Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy éves húzós kutyának fojtó...

Egy éves húzós kutyának fojtó nyakörv?

Figyelt kérdés
Már kipróbáltam az összes tuti módszert és praktikát. Hasztalan. Még mindig húz. Elmúlt egy éves. A fojtó nyakörv jó lehet? Simában azért nem gondolkodom mert egy balszerencsés petárda eset óta ha motrot hall pl cüriköl és volt már hogy sima nyakörvből de hámból is kibújt ijedtében így dupla biztonságra vágyom. Amúgy az anyagos verzióban gondolkodom.

2017. aug. 19. 22:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, életemben először épp egy spánielen próbáltam.

Ugye egy spániel nem egy nagy kutya, én viszont nagyon erősnek számítok nő létemre, mégis a karom rángatta ki minden alkalommal.

Aztán a gazdái vettek egy haltit (nem az enyém volt, kutyasétáltató voltam angliában) és a legelső perctől szinte 2 ujjammal elég volt összecsippantani a póráz végét, mivel egyszerűen képtelen húzni ezzel a kutya. Nagyon hasznos találmány.

2017. aug. 20. 00:15
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Fojtó nyakörvet csak szakértő segítségével ajánlott használni, máskülönben mit sem ér, sőt csak ártasz vele, könnyen kárt lehet tenni a kutyában.

Most lehet le fognak pontozni, de én azt mondom, hogy keressetek fel egy jó kutyakiképzőt/kutyaiskolát. Ezt nem csak "divatból" / pénzlehúzásból ajánlgatjuk, hanem, mert tényleg ez lehet a megoldás.

2017. aug. 20. 00:17
 13/19 A kérdező kommentje:

A halti jonak tunik a huzasra de ettol meg a hambol meg nyakorvbol ki tud sajnos bujni ha megijed. Tudom... huzzam szorosra. Szorosra szoktam de megis kibujt belole. Hambol is mar. Direkt nem is tartok mar neki ellent ha ilyen van. Csak rakiabalok hogy marad. Akkor legalabb lefekszik es nem bujik ki.

Kutya sulival egy gond van. Egyszeruen nem fer bele az eletembe most. Tenyleg nem. Hetvegen delelott van. Egyszeruen nem megy. Napi 5-6 orakat alszom munka mellett nyelvora es nem is napi 8 orat dolgozom.. a ferjem szakozik uh sokszor este a kutyaknak en vagyok mar csak. Ezen kivul a haz koruli teendok. Epitkezunk is most. Versenyszeruen sportolunk amikre ramegy egy csomo hetvege. De ha epp nem akkor ALSZOM. mult heten annyira ki voltam mar merulve hogy delutan 3-ig aludtam... szoval MOST biztos hogy nem. Talan ha elkeszult a haz tobb idonk es energiank lesz ilyesmire. (Ami azert a penzt is viszi rendesen es a kutyasuli sincs ingyen...)

2017. aug. 20. 00:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Haltiból nem tud kiszabadulni.

De te tudod, egyszerűbb kifogásokat keresni, mint cselekedni, csak nem akarásnak nyögés a vége.

2017. aug. 20. 01:41
 15/19 anonim ***** válasza:
68%

A megállós módszer talán 20-ból 1 kutyánál működik, annak sosem láttam nagy értelmét. A leültetésnél pedig csak azt tanulja meg, hogy nyugton kell ülni, hogy jutalmul végre lehessen megint rohanni.

Viszont a fordulósnál valamit rosszul csinálhattál. Ki javasolta ezt a módszert? Itt a fordulás csak az egyik része. A másik, hogy kizökkentsd ebből az állapotból pár jól irányzott, elég erős rántással. Már akor, amikor csak a feje eléd kerül. Ha hagyod, hogy kimenjen a póráz végére, akkor már hasztalan az egész. Ez egy nagyon egyértelmű és egyszerű szabály: ő nem mehet el mellőled. Egyértelmű, mert ahogy próbálkozik, kap egy kizökkentést, és egyszerű, mert ott van melletted a kutya, pláne pórázon.

2017. aug. 20. 06:11
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A fojtó akkor jó, ha el tudod érni, hogy ne húzzon benne a kutya. Annak semmi értelme, ha azzal is húz, miközben fuldoklik.

Ha a kutyasuli nem fér bele, hívj házhoz kijövő kiképzőt, aki elmegy veletek párszor sétálni, és megmutatja, hogyan használd.

