Miért mondják az, hogy nincs buta kutya? Hiszen emberek között is vannak buták.
Akkor másolom ide is:
Nincs buta kutya. Csak a gazdi nem ismeri a megfelelő motivációt, nem elég türelmes, vagy ugyanazzal a módszerrel próbálják tanítani, mint bármelyik korábbi kutyát, holott az aktuálisnak tök más személyisége van.
És van amelyik lassabban tanul, mint a másik. De mindegyik megtanítható bármire.
Szerintem viszont van butuskább kutya,szeleburdíbb.
Akiknek sokkal több idő kell.
Nekem is van egy barátnőm aki buta,semmit sem képes megérteni,pedig egy óvnnk volt,ismerem a szüleit a bátyja is szörnyű okos neki mégis olyan szinten lassú a felfogása,hogy az már hihetetlen,szerintem a kutyáknál is van ilyen!
Az emberek nem azért buták, mert nem képesek gondolkozni, hanem azért mert lusták tanulni és fejlődni.
Nem nagy dolgokra gondolok, de egy minimális intelligenciát mindenki össze tud szedni, ha van rá igénye, és nem akar hülye maradni.
Én még nem találkoztam olyan kutyával, aki ne lett volna képes megtanulni alapvető dolgokat. Más kérdés, hogy van, amelyik örömmel tanul, és van, akit motiválni kell.
Nincsen lehetetlen, csak tehetetlen;)
Első, persze, hogy egy yorki nem lesz soha vakvezető, hiszen egész más vérmérséklet, és nem arra lett tenyésztve. No meg nem is az a méret, hogy alkalmas legyen rá.
De egy labrador sem fog patkányt fogni soha, és nem azért, mert buta.
Ezt csak azért mondom, mert yorkim van, és még a kutyakiképzőnk is rácsodálkozott pár hete (3 éve jártunk kutyaiskolába) hogy mennyire okos. Póráz sosincs rajta, és elég megköszörülnöm a torkomat, a kutyám rögtön tudja, hogy miért csinálom. Ha a járda szélén megy, akkor csak kimondom a nevét, biccentek a fejemmel, és átjön a másik oldalamra. Ha az út szélén vagyunk automatikusan megáll (akkor is, ha nincs szintkülönbség) ránézek, rajta tartom 2 másodpercig a szemem, és tudja, hogy le kell ülnie.
Na jó, nem felvágni akartam, csak a yorkik el vannak könyvelve mint buta méregzsákok, pedig hihetetlen lehetőségek rejlenek bennük, nagyon jó képességű fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!