Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy éves húzós kutyának fojtó...

Egy éves húzós kutyának fojtó nyakörv?

Figyelt kérdés
Már kipróbáltam az összes tuti módszert és praktikát. Hasztalan. Még mindig húz. Elmúlt egy éves. A fojtó nyakörv jó lehet? Simában azért nem gondolkodom mert egy balszerencsés petárda eset óta ha motrot hall pl cüriköl és volt már hogy sima nyakörvből de hámból is kibújt ijedtében így dupla biztonságra vágyom. Amúgy az anyagos verzióban gondolkodom.

2017. aug. 19. 22:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Eddig miket próbáltál? És miért voltak hasztalanok? Tudod a fojtót jól használni? Ha már fojtó, akkor egysoros lánc kellene, annak lenne értelme. De ha nem értesz sem ehhez a nyakörvhöz, sem a kutya neveléséhez, akkor csak ehhez is hozzászokik, illetve ha ebben húz, az okozni fog betegségeket, sérüléseket is.
2017. aug. 19. 22:53
 2/19 anonim ***** válasza:

Nem hasznaltam soha, bar en is gondolkodtam benne par elvetett pillanatomban. Azt mondjak egy ido utan olyan mint halottnak a csok, ugyanugy belefekszik majd..

Azt ajanlom, hogy rendezd le vele tisztessegesen, hogy nem mehet eled, melletted vagy mogotted a helye a porazon. A ham azert nem jo, mert kenyelmesebben belefekszik es torzsbol tud huzni. Ne hatrafele rangasd ha huz, mert azzal csak fokozod, inkabb felfele huzz rajta. Nalam az is kizokkentette oket, ha huzni kezdett, sott, meg sem vartam a huzast, ha a valla elhagyta a terdem vonalat, azonnal megfordultam es magabiztosan elindultam a masik iranyba, igy o lett megint mogottem. Ezt siman megismeteltem ha megint elore nyomult. Neha ha lattam rajta hogy elore fog menni, ele leptem oldalta, kicsit mintha az o nyomvonalaba lepnek direkt akadalyozva. Ma mar legtobbszor eleg hanggal (csittegek)figyelmeztetnem oket ha latom hogy mar nem az orra, hanem lassan a valla van velem vonalban es vissza maradnak

2017. aug. 19. 22:54
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Fojtóból csak az egysoros láncnak van értelme vagy a szögesnek. De ha nem tudod használni akkor több kárt teszel a kutyádban mint amit használna. Javaslom keress fel egy szakember és konzultálj vele mielött belevágnál ebben a projektbe.
2017. aug. 19. 23:04
 4/19 A kérdező kommentje:
Probaltam a forgolodast, az acsorgast, a varakozast. Lehet en vagyok a total alkalmatlan de ket kutyam van a masik nem csinalja... szepen setal. Es nala is en voltam ugyanaz a bena egyen. A huzos kutyam leteszi a nozit azt megy. Se lat se hall. Emeltem mar en is felfele is. Ultettem mar le es addig nem indultunk amig le nem nyugodott. Nullarol gyorsult szazra egy mp alatt amint kimondtam hogy mehetsz. Kb fel oraig csinalja. Aztan elfarad es akkor mar kezelhetobb. Az jott be eddig ha azzal kezdtem hogy futottunk egy tokort. Utana lehetett mar vele beszelni. De en utalok futni. Direkt ezt a fajtat azert valasztottam mert elvileg kicsi a mozgasigenye. Hat majdnem osszejott. Ma pl 1 oras erdei setan amiben volt futas meg ugrabugralas stb se nyugodott le.
2017. aug. 19. 23:05
 5/19 A kérdező kommentje:
Ja es nem azert mert nem farad el. Hazajottunk elajult. Azota alszik. De ez nala igy megy. Porog ezerrel aztan alszik. Nincs olyan hogy faradt es akkor atmeneti allapot van lassu. Nincs. Vagy porog vagy alszik.
2017. aug. 19. 23:06
 6/19 anonim ***** válasza:
Milyen fajta ez a vereb, ha szabad erdeklodni..? :D
2017. aug. 19. 23:21
 7/19 anonim ***** válasza:
Halti?
2017. aug. 19. 23:37
 8/19 A kérdező kommentje:

Vicces modon cavalier... de szerintem kicsit jobban visszautott a cockerre belulrol mint kellett volna...

Amikor az elindulok a masik iranyba modszert probaltam azt nagyon szerette mert akkor a masik iranyba is nagy lelkesedessel huzhatott 😀😉

A halti az mi? Nyakorv?

2017. aug. 20. 00:01
 9/19 anonim ***** válasza:

Én is épp a haltit akartam javasolni, bármilyen húzós kutyánál egyből beválik.

Ennek segítségével könnyen rá lehet vezetni a helyes sétára.

2017. aug. 20. 00:11
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem is fontos a halti márkájút megvenni, én évek óta a trixie márkájút használom kutyákhoz, ugyanazt tudja csak jóval olcsóbb.

[link]

2017. aug. 20. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!