Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy rendesen oltott és féregha...

Egy rendesen oltott és féreghajtott szobakutyától mennyi az esélye, hogy egy ember elkap valamit?

Figyelt kérdés
van egy kutyám, lakásban tartom-pincsi amúgy. évente egyszer kapja a kombinált oltást és adott időközönként a féreghajtót. más kutyákkal naponta 1x találkozik, a leghosszabb esti séta alkalmával. én úgy vagyok vele, hogy nem rohanok kezet mosni ahányszor hozzányúlok a kutyához, nem is győzném, bár így is gyakran megmosom. mondjuk nem a szájában túrok, max megsimogatom a fejét vagy ilyesmi. erre egyik rokonom elkezdi, hogy én mekkora undorító vagyok, mert egy csomó betegséget el fogok kapni a kutyától, ő ezért még az udvarában sem tűrné meg, főleg a lakásban, meg hogy én majd őrá is ráragasztok mindenfélét. milyen szinten van igaza?
2010. máj. 20. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

az elmúlt 33évben még semmit nem kaptam el kutyától. pedig újszülött korom óta mindig van velem kutya.

az ember sokkal fertőzőbb a kutyára nézve!

2010. máj. 20. 13:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semilyen szinten. Amióta élek (24 éve) kutyával élek, és sosem csináltam gondot a kutya megpuszilásából, kutyás kézzel evésből, vagy a szájába nyulkálásból adott esetben kézmosás nélkül. Nejlonzacskóval szedem össze a kutyakakát, ja és ráadásul rágom a körmöm, és mivel ez egy ösztönös rossz szokás, nem szoktam belegondolni, hogy mikor mostam utoljára kezet körömrágás előtt :)

Sosem kaptam el tőlük semmit.

2010. máj. 20. 13:06
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! én sem szoktam idegeskedni ilyenen. eddig kussoltam, de meg fogom mondnai a rokonomnak, hogy kicsit sincs igaza.
2010. máj. 20. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
sőt azt is tedd hozzá, hogy a bacik is választanak fajt maguknak. rád az emberről-emberre terjedők a veszélyesebbek, szal kíméljen meg a jelenlététől téged és a kutyádat is! :)
2010. máj. 20. 13:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
én is kutyák mellett élek 30 éve, és soha semmi fertőzést nem kaptam el tőlük (emberi betegséget viszont igen, más emberektől. pl. influenza, kanyaró, stb.) - szóval az emberek veszélyesebbek :)
2010. máj. 20. 13:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy pár éve önkénteskedek menhelyeken, és valljuk be, a gondos munka ellenére sem mindig a legtisztábbak az állatok, különösen télen, amikor nem lehet fürdetni és a fertőtlenítés is nehézkes, mert minden megfagy. Olyan is előfordult, hogy a kutya egyenesen belenyalt a nyelvembe, vagy a tappancsa a számban landolt (a kennel betonja után :)). Soha semmi bajom sem volt. Hát még egy lakásban tartott kutya után.

Az utca levegője, a tömegközlekedési eszközök, sok esetben egy sörös üveg szája több bacit tartalmaz, mint a te kutyád.

Nem csoda a sok betegeskedő, allergiás gyerek, a mai higiéniás, túlfertőtlenített hisztiben semmi imunrendszerük nem alakul ki.

2010. máj. 20. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!