Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hallottatok már ilyet? Mi...

Ti hallottatok már ilyet? Mi a véleményetek? Hogy viseled ha idegenek megsimogatják a kutyádat?

Figyelt kérdés

Kb 5 perce, de mire ezt kiírom lesz az 15 perce is, történt egy buszmegállóban. Várjuk a buszt, áll mögöttem egy csávó a kutyájával. Mögötte állt egy nő, ő meg megsimogatta a kutyáját. Erre a krapek kikell magából, hogy "elnézést, de megemgettem hogy hozzányűljon?" "Alapbető kultúra, stb" azt teljesen kikellt magából. Alig bírtam visszatarzani magam hogy me szóljak be neki hogy ezt hogy képes mégis.

Nekem is van kutyám, én abszolút nem háborodok fel ha ismeretlen megsimogatja. Sőt, még örülök is neki, egyből szóba elegyedek a delikvensel. Majdnem szóltam a csávónak hogy bocs de te egy akkora barom vagy.. Aztán végül tartottam magam..

Ki mit gondol erről?

2017. aug. 1. 19:34
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Most egy független kérdést/kijelentést teszek, eddig mindentől eltérően.

Tegyük fel nem kérdezi az illető. Ezzel sért törvényt vagy bármilyen jogszabályt? Szerintem nem. (Ha esetleg igen, soroljátok)

A gazdi durván reagál erre. Sért ezzel törvényt? Igen. Miért? Mert a másik személyiségi jogait nem tartotta tiszteletben. (Magyarország Alaptörvénye) Nem tartotta tiszteletben mások jó hírnevét, becsületét. Nem tartotta tiszteletben alapvető jogait. Nem tartotta tiszteletben az emberi méltóságát.

Ez teljesen független. Csak eszembe jutott, hogy jogi szemszögből vizsgáljuk meg a dolgot. Mit látunk/mi történt? Sértett-e jogot, törvényt bárki, és ha igen, miket?

(Az a véleményem, hogy azzal, hogy a nő mem köszönt és nem kért engedélyt, azzal nem sértett meg törvényt. Azzal, ahogyan a fickó reagált erre, azzal igen, amiket fent le is írtam)

2017. aug. 1. 22:02
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Világos, hogy épeszű ember megkérdezi, hogy megsimogathatja-e a kutyát, mert ugye lehet, hogy esetleg jól elkapja a kezét :) Viszont ha nem történik ilyesmi, akkor szerintem hülyeség ezen így kiakadni.
2017. aug. 1. 22:24
 23/40 A kérdező kommentje:
Na ez a lényeg, hülyeség kiakadni azon, ha a megkérdezés nem történik meg.
2017. aug. 1. 22:36
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

" "elnézést, de megemgettem hogy hozzányűljon?"

Ezt nevezed durva reagálásnak?

2017. aug. 1. 22:45
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a férfi semmilyen személyiségi jogokat nem sértett a reakciójával, ez most már kicsit nekem túl van lihegve és minden áron a kutya gazdájára próbálod tenni a bűnbakot. Azzal senki nem fog foglalkozni egy bíróságon hogy ha általad fogalmazva nem illedelmesen és etikusan, finoman közölte a nővel hogy ne simogassa a kutyáját.
2017. aug. 1. 22:54
 26/40 A kérdező kommentje:

Igen, az számomra túl durva. Én soha nem beszélnék így senkivel sem.

Aha.. Csak ezt olyan erőteljesen, hangosan és durván mondta, hogy szegény nő majdnem összeh*ta magát.

Miért kell ilyen durván? Ezzel SZERINTEM átlépett egy olyan küszöbötc amit nem kellett volna. Lehetett volna szebben is. Pl mem hányja a szemére. Mondhatta volna azt is, hogy "Kérem, csak óvatosan, fél az idegenektől" Vagy hasonló... Belőle az emberség és az udvirasság hiányzik. Miédt olyan nagy ügy, hogy nem kérdezte meg? Miért kell ekkora ügyet csinálni belőle hogy nem kérdezte meg? Attól, hogy a nő nem kérdezte meg, a fickónak illet volna illedelmesen a nőhöz szólni. Vagy nem?

(Még továbbra sem célom más emberek álláspontját megváltoztatni. ☺) (Ha esetleg szavaimból/mondataimből ez látszik is)

2017. aug. 1. 23:16
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen alap, hogy kérdés nélkül nem nyúlunk egy kutyához. Nekünk is volt kutyánk, aki a nőket imádta, da ha férfi nyúlt felé azonnal harapott.

Meg írod, hogy a tiédhez kérdés nélkül nyúlhatnak, csak egyszer nehogy azt vedd észre hogy valaki simogatásközben csokit vagy valami más vacakot tömött a kutyád szájába :( Sajnos a sok kérdés nélkül simogató mellett sok a kérdés nélkül etető is.

2017. aug. 1. 23:21
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek két oldala van. Ha a nő megadja az alapvető tiszteletet akkor a férfi is nyílván máshogy reagál.

De akkor én is kérdezek. Miért kellett megsimogatnia? Külső szemlélőként miért kell ekkora ügyet csinálni ebből? Ha már az emberség és udvariasság szóbakerült (mellesleg a nőből hol van az udvariasság amikor szó nélkül ment a kutyához?) akkor miért nem álltál ki a véleményed mellett és a "szegény ártatlan nő mellett"? Játszhatod a fehér lovagot itt, de azzal nem segítessz a nőnek.

Vigyük tovább a történetet. Tegyük fel, hogy van egy luxusautód. Péntek este van és a körúton van dolgod. Sehol nem találsz parkolóhelyet csak egy kocsma elött, így hát ott hagyod az autód. Mire mész vissza két fiatal a kocsid motorháztetején ül a kocsma elött, söröznek és épp gyujtanának rá.

Gondolom te viszel nekik öngyújtót és megvárod amég elszívják a cigit, összehamuzzák a kocsid és talán le is öntik sörrel aztán bemennek egy új sörért.

Nos a kérdésben szereplő férfi valószínűleg elküldené őket és ha kell rendőrt is hívna. Ez egy teljesen elfogadható, normális reakció lenne.

A két dolog lényegében azonos, viszont az autó pótolható, javítható még egy kutyát nem tudsz pótolni. Mindkettő magántulajdon (bár ezt kutyára elég hülyén hangzik használni) és egy idegennek semmi köze hozzá. A kutyát nem tudod, hogy viselkedik és nem ismered. Ha megharap akkor te vagy a legjobban felháborodva mikor ott se kellett volna lenne, viszont a gazdája meg magyarázkodhat és a kutya is mehet 2 hétre megfigyelésre.

2017. aug. 1. 23:53
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez tipikusan magyar mentalitás, nem tisztelik a másét. Sokan a terhest meg a gyereket! is megsimogatják, aztán, ha anyjaként felháborodsz, te ! vagy az antiszoc, nem ö a bunko.

És a kutyáhpz sem nyulunk, akár van rajta szájkosár, akár nincs. Ha nincs és megkap, akkor éersze megy a sipitozás, meg rhadtdögözés, holott teljesen megérdemelte az illető.

Itt Svájcban teljesen alap, hogy

- nem simogatom meg másét

- ha nagyon szeretném, elöbb! megkérdem a gazdáját, szülöjét... szabad-e

2017. aug. 2. 06:04
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Ja ls ne pattogj, nincs igazad, a pasas helyében én is rászoltam volna, ha kell, eröteljesen, mert idiota pitsa, akibe minimál tiszteletet sem sikerült belenevelni.
2017. aug. 2. 06:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!