2017. aug. 20. 08:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a halti,folytó nem vált be, és nekem nagy testű kutyám van.A haltiból is kiszedte a fejét. Most a fordulásos módszert gyakoroljuk, de már tudja mikor fordulok meg.15 hónapos az enyém, gyönyörűen sétál láb mellett, ha előtte le van mozgatva, sok az energiája.A megállásos technika se vált be mert megtanult gyönyörűen türelmesen várni, míg nem indulunk tovább, tehát ő nem azzal kapcsolt össze hogy azért állunk meg , mert ő húz... Egy fokkal jobb a helyzeted, mert nem 35 kilós kutyával csinálod mind ezt. Járunk kutyasuliba, a szögest javasolták, de be van tiltva állítólag. Úgyhogy nálunk marad a lemozgatás, és utána a séta. Hozzáteszem én se akarok futni vele, de már erősen gondolkodok rajta. Kitartást! Még egy szösszenet, nekem az oktató azt mondta minél jobban tiltom annál jobban akarja csinálni úgy mint a gyerekek, tehát azóta nem tiltom csak annyit mondok lábhoz. Az enyém munka kutya feladatot kell adni neki, ez is segít picit.
2017. aug. 20. 08:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem cockerem van, hónapokig szenvedtem vele a sétáknál. Õ is letette az orrát és ment, idegörlõ volt. Ha megfordultam, arra húzott. Volt, hogy percekig 5 méteren forgolódtunk... Szerintem elsõ soron ne arra törekedj, hogy a kutya láb mellett menjen, ez nem élvezetes számára (és nem is természetes mozgásirány a folytonos egyenes), és miatta van a séta, nem miattad (na meg ez nem katonaság, hogy a "válla ne haladja meg a lábam vonalát" - ez még ráér akkor, ha felfogta, hogy a séta nem úgy néz ki, hogy mindent azonnal). Eleinte én is pórázrángatással próbáltam (épp a Cesar millan korszakomat éltem, azóta okítottam még magam), semmit se ért.

Ami végül használt: egy picit kitoldottam a pórázt, nagyon rövid volt, és így van egy kis tere szaglászni (de nem flexi). Ez már segített valamennyit. Ha van rá lehetõség, akkor még séta elõtt lefárasztod picit - legalább a gyakorlások idejére.

Aztán sokszor kértem, hogy figyeljen rám, jutalmaztam, ha már magától felajánlotta, akkor végképp. Néha csak úgy forgolódtunk, hogy figyeljen, ha szépen követte a mozgásomat, akkor jutalom (eleinte szóltam is neki, hogy "erre", hogy értse a " játék" lényegét). Ha ennyire szimatolós, érdemes már otthon is kielégíteni ezt a részét (nose work). Eldugsz falatokat, stb, neki meg ki kell szimatolnia. Ha egy kutya ennyire beleveti magát a sétába, azt is jelentheti, hogy nincsen annyit kint, mint kellene, vagy neki ideális lenne, vagy mellé nincsen egyéb/elég lefárasztás - fizikai, agyi.

Az aktivitásra: no igen, ezért mondják mindig azt, hogy, az egyedet kell megvizsgálni. Az egy dolog, hogy a fajta átlagban ilyen-olyan, mindig bele lehet nyúlni a "lusta" borderbe, jrt-be, vagy a pörgõs társasági kutyákba. :D Mondjuk, ha nem tk-s, akkor meg is eshet, hogy becsúszott valahol egy cocker, vagy hasonló a nem túl távoli múltban. Ha meg tk-s, csak van valami jelzés a családfában, hogy aktívabb egyedek is születtek. :D

A kibújás: martingale nyakörv. Pont erre találták ki, fõként agarakon használják (keskeny feje miatt könnyen kibújik a nyakörvekbõl), vagy akár bullterriereken (nekik meg a nyakuk nagyon vastag a hosszúkás, keskenyebb fejükhöz). A lényege, hogy húzásra szorul, de ha megfelelõ méretet veszel, akkor nem fojt. Amíg nem ellenkondicionalod ezekre a hangokra, épségben melletted maradhat ebben. A haltit annyiból nem feltétlenül ajánlanám, hogy nagyon húz a kutya. Ha megindul, ez is (mint a fojtó, vagy akár a sima nyakörv) károkat tehet a kutyában. Léteznek elöl kapcsos (a mellkasánál akasztod be a pórázt) hámok is, amik szintén önkorrigálnak, és kisebb az esélye a sérülésnek.

Én fõként azt próbálnám építeni a kutyában, hogy én is izgi vagyok, van nálam valami jobb, mint a szagok. Valamint közelségi játékokat is lehet játszani (magic hand, orientation game, stb). Ezek is mind azt erõsítik, hogy nálad jobb, érdekesebb minden.

Láb melletti sétánál pedig majd kiváló jutalom lesz a "menj szaglászni".

Igazából sok türelem kell, nálunk is kellett egy kis idõ, míg átállt az agya, majd megszokássá vált a nyugis-szaglászós séta. Persze ha valamiért 2 napig nem nagyon tudom lemozgatni, hirtelen belendül, de gyorsan visszaáll. Szóval kitartást, hajrá, azt hiszem minden gondolatomat leírtam.

2017. aug. 20. 09:26
 19/19 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen utolso! Nagyon hasznos volt a valaszod! ☺ jatszani tenyleg nagyon szeret. A tegnapi erdei setat is azert elvezte nagyon mert nem setaltunk. Volt hogy futottunk, volt hogy ugraltunk, kergetoztunk, elbujtunk a masik kutyus meg a ferjem elol.

Amugy klasszikusan setalni nem is szeret. Pl varosban. Folyamatosan azt varja hogy hova megyunk. Aztan ha csak vissza a kocsihoz akkor elszomorodik 😶

Nem tk-s. Kidobotak kiskoraban ugy kerult hozzam. Beteg a szeme nem lat tul jol biztos ezert is ennyire nozis. Ezert dobtak ki.

Utanaezek az agaras nyakorvnek is mert szerintem nalunk is az lesz a baj hogy nagyon kis feje van. Mmint a cavaliernek ugye lapos a koponyaja.

Koszonom a tobbiek valaszat is. Kiveve azet aki itelkezik. Azt ugye meg a kifogasgyartasnal is hamarabb es konnyebben csinaljak az emberek.

2017. aug. 20. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!