Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hallottatok már ilyet? Mi...

Ti hallottatok már ilyet? Mi a véleményetek? Hogy viseled ha idegenek megsimogatják a kutyádat?

Figyelt kérdés

Kb 5 perce, de mire ezt kiírom lesz az 15 perce is, történt egy buszmegállóban. Várjuk a buszt, áll mögöttem egy csávó a kutyájával. Mögötte állt egy nő, ő meg megsimogatta a kutyáját. Erre a krapek kikell magából, hogy "elnézést, de megemgettem hogy hozzányűljon?" "Alapbető kultúra, stb" azt teljesen kikellt magából. Alig bírtam visszatarzani magam hogy me szóljak be neki hogy ezt hogy képes mégis.

Nekem is van kutyám, én abszolút nem háborodok fel ha ismeretlen megsimogatja. Sőt, még örülök is neki, egyből szóba elegyedek a delikvensel. Majdnem szóltam a csávónak hogy bocs de te egy akkora barom vagy.. Aztán végül tartottam magam..

Ki mit gondol erről?

2017. aug. 1. 19:34
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Egy nővel nem lehet olyan hangnemet megütni, bármit is tett előtte, mint amilyet ő tett.

Ja és ha a kutya rohan le engem, egyből még nyalogatni is kezd, akkor se simogassam meg engedély nélkül? Volt már rá példa velem, hogy a kutya jött oda hozzám és még nyalogatott is...

2017. aug. 1. 20:28
 12/40 A kérdező kommentje:

Igen, az én kutyámat bárki engedély nélkül simogathatja, még örülök is neki.

Nem, a tökeimet nem, az teljesen más.

2017. aug. 1. 20:30
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Volt rajta szájkosár és még kérdés neked miért háborodott fel ennyire a csávó? Hát azért gondolkozz már el rajta hogy nem véletlenül volt a kutyán szájkosár, valószínűleg okkal háborodott fel hogy valaki hozzányúlt a kutyához, lehet ha nincs szájkosár már ők virítanának az esti hírekben hogy "A kezelhetetlen harcikutya halálra marta az ártatlan nőt!!".

A férfi egy felelős állattartó aki tisztában van a kutyája határaival, szájkosárral hordja sétálni ne legyen baj és úgy gondolom egy szájkosár normláis embernek elég figyelmeztetés legalább arra hogy kérdezzen már mielőtt hozzányúl. És bocsánat a kifejezésért de valóban a szavaidat idézve te lettél volna a "barom" ha még kampányolsz a kérdezés nélküli kutyasimogató ügye mellett, valószínűleg te is kaptál volna a férfitől egy ordibálást. Értem én hogy nem így kéne szólni de lehet én is kikelnék magamból ha a figyelmeztetőül szájkosárban hordott kutyámat boldog boldogtalan fogdosná.

2017. aug. 1. 20:31
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

Persze akadnak idióták a kutyartók között is akik odaengedik másokhoz a kutyát kérdés nélkül vagy anélkül, hogy rá se szólnának de az egy teljesen más szituáció.

Itt a kutya pórázon és szájkosáron volt, gondolom ült a gazdája mellett és a semmiből előtoppant valaki és elkezdte simogatni a kutyát. Azért mert nő vagy még neked is ugyan úgy kell kommunikálnod ha akarsz valamit. Persze nem illik nővel úgy beszélni.. és tudod mit illik még? Megkérdezni mielött hozzányúlsz más tulajdonához. Köszönni mielött más kutyáját simogatod.

Szóltál volna vissza a férfinak, akkor talán helyrerakott volna téged is és nem itt osztod az észt.

2017. aug. 1. 20:40
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

"engedélyt kell kérni, de ha valaki nem teszi meg, ezért a másik fél miért tesz szemrehányást?"

Tényleg nem érted? Azért, amiért én is szemrehányást tennék, ha pl. odajön hozzám valaki és megsimogatja a mellemet. Vagy a kisgyerekemet. De akár a kutyámat kérdés nélkül.

A kutya annak az embernek a tulajdona. Nem azért van, hogy egy random idegen se szó, se beszéd megsimogassa. Milyen alapon? Milyen jogon? Az övé? Köze van hozzá? Ismeri a kutyát, tudja, hogy viszonyul idegenek érintéséhez?

És de, egy nővel is lehet bunkó hangnemben beszélni, ha maga a nő is bunkó volt (mert az volt). Mondom ezt nőként.

Ha odaszalad hozzád egy idegen kutya, nyalogat stb., az meg a gazdája hibája, aki nem tudja fegyelmezni és ennek ellenére elengedi a kutyáját. Mert mi van, ha egy olyan emberhez szalad oda, aki utálja vagy retteg tőle? Esetleg félelmében vagy dühében felrúgja? Ez egy másik eset, nyilván erre nem vonatkozik az, hogy meg kell kérdezni, megsimogathatod-e. (Bár ilyenkor sem simogatni kellene, mintegy rádicsérve a helytelen magatartásra, hanem szólni a gazdájának, hogy szedje össze a neveletlen kutyáját).

2017. aug. 1. 21:00
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

A szájkosár a busz miatt volt a kutyán.

" Erre a krapek kikell magából, hogy "elnézést, de megemgettem hogy hozzányűljon?"

Szerintem igen jogosan és kulturáltan szólt .

Azért, mert neked természetes, hogy engeded simogatni a kutyádat, attól még elég sokan nem veszik szívesen. Főleg, jelzés nélkül.

