Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg el tudja rontani a...

Tényleg el tudja rontani a falkavezérséget az, ha séta közben odamennek a kutyádhoz, és megsimogatják?

Figyelt kérdés
Ma olvastam egy könyvben, hogy hivatalosan egy találkozásnak úgy kellene történnie, hogy előbb téged köszöntenek, aztán a kutyát. Valakinek van tapasztalata ebben?

2016. okt. 20. 20:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
40%
Hát egy kutyasimogatásnak tényleg nem abból kell állnia hogy oda megy és letámadja a kutyát az illető. Megálltok és előbb pl. kezet ráztok utána megsimogathatja a kutyát. A fontosabbik hogy a kutya nem rohanhat rögtön a karjaiba bármilyen idegennek. Valahogy így működhet.
2016. okt. 20. 20:35
 2/13 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom.

De ha lesz egy ilyen bunkó paraszt ember,aki kérdezés nélkül akár csak hozzáér a kutyához,én balhét csinálok!

2016. okt. 20. 20:35
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
Eleve nem simogatunk idegen kutyát a gazda engedélye nélkül.
2016. okt. 20. 20:45
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, eleve így kéne lennie, de tőlem sosem kérdezték még meg, és ha szólok nekik, hogy "Kérem, ne simogassa meg a kutyámat.", akkor elkezdenek bunkózni. Ma fordult elő másodszorra, hogy a tiltás ellenére is megsimogatták, és érzek némi változást a viselkedésében.
2016. okt. 20. 20:50
 5/13 anonim ***** válasza:
48%

Ha valaki a kutyámat is köszönti, az csakis ismerős lehet. Ismerősökkel meg általában már menet közben megejtünk egy sziát és mire testközelbe ér, megy a kölcsönös örömködés kutya és ismerős között.

Igaz, én nem falkavezér vagyok, csak egy ember, aki együtt él a kutyájával.

2016. okt. 20. 20:51
 6/13 A kérdező kommentje:
Azt még szeretném hozzátenni, hogy nem brahiból tiltom, hanem azért, mert nem szereti, ha simogatják.
2016. okt. 20. 20:52
 7/13 A kérdező kommentje:
Oké, hogy együtt élsz vele, én is ezt teszem, de kell neki egy vezér, hogy kiegyensúlyozott lehessen. Nekünk már volt kutyánk régebben is, és a mai napig bánom, hogy nála nem foglalkoztam ezzel, csak szerettem és babusgattam.
2016. okt. 20. 20:56
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség, nem ettől függ, hogy ki a falkavezér. Ettől függetlenül tényleg úgy illik, hogy előbb a gazdától engedélyt kérünk.
2016. okt. 20. 21:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Elég rosszul tetted fel a kérdést.

Végül is az a gondod, ha engedély nélkül simogatja valaki a kutyádat, azt te utálod, és úgy véled, elrontja a falkavezérségedet.

Hát nem. E miatt még megmaradsz falkavezérnek. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

2016. okt. 20. 21:56
 10/13 anonim ***** válasza:
48%

Tyűh, de ismerős probléma ez. Pest, belváros, állandóan el kell "zavarnom" más gazdákat, mert engedély nélkül nyúlkálnak (kutya se szereti, én sem), aztán a bunkójának még nekiáll feljebb (ált.udvariasan szólok). Már eljutottam arra a szintre, hogy nem is mondok semmit, csak kerülök nagy ívben és hívom a kutyát, az emberek már eljátszották a türelmemet.

Kérdésre válaszolva: Ha félős, nagyon bizonytalan kutyád van és nem hárítod el a kéretlen simogatókat, akkor igen, lehet, hogy pojácának fogsz tűnni a kutyád szemében és ez ugye nem túl jó. Szólj rá továbbra is az emberekre vagy hívd el a szituból a kutyád, érezze, hogy intézkedsz!

2016. okt. 20. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!