Melyik kutyafajtat NEM szeretitek, es miert nem?

A zsebcirkálókat, kivéve a puli, a tacskó és a foxterrier. És, hogy miért? Nem egy akart már megharapni, csak úgy, hogy mentem az utcán vagy ültem a padon, anyuci meg kiengedte a hosszú pórázt, hadd szaladgáljon a kicsike, kit érdekel, hány embert harap meg. Én ilyennel találkoztam eddig. Kivétel, volt egy Yorkshire terrier, egyik barátnőmnek, amelyik nagyon szelíd volt.
A vad és félelmetes kutyákat, mint a dobbermann és a rottweiler, illetve az öreg és idegbeteg németjuhászokat. azoktól meg félek.

Én sem szeretem a természetellenesen kinéző kutyákat, például a nyomott orrú fajták a boxer kivételével, mert ők imádnivalóak. Nem tetszik a csapott hátú német juhászkutya, egyszerűen katasztrófa, hogy lehet ennyire elrontani egy kiváló munkakutyát, mozogni alig bírnak szerencsétlenek. Soha nem tartanék patkányméretű szobakutyákat, úgy mint csivava, "extra mini" yorkshire terrier és társai.
De amelyek a legkevésbé tetszenek azok a bull típusú terrierek. A bullterrier szerintem borzasztó csúnya, a staffordshire terriernél és az amstaffnál a természetük nem tetszik, törtetőek, akaratosak, agresszívek. Persze lehet mondani, hogy nektek nem ilyen természetű van, de én eddig csak ilyennel találkoztam.

Minden kutyát szeretek.
Volt már rossz tapasztalatom kutyával, de ez alapján nem ítélek el egy fajtát sem.
Azt gondolom, a kutya okos jószág, ha megfelelően, gondos gazd által van nevelve, törődnek vele, etetik és kellő mozgásszabadságot biztosítanak neki, akkor jó kutya lesz, hűséges és okos, és a gazdinak sok öröme és büszkesége lesz benne.
Mindegy, kis- vagy nagytestű a kutya. Ez csak izlés kérdése, az a szín és szőrhosszúság is, csak az a fontos, hogy elég ételt és gondoskodást kapjon, és szép lesz. Ha szereti a gazdi, akkor ő kedves kutyusnak fogja látni, fajtától függetlenül, és meg fogja védeni mindenktől, aki nem ért vele egyet. A kutya szemében minden benne van.
Én mindenfajta kutyát befogadnék. Fáj a szívem azokért, akik nem kellenek gazdinak, és mindig (kivétel nélkül mindig) elfacsarodnak a könnycsatornáim az állatmenhelyes honlapoknál. Az bánt, hogy őket senki sem látja aranyosnak, és ők szeretetéhesen tengődik, vesztegetik el a kis életüket, reménytelen várakozásban, pedig valakit épp olyan boldoggá tehetnének, mint engem az enyém, aki a világ legjobb kutyája.

Minden kutya szép a maga módján!Még jó hogy nekik nincsenek plasztikai műtétek mint a sok hülye elmebeteg embernek!:S
Nekünk 2 kutyánk van angol agár és egy yorki!
(Az agár lusta dög akkora mint egy ló..hiába versenyeztetik máshoz nem nagyon ért..ezért őt nem szeretem a kis yorkim okosabb:S)nagy álmom egy Amstaff vagy egy argentin dog!Nem felvágott fülű és farkú!

Nem szeretem a németjuhászokat,mert olyan vadak(tapasztalat).
A mopsz-ról még senki sem írt,na majd én írok =) A mopsz a kedvenc kutyafajtám,szerintem arii :D [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!