2017. aug. 1. 21:00
 17/40 A kérdező kommentje:

Mint írtam, a buszmegállóban voltunk. A fickó azért tette fel a szájkosarat, mert a buszon KÖTELEZŐ. Nem azért mert egy veszedelmes, vérszomjas dög. Egy kiskutyáról beszélünk egyébként.

Akkor én felelőtlen állattartó vagyok, mert megengedem, hogy bárki kérdés nélkül simogassa a kutyám?

2017. aug. 1. 21:02
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Hiába próbálod kiforgatni az egészet és a végén még magad beállítani áldozatnak. Attól még nem lesz igazad.

"Akkor én felelőtlen állattartó vagyok, mert megengedem, hogy bárki kérdés nélkül simogassa a kutyám?"

Te megengeded a férfi pedig nem és ennek ellenéri mégis simogatják. Érzed a különbséget?

Minden kutya más, mindegyik máshogy reagál az idegenekre. Mivan a férfi kutyája egy mentett kutya volt és az előző gazdája folyamatosan verte így a férfi most rehabilitálja de még mindig tartózkodik az idegenektől, fél. Akkor szerinted jót tesz azzal, hogy ráerölteti a kutyára a simogatást? Hát nem. Lehetne még ragozni de semmi értelme.

2017. aug. 1. 21:11
 19/40 A kérdező kommentje:

-Nem célom mások álláspontjának megváltosztatása, és ezt fordítva is elvárom.

-Nem célom vitát nyitni, ellenszenvet uszítani.

-Ész érvekkel lehet érvelni, ahogy én is átgondoltam az egészet.

-Csupán a véleményekre vagyok kíváncsi, tudomásul vettem az eddigi véleményeket.

-Kérdésem arra irányult leginkább, hogy ki mit gondol egy ilyen esetben, hogy egy nővel szabad-e így beszélni még ilyen esetekben is.

-Kérdésem közben álláspontot foglaltam, és fentebb le is írtam azt.

-Érveitek és szavaitok némileg módosította az álláspontom.

Abban igazatok van, hogy engedélyt kell kérni. Az, hogy én ezt nem várom el, az a saját elfogult dogmám.

Igen, lehet, hogy menhelyről mentett kutya, de lehet, hogy nem. Lehet, hogy szereti az idegeneket, lehet, hogy nem. Nincs ráírva a homlokára. Ezért kell megkérdezni. A fickó (22-23 év körüli) lehet, hogy simán rossz pacban volt, de az isehet, hogy simán ilyen durva mindenkivel. Ez sincs ráírva a homlokára. Ha csak rossz pacban volt, akkor nem róható fel neki az, hogy olyan hangnemet ütött meg egy nővel, amit nem volna szabad. Ha nem volt rossz pacban, és alapjáraron is egy mogorva ember, akkor én továbbra is fróható az (szerintem) hogy akkor sem szabadort volna egy nővel így beszélni. Én az exbarátnőimről (nem sok van) sem mondok utólag rosszakat, nem szidom őket. Sokan utólak a "k", vagy "r" betűs szavakkal illetik meg exbarátnőit, én nem.

Valószínűleg azért állok az említett nő pártján, és nem mondok senkiről sem rosszat, mert egyszerűen túl nagy az emberek iránt táplált szimpátiám.

Amit továbbra sem értek:

-Tegyük fel, tényleg harapós kutyáról beszélünk, vagy fél az idegenektől, mert pl menhelyről hozott kutya. Ebben az esetben a gazdi jogosan nem engedi hogy simogassák. (Akár engedéllyel, akár anélkül)

Tegyük fel, megkérdezi valaki, de a gazdi nem szeretné. Mit tehet, hogyan tudná a gazdi udvariasan visszautasítani, hogy a másikat ne sértse meg?

-Tegyük fel nem kérdezik meg. Mit tehet a gazdi? Joga van udvariatlanul rászolni az illetőre, függetlenül attól, hogy nő vagy férfi az illető? Ha a gazdi udvarias, hogyan tudna udvariasan rászolni az adott illetőre, ha feltétlen meg akarja említeni azt, hogy miért nem kérdezte?

(A fickó továbbra sem udvariasan szólt a nőnek)

Én ezeket azért nem értem, mert az én kutyám kölyök kora óta velem van, gyakran találkozik idegenekkel.

-Ha a fickó kutyája nem menhelyről jött, és tegyük fel kölyök kora óta vele van, nem értem továbbra sem, miért kell ilyen hamgnemben szólni a másikra. Lehetett volna udvariasan, persze lehetett épp rossz pacban is, mint említettem.

Lehet velem van a baj, én akkor is udvarias vagyok, ha velem nem azok, én akkor is megadom a másiknak a tiszteletet, ha nekem nem adják.

Továbbra is várom a véleményeket és az ész érveket.

21/f

2017. aug. 1. 21:45
 20/40 A kérdező kommentje:

U.i: igen, tudok normálisan is írni. A kérdésben sok részletet nem említettem, mert hirtelen felindulásból írtam. "Gondolkozz, aztán cselekedj" én ennek nem tettem eleget.

Tegyük fel, a kutyáitok akár menhelyes, akár nem, akár fél az idegenektől, akár nem, akár harapós, akár nem, ha valaki kérdés nélkül megsimogatja, akár örültök neki, akár nem akkor szóltok az illetőnek, hogy azért meg kellene kérdezni? Ha igen, akkor udvariasan vagy nem udvariasan, esetleg durván teszitek. Ha utóbbi, jogosnak gondoljátok?

2017. aug. 1. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!