A tegnap elaltattak a kutyamat. En hoztam meg a döntést, azóta iszonyú lelkiismeret furdalásom van. Sirt a kutyam, es en nem tudok szabadulni ettol a gondolattol. Ti hallottatok, láttatok ilyet h sir egy kutya? En eddig soha.
Jobb így neki. Nem szenved már.
Én is láttam egyszer egy kutyust amelyik sírt, elütötte az autó, túlélte de el kellett altatni.
Az én kutyám is sírt már. Amikor a fülébe belement egy toklász, ezt először mi nem is láttuk, csak azt hogy furcsán tartja a fülét és rázza a fejét....gyorsan elvittük állatorvoshoz, az kiszedte neki, de hazafelé s kocsiban hozzám bújt és igazi könnyei voltak. Úgy sajnáltam szegényt. :(
Amikor eszedbe jutnak a könnyei gondolj arra, hogy biztos azért sírt, mert hálás volt a sokévi gondoskodásért és mert szeretett téged. A lehető legjobb döntést hoztad, ha még valami nagyon bonyolult módon segíthettek is volna rajta az állatorvosok, akkor is nagy fájdalmai lettek volna, amiket te sem akartál neki és a kutyus sem akarhatott magának.
Felelős döntést hoztál. Lehet, hogy egy most nem vigasztal, de sokkal jobb neki így, mint ha hosszú szenvedésnek tetted volna ki.
A kutyák állítólag tudják, ha itt a vég. Ez szerintem nekik is szomorú dolog, főleg így, hogy nagyon szerettétek egymást és el kell válnotok.
Ne emészd magad. Gyászold meg és amint kész vagy rá, fogadj be egy másik kutyust. Nem fogod tudni pótolni ezt a most elment kutyádat, de újra megmenthetsz egy életet.
Utolsó, én meg nagyon örülnék, ha egy esetleges durva fájdalmakkal járó gyógyíthatatlan betegség esetén lehetőségem lenne eutanáziára.
Az állat meg nem tud szólni. Szerinted neki jó, ha szenved?
Rosszul gondolod, 63%-os. Én gyerekkoromban végignéztem, ahogy apám szépen lassan meghal az áttétes rákban. Bármit megadott volna érte, hogy ne kelljen szenvednie, és ha rajtam múlt volna, az első kérésére meg is tettem volna.
Az nem szeretet, hogy őrült módjára csüngsz valakin, akinek akkora fájdalmai vannak, hogy rég meg szeretne halni. Az önzőség.
Nem azért csüngsz rajta, hogy neki jobb legyen, hanem azért, mert neked lesz rosszabb, ha elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!