Egy rendesen oltott és féreghajtott szobakutyától mennyi az esélye, hogy egy ember elkap valamit?

az elmúlt 33évben még semmit nem kaptam el kutyától. pedig újszülött korom óta mindig van velem kutya.
az ember sokkal fertőzőbb a kutyára nézve!

Szerintem semilyen szinten. Amióta élek (24 éve) kutyával élek, és sosem csináltam gondot a kutya megpuszilásából, kutyás kézzel evésből, vagy a szájába nyulkálásból adott esetben kézmosás nélkül. Nejlonzacskóval szedem össze a kutyakakát, ja és ráadásul rágom a körmöm, és mivel ez egy ösztönös rossz szokás, nem szoktam belegondolni, hogy mikor mostam utoljára kezet körömrágás előtt :)
Sosem kaptam el tőlük semmit.

Egy pár éve önkénteskedek menhelyeken, és valljuk be, a gondos munka ellenére sem mindig a legtisztábbak az állatok, különösen télen, amikor nem lehet fürdetni és a fertőtlenítés is nehézkes, mert minden megfagy. Olyan is előfordult, hogy a kutya egyenesen belenyalt a nyelvembe, vagy a tappancsa a számban landolt (a kennel betonja után :)). Soha semmi bajom sem volt. Hát még egy lakásban tartott kutya után.
Az utca levegője, a tömegközlekedési eszközök, sok esetben egy sörös üveg szája több bacit tartalmaz, mint a te kutyád.
Nem csoda a sok betegeskedő, allergiás gyerek, a mai higiéniás, túlfertőtlenített hisztiben semmi imunrendszerük nem alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!