam lélegeztetni de nem reagált semmire. A fiam megölte a kutyámat. És én egyszerűen nem tudom neki elmagyarázni hogy most mit tett. Teljesen ki vagyok borulva. Van egy másik kutyánk is. Ő havanese és nem merem odaengedni a fiamhoz. Még úgy sem hogy ott vagyok mellettük. Nem tudom mit tegyek.

2010. máj. 28. 18:17
 61/95 anonim ***** válasza:
60%

Komolyan ti nem vagytok normálisak.

Egy 4 éves gyerek baromira nincs tisztában még a halál fogalmával, ok és okozattal. De bizonyára ti mind nagyon jól vissza tudtok emlékezni arra, milyenek is voltatok ennyi idősen. El kell vele beszélgetni így van. De aki olyanokat írt, hogy meg kell verni, meg útjára kell engedni, annak is ajánlom a pszichológust.

3 évesen belefojtottam egy kismacskát a tejbe, ugyanis a mamám azt mondtam dugjam bele az orrát a tejbe, majd akkor inni fog.Mamám ott hagyott, az én 3 éves agyamnak úgy tűnt nem ivott eleget.

Azóta köszöni a családom jól van, senkit nem nyírtam ki, sőt egy hangyát nem tudok megölni,és jó pár állatnak vagyok boldog tulajdonosa, ők is köszönik remekül vannak.

Az esetet követően anyám nem vert meg, nem rakott ki otthonról, csak szépen elmagyarázta, hogy a fenébe is működnek a dolgok.

Valljuk be őszintén,hogy egy yorkit nem túl nehéz mutatvány lehet eltenni láb alól, úgyhogy gondolom a kis srác nem úgy indult neki, hogy na Morzsi gyere ide most megfojtalak. Nem szabad ráhagyni, meg kell beszélni, de ilyet, hogy megverni...

Ilyen dolgok mindig is voltak és lesznek is, csak nem mind kerül fel az internetre.

2010. máj. 29. 15:25
 62/95 anonim ***** válasza:
64%
ÉN BEDOBNÁM A GYEREKET A TIGRISEK KÖZÉ, folytogassa azokat:D
2010. máj. 29. 15:27
 63/95 anonim ***** válasza:
82%

Hát akkor biztos velem van a baj hogy emlékszem milyen volt 4 éves koromben és hogy már akkor is tudtam mit szabad csinálni egy másik élőlénnyel és mit nem és hogy mi a halál... Nekem sosem volt ez kérdés... Rajzfilmet is néztem mégsem hittem hogy azt utánozni kell.

Aki öl az öl, állatot ok nélkül megölni és közben szenvedést okozni neki bűn. És ezt a törvény is kimondja. Azért mert a gyerek ember még nem mentesül a dolgok alól. Az hogy a kutyánál fejlettebbek vagyunk nem azt jelenti hogy azt csinálhatunk vele amit akarunk és uralkodhatunk büntetlenül hanem azt hogy nekünk kell védelmezni mert mi vagyun k elvileg az okosabbak.

2010. máj. 29. 15:39
 64/95 anonim válasza:
44%
Hát a mai rajzfilmek... Komolyan néha felérnek egy morbid horrorral. Elképedek amikor látom, hogy egymást verik a kisállatok a tvben.
2010. máj. 29. 18:27
 65/95 anonim ***** válasza:
61%
Hát nem azért de amikor kicsi voltam akkor is volt már mindenféle pokémon meg anyám kínja. Ilyen formán már rég kiugortam volna az ablakon mert azt hiszem tudok repülni. Egy kisgyerek sem lehet olyan hülye hogy elhigyje különben már nem lennének kisgyerekek.
2010. máj. 29. 18:30
 66/95 anonim ***** válasza:
73%

Nem valóban, egy gyerek sem hülye. Ez simán csak tény. Egy gyerek kb. 5- 6 éves koráig nem tudja különválasztani a valódit a fantázia világtól. Amit lát a tévében az úgy van a valóságban is. (Tehát ha egy rajzfilmben egy kutya torkát szorongatják, az pedig véletlenül sem hal meg, hanem inkább röhög az egészen, akkor ez egy 4 éves gyerek számára a valóságban is így történik.)

