Mi a véleményetek erről az ötletről?
Mivel lakásban lakok , sajnos nem tudok nagyobb testű kutyát tartani, meg a kutya szempontjából sem lenne az igazi.
Viszont van egy nagy telkünk, egy hétvégi házzal,pincével, kb 5-10 percre innen.
A kuvaszok elég közel állnak hozzám , így gondoltam, ott tudnék tartani egyet.
Több szempontból is előnyösnek tartanám, így talán nem nagyon akarnának a környéken lakók, szüretelgetni a termést, hiszen rengetek gyümölcsfával rendelkezünk, és hát szeretik lenyúlni, ha épp nem vagyunk ott. A másik probléma az, hogy sajnos elég sok őz van arra, a közeli erdők miatt, és elég nagy károkat tesznek, a gyümölcsösben, veteményesben. Szinte biztos hogy egy kuvasztól eltántorodnak. Sajnos az egész telek körbekerítésére nincsen keret, kb, 1000 nm-t tudnék lekeríteni, a 4000-ből, mondhatni az értékesebb dolgokat. Sok embertől hallottam, hogy a kuvasz egy elég önálló kutya, nem szereti ha a nyakán lógnak egész nap. Ekkora hely megfelelne neki?
Mindennap van kinn valaki a területen, tehát az etetéssel nem lesz probléma.Leginkább délután,este tartózkodunk kinn, a szülők néha délelőtt is. Nem tudom , hogy a nap többi szakaszában, hogyan viselné az egyedüllétet, lehet a macskákkal össze lehetne szoktatni még kiskorába, de az nem az igazi. 8 órában dolgozom, tehát 4 után tudnék foglalkozni vele, plusz ugyebár hétvégén.
Nem csak ilyen keretek között élné az életét. Természetesen fontosnak tartom, a szocializálást. Hiszen heti 3-4 alkalommal lenne időm elvinni magammal, sétáltatni, túrázni, városba emberek közé, horgászni, és akár kutyaiskolába is stb.. Láncon nyilván egy percet sem lenne.
Van ismerősöm aki ugyanígy tart kutyákat, persze ő is mindennap foglalkozik velük, és nagyon jó kutyák.
Mi a véleményetek erről?
Amennyiben , úgy gondoljátok, hogy ez nem összeegyeztethető történet egy kuvasszal, kérlek jelezzétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!