Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem tudja hogy rosszat csinál,...

Nem tudja hogy rosszat csinál, vagy ennyire nem tud ellenállni a csábításnak?

Figyelt kérdés
1 éves a kutyám, 3 hónapja van velem. Az a gond, hogy mindent összeeszik. Amikor látom, hogy eszik (eldobott kenyérhéjat, macskakakit, stb), akkor rögtön mondom, hogy pfuj, nem! Erőteljesen lépek fel, meg is ijed (úgy látom, hogy tudja, hogy rosszat csinál), de nem hagyja abba, pont úgy viselkedik mint egy éhező: egész addig eszik, míg a fenekére nem csapok, akkor viszont egyszerűen megadja magát, a hátára fordul, fülét farkát behúzza, és láthatóan reteg. Egy két orrakoppintáson és jelképes fenékrecsapáson kívűl tőlem soha nem kapott ki, hogy az előző helyén mi volt azt nem tudom. Rendesen van etetve, prémium tápot kap, kicsit többet, mint az előírt adagja (két részletben), de így is elég sovány, mert egész nap pörög. Állatorvosnál az oltások miatt voltunk, megnézte, nem mondta, hogy bármi baja lenne. Már 10 perccel az etetés után is így viselkedik, más fegyelmi problémánk nincs, rendesen sétál, parancsokat gond nélkül tud, etetésnél leültetem, megvárom amíg rám figyel, és csak utána kapja a kaját.
2015. máj. 11. 20:04
 1/2 A kérdező kommentje:
Hogy lehetne elérni, hogy ne egyen össze mindent, legalább akkor ne, amikor ott vagyok?
2015. máj. 11. 20:05
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A kutya normális esetben mindig éhes, ez a tápcsatornájának a felépítéséből adódik. Ha nem éhes, akkor túleteted.

Kérdezd meg az állatorvost, hogy nem túl sovány-e, mert sok gazdi ezt nem tudja megítélni, de a kutyának jobb, ha kicsit vékonyabb, mintha kicsit túlsúlyos lenne.

Szerintem teljesen rosszul közelíted meg a dolgot. Egyáltalán, a jelképes fenékrecsapás meg az orracsapás teljesen fölösleges, semmit nem érsz el vele azon kívül, hogy fél a kutya - mint ahogy te is látod.

Érdemes gyakorolnotok, úgy könnyebb. Szórj el valami kaját a sétaútvonalatokon, és pórázon menjetek. Mivel tudod, hol van kaja, fel tudsz készülni. Ha látod a szándékot, hogy fel akarja enni, akkor nagyon csúnyán szólj, hogy pfúj, ha erre nem reagál, rántsd meg a pórázt, és ha feléd fordul, jutalmazd meg valami jobbal (sült máj, csirke apróra vágva).

Figyelj rá séta közben, és próbálj meg azelőtt szólni, hogy már elkezdene enni. Ha távolabb van tőled, akkor vágj mellé valamit (póráz, kulcscsomó pl), és amint otthagyja, örülj neki látványosan és kapjon jobbat helyette.

Azt nem biztos, hogy el tudod érni, hogy ne egyen fel magától semmit, de azt igen, hogyha rászólsz, akkor hagyja ott. De hát sétán úgyis az a dolgod, hogy a kutyára figyelj, szóval ezzel nem lesz probléma.

2015. máj. 11. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!