Van valakinek rossz tapasztalata szuka kutya ivartalanításával kapcsolatban?
Például, hogy agresszív lett utána, vagy magába fordult, vagy rosszul sikerült a műtét... Ilyesmik?
Az előnyeit tudom, és mindenképp szeretném megműttetni a kutyám, csak a műtét közeledtével kezdem nagyon félteni.
A miénk nem lett agresszívabb, viszont nyugodtabb sem, sőt...
Gondolom inkább kanoknál jellemző ez a "lenyugodás", a mi lányunk még szeleburdibb a műtét óta, bár lehet, hogy ez csak a kamaszkorának tudható be ( 11 hónaposan ivartalanították, most 14 hónapos ).
Abszolút semmi rossz tapasztalat. Nyugodtabb, barátságosabb lett, sokkal jobban elfogadja az idegeneket, nem ugat annyit mint azelőtt. Csivaváink vannak, és ugye ők meg szeretik hallatni a hangjukat.
Veled érzek, én sírva adtam oda az állatorvosnak...:(
Milyen kutyusod van?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egy 9 hónapos beagle-öm van, szóval itt lenne már az ideje a műtétnek. Valószínűleg végig fogom sírni a műtétet az aggodalomtól.
Ugyan, nem kell aggódni.
A kutyák fel sem veszik ezt, kicsit bágyadt lesz 1-2 napig utána, aztán az is elmúlik.
Csak mi dramatizáljuk túl, ha jó orvoshoz viszed, nem lehet baj, ez rutinműtét még szukáknál is.
Ok, rendben hogy rutinműtét, de milyen a "hülye" gazdi...?!
Bocs, ezt magamra értettem.
Én is könnyek közt adtam át az akkor 1 éves szuka kutyámat az orvosnak. Ez reggel 9-kor volt. A megbeszélés szerint, csak akkor adták vissza a kutyát, amikor teljesen felébredt. Szóval, a doki bevitte a kezelőbe én pedig eljöttem onnan. Du.3-kor hívtak, hogy minden rendben van, teljesen felébredt, mehetek érte. Amikor odaértem a saját lábán rohant felém boldogan, mint akivel semmi sem történt. (be akart ugrani a hátsó ülésre).
3 nap múlva mentünk kontrollra és 10 nap múlva varratszedésre. Már a műtét másnapján olyan volt mint műtét előtt. A legnagyobb baja az volt, hogy nem labdázhatott 10 napig.
Szóval nekem csak jó tapasztalatim vannak ez ügyben. A viselkedése nem változott. Azt mondták, hogy hajlamosabb lehet a hízásra, ezért oda kell figyelni az etetésére, és sokat kell mozgatni(egyébként is pörgős kutya)
Bocs, kicsit hosszú lett a válasz. Sok sikert kívánok és boldog kutyázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!