Mi lehet az oka annak, hogy az idősödő kutyám nem tud ellenállni a sárgarépaevésnek?
Mint egy jó csontra, úgy veti rá magát. A kertben termő répát kiássa, és megeszi. Milyen anyaghiányra utalhat ez?
A sárgarépán kívül van-e olyan tápszer, amellyel ezt a hiányt pótolni lehetne?
A mienk megszállottan barack magot roppant és eszi meg a belsejét
Szerintem nincs semmi hiánya csak pusztán szereti és eszi
Valaki nekem azt mondta, hogy ez nyomelemhiányra utaló jel. Rezet említett..
Fiatalabb korában nem is volt ez rá jellemző.
Volt egy másik kutyánk is, ugyanezt tapasztaltuk nála: amikor már korosabb lett, feltűnően kívánta a répát.
Akkor megérdeklődöm ezt állatorvosnál....
Ráadásul zsírdaganatok is jelentkeztek a kutyánknál...
Ennek is kell, hogy legyen valamilyen anyagcserét, tápanyagfelvételt érintő oka... Hmmm...
De várom a további észrevételeket a kutyatulajdonosoktól is...
Hát nem vagyok orvos, lehet igazad van, de azért egy orvost nem árt megkérdezni szerintem.
"Az A-vitamin túlzott bevitele akut és krónikus tünetekben egyaránt megnyilvánul.
Az akut tünetek elég változatosak lehetnek, hányinger, hányás, idegesség, idegrendszeri eltérések, hasi fájdalom, látászavar, fejfájás, izomgyengeség, étvágytalanság jelentkezhet. Akut mérgezés esetében az egyszeri A-vitamin fogyasztás eléri a testtömeg kg-onként bevitt 25000 NE-t, ez rendkívül ritkán fordul elő."
Lehet soknak hangzik emberre de kutyára nem tudhatjuk hogy mennyi a túlzás mert nem mindent tudnak úgy megemészteni mint mi.
Én elvinném orvoshoz egy gyors kérdésre kitudja mond valami újat, ezért nem kérnek el pénzt, legalábbis nálunk nem szoktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!