Melyik kutyafajtat NEM szeretitek, es miert nem?

En szeretem a kutyakat fajtatol fuggetlenul. Igazabol nem tudom, h mit nem tartanek, ami biztos, h nem, a nagyon nyomott orruak, aztán az un. harci kutyak meg amelyikeknek folyik a nyála.
Amiket meg nem valoszinu, hogy tartanek a terrierek, és a tacskok. De nyilvan attol is fugg, h milyen celra kellene kutyat valasztanom.
Házikedvencnek nem kéne terrier, mert ok nem arra valok (a yorkik sem).
Azt gondolom, hogy a legfontosabb szempont kutya valasztaskor, hogy mi a célja a kutyának, és nem az, hogy melyik tetszik képen, mert ezek a kutyak hosszu-hosszu evekig velunk elnek es egy nem jo fajta valasztasnak menhely vagy meg rosszabb a vege.
Nekem hazorzesre snaciim vannak, csavargasra agaram, puszi pajtinak meg kínai mezteleneim és mexikoi meztelenem.
Aki nincs vele tisztaban, egy meztelen fajta sem kitenyesztett, ok termeszetes genhiba miatt kopaszok. A macskak is. A 9-es fajtacsoportba (tarsasagi kutyak) tartozo kutyak kozul az agresszivek es a nem baratsagosak mind selejtek. Sajnos nagyon sok ilyen agyon szaporított kutyat lehet itthon venni.
Ha azért tetted fel ezt a kérdést, mert kiskutyat akarsz, en azt tanacsolom neked, tapasztalatbol, hogy talald ki mire kell a kutya, aztan olvasgass utana a neten, hogy az adott celre milyen fajta a legalkalmassab. Nem tudom, h mennyire vagy otthon a kutyakkal kapcsolatban, a fajtak tíz fajtacsoportra vannak osztva felhasznalasi teruletuk szerint. A fajta beosztast is megtalalod a neten. Ha megvan a fajta, olyan kennelt keress az interneten, akinek van honlapja, hogy legyen referenciaja. Olyan kiskutyat vegyel, akinek a szulei kiallitason minositve vannak és championok. Igy nagy esellyel jo idegzetu és kullemnre is megfelelo, egeszseges és nem keverek kutyat vehetsz. Ezeket a kutyakat nem adjak olcson, de tiz evre veszel tarsat es ilyen hosszu tavaon nem mindegy, h mivel elsz egyutt.

Az elozo vagyok, ez lemaradt.
A kutyaim, akik nem csunyak es nem agyon borotvaltak:
www.kinaimeztelen.hu
Csak, mert annyi bena kinairol hiszik azt az embrek, h ugy kell nekik kinezni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!