A csodálatos kutyadokiban mi ez a szöges nyakörv mánia?
Észrevettem, hogy a legtöbb kutyán szöges van.
Tudom, nem Cesar adja rájuk, ő sima zsinór meg textilpórázt hurkol rájuk, de a gazdik tényleg ennyire hülyék lennének?
Agresszív kutya - szöges.
Félős kutya - szöges.
Rettegő kutya - szöges.
Foxi - szöges.
Boxer - szöges.
Shiba inu - szöges.
Kicsi keverék - szöges.
Nagy keverék - szöges.
A csúcs az volt, amikor egy szó szerint mindentől rettegő közepes termetű kutyára is szögest adott a gazdája.
Szóval szerintetek ilyen hülyék a gazdik vagy csak lusták leszoktatni pl. a húzásról a kutyájukat és azért adnak rájuk ilyet? Mert hogy nem arra és úgy használják amire való, az fix.
9-es, ritka nagy marhaságot írtál, épp a hozzászólásoddal bizonyítottad, hogy fingod nincs róla miről beszélünk :D
Nem arról a nyakörvről van szó, aminek a külső részén tüskék vannak, hanem arról, aminek a belső oldalán vannak a tüskék.
"Másik kedvenc, mikor elektromost raknak egy csivire vagy yorkie-ra, mert az nem megy láb mellett, és így nevelik meg...
Nekem is mondják a szögest, meg a csoport 95%-ának szöges van, pedig bőven elég a sima láncos. Ha jól nevelt, akkor meg az sem kell...lusták nevelni, nem értenek hozzá, stb.
(mint írtam, van, hogy sokszor egyébként hasznos a szöges vagy elektromos). De az én csoportomban a 80% lusta, és inkább besz.aratja a kutyát, mintsem energiát fektessen abba, hogy hallgasson rá a kutya, tiszteletből.."
Jesszus! Milyen suli ez? Csivavára meg yorkira elektromos? Te jó ég....
Én is erre gondoltam amúgy, hogy lusták rendesen nevelni a kutyát és a szöges nyakörvtől várják a csodát. Meg az egyik válaszoló írta, hogy Amerikában elég elterjedt. Olyan lehet akkor, mint nálunk a sima lánc fojtó, hogy boldog boldogtalan felrakja a kutyára, mert másnál is azt látja meg tele van velük a bolt, de használni nem tudja rendesen :/
Hát nem részletezném a sulit, elég gáz:D
(már nem vagyok a tagja egy ideje egyébként)
De igen, amúgy nagyon durvák, tényleg csinálják a feladatot a kutyák, de tudod mit látok? Hogy egyik kutya sem megy fülig érő szájjal...nekik nem boldogság ez a suli, hanem egy rémálom, a gazdák meg verik a mellüket, hogy igen, ők megcsinálták, betörték a kutyákat, stb...közben meg szerintem tiszta szégyen, hogy ott állnak sorba, és alig hiszik, hogy vége legyen...nem hiába nem akart az én kutyám x alkalom után kocsiba szállni, olyannyira, hogy a földre görnyedt, és sírt, mikor meglátta, hogy felnyitjuk a kocsi hátulját. Hát nem normálisak komolyan..És ezeknek megy a lóvé..Ez a suli is kéri az 1%ot..ja persze, álmomban sem utalnám nekik..
Amúgy kíváncsi lennék, hogy ha ezek az eszközök nem lennének, akkor hogyan nevelnék azok az emberek a kutyákat, akik kölyökként vették (mert más, ha befogadott kutya..).. Nekem az a célom, hogy bizalomból, szeretetből és tiszteletből elfogadja a kéréseimet, és teljesítse őket boldogan, mert tudja, hogy akkor én is elégedett vagyok, és mindenki happy... Más meg gondolom csak felvágni akar vele..vagy nem tudom :(
Egyébként volt 2 kutya, mindkettő kan, imádták egymást, rajtuk nem volt szöges, se láncos, csak sima, el is voltak engedve, igaz nem mindig fogadtak szót..legfőképp a marad parancsra, de ők voltak ketten, akik önfeledten játszottak szünetben..minden más kutya a gazdája mellett katonaállásban, és várnak..
Nálunk is dettó ez megy a kutyasuliban, csak az örző-védő részleget említsem. Ordítoznak, káromkodnak a kutyának. Társaságban meg nagy a pofájuk, hogy "jajj a Lilike milyen ügyesen ráugrott az xy-ra. Szánalom. -.-
Az én, nagyon félős menhelyi kutyámra is rátették a szögest, majd megfulladt. Ráadásul szimpla engedelmességit csináltunk. Na ott volt elegem. Azóta nem járok kutyasuliba, az itthoni képzést szerintem a kutyám is jobban preferálja.
Ja, a kérdésre válaszolva: mert azt hiszik, hogy ezzel nevelhető a kutya. Idő, türelem, játék, szeretet, ez szerintük felváltható a szögessel.
Álljunk meg azért,mert ez így végletes. A szöges nyakörv nem ördögtől való dolog,igenis jó adott esetben! Vannak konok vagy agresszívabb ebek akiknek ez igenis segít. De ez egy fokozat! Itt is el kell kezdeni bőrnyakörvvel,aztán fojtóval és ha az sem elég bizonyos esetekben ,akkor szögessel és elektromossal.
Nekem is volt olyan kutyám aki más kanokkal nagyon agresszív volt és valahogy meg kellett nevelni. Tudott mindent ,ült feküdt, láb mellett jött,de pl suliban hosszú hónapokig hiába ment a "közömbösítés" ha a másik kan rossz szemmel nézett rá ,már kitámadt rá. A szöges nyakörv ezen segített. A kiképző is ajánlotta.
Félénk kutyára vétek rárakni,még félénkebb lesz.Egy vadabb kutya viszont nem törik meg ettől nem lesz félénk,csak érzi hogy ez nem jó,és kizökkenti a hülyeségből. Az enyém ennek ellenére vidáman rohant a kiképzőhelyre soha nem élte meg szenvedésként a dolgot.
Az elektromos más tészta,annak is megvan a helye. Azzal lehet elérni hogy a kutya akkor is jól viselkedjen ha nem látja a gazdát.Pl ne zabálja fel a talált mérgezett húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!