És hogyan szocializálódik egy gyerek? Utánzással. Ezt nevezik obszervációs tanulásnak. A viselkedésmintákat elsősorban a szülőktől veszi át. De ha egy gyerek sokat néz ilyesféle meséket, és egy-egy ilyen jelenet nincs megbeszélve, akkor ezek a mesék viselkedésmintákkal látják el. Ezek a viselkedésminták általában látensek maradnak, csak bizonyos feltételek mellett jönnek elő.

Minél több erőszakot lát, annál érzéketlenebb lesz rá, annál inkább nem fogja meghatni.

De persze, vannak akik hajlamosabbak az erőszakra, és vannak akik kevésbé.

Úgyhogy lehet szegény gyereket gyilkosnak kikiáltani, csak ez így baromira nem igaz. Ő tehet erről az egészről a legkevésbé.

2010. máj. 29. 19:18
 67/95 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem tehet róla akkor is megölt egy állatot. Ez tény. Meggyilkolta. Azért mert ez egy állat volt attól még ugyanúgy elvették az életét. Nem tudom mit kell ezen harcolni.

Szerintem én voltam a tökéletes gyerek mert minden nap néztem ezeket a meséket, pedig anyám utálta a tv-t és nem nagyon akarta, és meg sem beszéltük hogy mi volt benne. :)

2010. máj. 29. 19:27
 68/95 anonim ***** válasza:
61%
... és mégsem hittem hogy valóság.
2010. máj. 29. 19:29
 69/95 Akiteki ***** válasza:
0%

Nem kéne előadni, hogy bárki is emlékszik, milyen volt 4 évesen. Egyszerűen biológiai képtelenség. Emlékfoszlányok vannak, de nem komplett vagy összefüggő emlékek és érzések.

Akinek van gyereke, az tisztában van vele, hogy egy 4 éves hogyan reagál akár valós helyzetekre, akár tvre vagy mesékre.

Akinek nincs, az ne törjön pálcát senki felett, majd mutassa meg a sajátjával, milyen szuper szülő tökéletes gyerekkel.

2010. máj. 29. 20:13
 70/95 anonim ***** válasza:
67%

Ahhoz nem kell hogy emlékezzek pontosan hogy tudjam sosem jutott volna eszem ilyesmi 4 évesen sem és hogy nem képzeltem valóságban azt hogy a Tom tényleg nem hal meg ha kinyírta a buldog meg kilapult míg kergette a Jerryt... -.-" Ja persze én nem is panelben nőttem fel hanem állatok között és nem steril szobában tartottak és nem azt sulykolták belém hogy állatok alsóbbrendűek, inkább azt hogy mindig az állat az első mert ő nem tudja magát ellátni. Meg ha megláttam egy kutyát akkor nem sikoltozva kaptak fel hogy vigyék innen azt a mocskos dögöt. De éljen a modern nevelés. :)

Akármilyen szinten van a gyerek, akárhány éves megölt egy élőlényt. Ezen nincs mit szépíteni. Lehet hogy nem tudja, lehet hogy nem akarta de megtette. És ez undorító akármilyen ártatlan kisgyerekről van szó... Érdekes egy kölyök állat sosem ölné meg véltlenül pl a testvérét, na ennyit arról hogy az emberke mennyivel fejlettebbek... Ha ezt valaki csak úgy el tudja felejteni neki mondván hogy gyerek hát az nem normális. Legközeleb majd pl én is azt mondom hogy véletlenül meghúztam a ravaszt nem volt szándékos, ezért nekem nem kell azzal a ténnyel élnem hogy megöltem valakit, mert csak véletlen volt éas nem tudtam hogy kell használni és ártatlan vagyok...

2010. máj. 29. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!