Ha elszökött a kutya be kell jelenteni valahova?
Mamáéknál volt egy NJ méretű keverék, meg volt kötve mert harapott. 3 napja éjjel elszabadult, megölt egy millió csirkét, kacsát, stb mamánál is a szomszédnál is és eltünt. Kell ezt jelenteni valahol?
Emberekre is veszélyes lehet oltva van de chip nincs benne (szerintem az ő falujukban egyik kutyában sem).
Ha haza jönne elaltatnák, tehát nem maradna meg semmiféleképpen.
Aki azt írta nem a kár miatt altatják el és nézzek jobban utána mielött írok annak kimásoltam ezt a részt a kérdező válaszából
"Hát itt az elég indok, hogy többszázezres kárt csinált."
Ez a kérdezőnek elég indok. De a kérdező nem a kár miatt altatja el hanem az összes probléma miatt együtt. Csak úgy gondolja hogy a kár is elég indok. Látom van némi értelmezésbeli probléma.
A gazda döntése alapján altatják el, és nem számít hogy a gazdának amúgy erről arról mi a véleménye.
"Ha semmi közöd hozzá, akkor miért sportoltatod itt a népet? Komolyan mi értelme volt ennek?"
Kérdést azért szoktak az emberek feltenni, mert érdekli őket a válasz.
Kérdező, akkor ez régen rossz, ogy nem olvasod amit itt írunk csak a szád jár. Tegnap (2017.06.01.) 12:07 16. válasz:
164/2008 (XII.20.) FVM rendelet.
3. § (1) Az eb tartója köteles az állata állatgészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvosnak bejelenteni, ha az állata:
a) a három hónapos kort elérte,
b) elhullott vagy elkóborolt, vagy
c) új tulajdonoshoz került.
Tehát itt a B pont szerint egyértelműen van bejelentési kötelezettség. Elég egyértelműen le van írva! Azaz hiába kaptad meg a megfelelő választ nem érted, és továbbra is azt hiszed, hogy nem kell bejelenteni:
"Ha jelenteni kellett volna valahova a kutya eltünését azt is én csináltam volna."
Azaz nem "kellett volna" hanem "be kell jelenteni" Hiszen ez esetben az "elkóborolt" a megfelelő szakkifejezés. Bár lehet, nálad az elszökött és az elkóborolt nem szinoníma de ez esetben az.
Mindig más állatorvos jön oltani, sajnos nem tudjuk most ki az.
Mindegy, nem hiszem, hogy mindenki bejelenti ha eltünik a kutyája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!