A csodálatos kutyadokiban mi ez a szöges nyakörv mánia?
Észrevettem, hogy a legtöbb kutyán szöges van.
Tudom, nem Cesar adja rájuk, ő sima zsinór meg textilpórázt hurkol rájuk, de a gazdik tényleg ennyire hülyék lennének?
Agresszív kutya - szöges.
Félős kutya - szöges.
Rettegő kutya - szöges.
Foxi - szöges.
Boxer - szöges.
Shiba inu - szöges.
Kicsi keverék - szöges.
Nagy keverék - szöges.
A csúcs az volt, amikor egy szó szerint mindentől rettegő közepes termetű kutyára is szögest adott a gazdája.
Szóval szerintetek ilyen hülyék a gazdik vagy csak lusták leszoktatni pl. a húzásról a kutyájukat és azért adnak rájuk ilyet? Mert hogy nem arra és úgy használják amire való, az fix.
Én egész végig erre gondoltam, mielőtt elolvastam volna az utolsó két mondatot :D
Nem nézem a sorozatot, de valószínűleg hallották hogy ezzel lehet kutyát nevelni (neeem, a "Lábhoz" és társai szóba sem jöhetnek) és ezzel rángatják szerencsétlen kutyáikat.
A félős kutya is valószínűleg séta közben menekül mindentől (felszálló madaraktól a hangos motorokig) és a gazda ezzel akarta maga mellett tartani.
Szia!
Amerikai kutyás szerzők könyveiben mind oda van írva, hogy nem ajánlják. Tehát ott már elterjedt. Próbálják tiltani.
Semmi probléma a szöges nyakörvel.
Csak nézzél meg egy vadállarokról szóló természetfilmet és ha okos vagy rájössz...
Amit én kétlek az írásodból.
Nincs baj alapvetően a szögessel, de jól kell tudni használni, célzottan. Egy félős kutyára alap, hogy nem rakunk rá, hacsak nem az a cél, hogy az amúgy is kevés bizalmát és bátorságát még lejjebb nyomjuk...
Ha kezelhetetlen, akkor rakhatunk rá, de csak akkor, ha már minden más hasztalan.
Nem tudom, én a suliban is látok sok ilyen idióta gazdát, pl. német juhász kölykön, és mikor akadálypályán mennek, akkor rángatja a dagadt gazdája, hogy mozduljon már, aztán meg ordít, hogy mit nyavajog..mikor szegény kutyának szakad szét a torka valószínűleg, mert csak egy sz.aros akadály, és még itt is rángatják...
Másik kedvenc, mikor elektromost raknak egy csivire vagy yorkie-ra, mert az nem megy láb mellett, és így nevelik meg...
Nekem is mondják a szögest, meg a csoport 95%-ának szöges van, pedig bőven elég a sima láncos. Ha jól nevelt, akkor meg az sem kell...lusták nevelni, nem értenek hozzá, stb.
(mint írtam, van, hogy sokszor egyébként hasznos a szöges vagy elektromos). De az én csoportomban a 80% lusta, és inkább besz.aratja a kutyát, mintsem energiát fektessen abba, hogy hallgasson rá a kutya, tiszteletből..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!