Tényleg el tudja rontani a falkavezérséget az, ha séta közben odamennek a kutyádhoz, és megsimogatják?
Nem tudom.
De ha lesz egy ilyen bunkó paraszt ember,aki kérdezés nélkül akár csak hozzáér a kutyához,én balhét csinálok!
Ha valaki a kutyámat is köszönti, az csakis ismerős lehet. Ismerősökkel meg általában már menet közben megejtünk egy sziát és mire testközelbe ér, megy a kölcsönös örömködés kutya és ismerős között.
Igaz, én nem falkavezér vagyok, csak egy ember, aki együtt él a kutyájával.
Elég rosszul tetted fel a kérdést.
Végül is az a gondod, ha engedély nélkül simogatja valaki a kutyádat, azt te utálod, és úgy véled, elrontja a falkavezérségedet.
Hát nem. E miatt még megmaradsz falkavezérnek. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Tyűh, de ismerős probléma ez. Pest, belváros, állandóan el kell "zavarnom" más gazdákat, mert engedély nélkül nyúlkálnak (kutya se szereti, én sem), aztán a bunkójának még nekiáll feljebb (ált.udvariasan szólok). Már eljutottam arra a szintre, hogy nem is mondok semmit, csak kerülök nagy ívben és hívom a kutyát, az emberek már eljátszották a türelmemet.
Kérdésre válaszolva: Ha félős, nagyon bizonytalan kutyád van és nem hárítod el a kéretlen simogatókat, akkor igen, lehet, hogy pojácának fogsz tűnni a kutyád szemében és ez ugye nem túl jó. Szólj rá továbbra is az emberekre vagy hívd el a szituból a kutyád, érezze, hogy intézkedsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!