Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért mondják azt hogy terrier...

Miért mondják azt hogy terriert ne tartson valaki mert rossz kutya?

Figyelt kérdés
Ha valaki terriert akar akkor mindig lehurrogják hogy olyat ne vegyen mert rossz,meg mindent szét szed.De miért mondják? Télleg vannak rossz terrier-ek de nem mindegyik.Meg azt megértem hogy azt mondják hogy első kutyának ne de a többit miért mondják? Nekem is terrierem van és amikor megkérdezik hogy milyen fajta megmondom és egyből kérdezik hogy hogy birtam megnevelni.Amikor megmegismerik azt mondják hogy okos,aranyos.Miért ez az alaptapasztalat velük hogy rosszak?
2009. szept. 13. 16:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én azt láttam, hogy leírja valaki az igényeit és erre mindnekinek a saját kutyafajtája a válasz. Azt meg észre sem veszik, hogy valaki a gyerekének venné, vagy hogy komolyan őrizze a házat is... Akkor is írják hogy labrador meg beagle, meg vizsla stb... Kinek mi jön be...

Én meg még sosem láttam, olyan írót akinek azt írta volna, hogy már nagyon tapasztalt, makacs, nehezebben nevelhető önlállóbb, és lehetőleg heves kutyát akar. Mert a terreier kb ilyen. Azok akiknek igazén való, már nincs szükségük, hogy itt kérjenek tanácsot. Okos kutya, aranyos meg minden de lehet amitől egy típusú kutya tökéletes lesz, az neki semmi. Sokkal könnyebb elrontani és akkor borzalmas tud lenni és az nagyon rossz. Ismerek pár idegbeteg terriert. Volt aki odaadta másnak mert nem bírt vele és aztán hozott másik kutyát (menhelyről mindkettőt). Az új kutya egy angyal volt, elős szóra engedelmeskedett, mert ugyanaz a nevelés neki elég volt, mert nem terier volt, hanem valami "szolgaibb" fajta.

2009. szept. 13. 16:43
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért mert a terrierek elég makacsak és önfejűek! de sztem sincs velük baj,nekem Pitbullom van ő is terrier rá mégjobban oda kell figyelni mégersőebb kéz kell hozzá,de ha vki egy kicsit is ért a kutyákhoz akkor a terrier a legjobb választás lehet!!!
2009. szept. 13. 16:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Hű, hát nagyon gyorsan írtam. :D Szóval az a lényeg, hogy itt az oldalon azért hurrogják le a terriereket mert nem veszik figyelembe kérdező igényeit azok akik ezt a fajtát ajánlják. Tehát terriert ajánlanak házőrzésre, gyereknek, első kutyának, versenyre, stb. De evvel így van mindenki, azt ajánlják amit ők szeretnek. Akinek való ez a fajta annak már nem kell ide írogatni. Avval a neveléssel ami más kutyából világgyőztest csinál, lehet hogy a terriernek nem elég. Na, remélem így érthető. xD
2009. szept. 13. 16:47
 4/12 anonim ***** válasza:
*előző=első
2009. szept. 13. 16:47
 5/12 A kérdező kommentje:
Én néztem egy oldalt annak idején és megláttam az álom kutyámat még a fajtáját(ritka) se tudtam ugy kellett utána néznem.Megszereztem és nem bántam meg bár voltak problémák de megtudtam nevelni.És télleg nem ir ide aki komolyan akar egy terrier,enek örülök.De hogy miért kellett ezt kialakitani hogy a terrierek rosszak azt nem tudom.
2009. szept. 13. 16:59
 6/12 A kérdező kommentje:
Ja és csak annál lesz rossz aki nem bir vele keménykezünek lenni.
2009. szept. 13. 17:00
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
Rossz kutya nem létezik,csak rossz gazdi,aki nem ismeri az adott fajta jellemzőit,igényeit,tény hogy egy terriernek teljesen mások az igényei,mint egy retrievernek például.
2009. szept. 13. 18:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem senki nem mondta ezt azok közül aki válaszolt neked. Rossz esetleg úgy hogy rossz választás egyeseknek, főleg akik 0 tapasztalattal ide írnak. Nem a kutya a rossz, hanem a gazdinek nem való.
2009. szept. 13. 18:47
 9/12 anonim ***** válasza:
*senki nem mondta neked, hogy rossz kutya
2009. szept. 13. 18:47
 10/12 anonim ***** válasza:
mert a terrierek a végletek kutyája. vagy nagyon okos, vagy nagyon buta. minden a neveléstől függ. sajnos sok háznál a kutyanevelés nem fontos. rögtön okos kiskutyát akarnak kapni, mikor vesznek egy kölyköt csalódniuk kell. igy több a neveletlen kutya, mint az okos. minden fajtánál kitűnik a neveletlenség, de a terriereknél még inkább. aki nem ismer okos terriert, csak idegbeteget, akkor az elkönyveli rossz kutyának. sajnos nevelés hijján több az idegbeteg:(
2009. szept. 13. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!